Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Lotto

9. juni 2006 af Jesper Hintze Vildbrad

3 stjerner Skriv en kommentar

Lotto billede

Pludselig vælter den store gevinst ned til lottoklubben, og bestyreren får den fremragende idé at beholde pengene selv, men det er ikke så let, at skjule de millioner af kroner...

Jørgen (Søren Pilmark) er lottoklubbens formand på den lille fabrik ude i provisen. En dag trækker lykkens gudinde på smilebåndet, og på de rigtige vinder tal for den lille ihærdige lottoklub. Taget er ved at lette hos Jørgen, der med konen Gitte (Ditte Gråbøl) får skrabet sig frem til en gylden fremtid. 3,6 millioner til de heldigste. Nu skal de bare dele med gutterne, eller? Jørgen går for at være et godt menneske, men nogle fristelser synes at være for fristende, hvorfor ikke beholde dem selv. Det kunne have været Gitte´s kupon.
Men samvittigheden nærer ham lidt, nu må han holde lav profil den kommende uges tid. Og så ved næste trækning skrue op for champagnen. Men da han trækker sig som formand for klubben, begynder kollegaerne René, Palle, Finn, Ib og Henrik (Bjarne Henriksen, Anders Hove, Thomas Bo Larsen, Claus Bue, Nikolaj Kopernikus) er småmumle. Men hemmeligheden bliver delt da Henrik ved et tilfælde opdager vinderkuponen i Jørgens jakke. Nu er gode råd dyre, og flere råd følger, da Henrik har en dyr kone (Sofie Stougaard). Det er prisen for at holde tæt. Jørgen og Ditte tager på luksusrejse til Thailand, for at komme lidt væk, der var ingen heldige vinder den næste uge. Lykken der ramte dem, synes nu at træde vande, de har svært ved at finde sig selv, og Jørgens løgne tager til overfor sine kollegaer.

Peter Schrøder tager her temperaturen i lottolandets op og nedture, og med denne komedie ramler han godt ned i den danske folkekultur. Et godt velkendt hold tager sig kærligt af denne letbenet sag, da fandt sin vej gennem en avisomtale fra det virkelige liv. Peter Schrøder har efterhånden en god erfaring i instruktørstolen med tidligere meritter som ”Miraklet i Amalfi”, ”Kun En Pige” og ikke mindst ”Det Forsømte Forår” helt tilbage i 1992.
Man er ganske godt underholdt hele filmen igennem, men den er også hurtigt glemt bag den manglende dybde, og ikke morsom nok til at skrue sig ned i stjerne skål størrelse fire. Men endnu et gedigent godt dansk håndværk.

Titel: Lotto
Original Titel: Lotto
Premieredato: 9. juni 2006
Instruktør: Peter Schrøder
Skuespillere: Søren Pilmark, Ditte Gråbøl, Bjarne Henriksen, Nicolaj Kopernikus, Sofie Stougaard, Thomas Bo Larsen, Claus Bue, Michael Larsen
Spilletid: 90 min.
Selskab: Nordisk Film/2006
Genre: Humor


banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...