Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jomfruer Fra Rummet
Jomfruer Fra Rummet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Lucky Number Slevin

13. oktober 2006 af Maria Moni

5 stjerner Skriv en kommentar

Lucky Number Slevin billede

Hårdtslående thriller med retorikken i orden

Det er Jason Smilovic som står bag manuskriptet til Lucky Number Slevin og sikke et manuskript! Historien er velkomponeret, Dialogen er knivskarp og ordene flyver omkring i luften, som kugler fra et maskingevær med 100 % træfsikkerhed.

Lucky Number Slevin er en ægte ”forvekslingskomedie”, hvor den uheldige Slevin Kelevra (Josh Hartnett) må stå til regnskab for vennen Nicks (Sam Jaeger) spillegæld overfor ikke alene én, men hele to rivaliserende gangsterbosser, The Boss (Morgan Freeman) og The Rabbi (Ben Kingsley). The Boss er ikke interesseret i at opkræve sin gæld i form af penge. Han tvinger i stedet for Slevin til at agere lejemorder, hvor målet er Rabbi’s søn Yitzchok (Michael Rubenfeld). The Boss er nemlig overbevist om, at the Rabbi stod bag mordet på hans egen søn, og han ønsker derfor at hævne udåden. Midt i alt kaoset dukker den mystiske lejemorder Mr. Goodkat (Bruce Willis) op og blander sig i det hele. Som om det ikke var nok, bliver Slevin både overvåget af politiet og får en sød kæreste i form af den intelligente nabopige Lindsey (Lucy Liu).

Lucky Number Slevin er en dejlig voldelig film, som ikke lægger fingrene imellem. Det bliver dog aldrig for meget, da der hele tiden bliver holdt en ironisk distance til voldsscenerne, som fremstilles i et næsten karikeret univers af virkeligheden. Handlingen foregår i et højt tempo lige fra begyndelsen til slut, og man skal følge godt med for ikke at blive hægtet af midt i det hele.

Filmen er fyldt med ordspil og finurlige historie, og man føler sig både underholdt og udfordret undervejs. Paul McGuigan har skabt et perfekt univers med storblomstret tapet, hvor skuespillerne måske nok er typecastet, men til gengæld spiller upåklageligt. Man får, hvad man har betalt for, og det er intet mindre end en fornøjelse at gå ombord i Lucky Number Slevin.

Læs i øvrigt Søren Falgaards biografanmeldelse her på siden.

Ekstramateriale
- The making of Lucky Number Slevin
- Deleted and alternate scenes:
Alternate ending
Deleted Scene: Elvis & Sloe, The bodyguards’ story
- Lucky Number Slevin theatrical trailer
Trailers: Arthur & the Minimoys, Stormbreaker og Crazy in love. DVD’en indeholder desuden et trailershow bestående af: The Squid and the Whale, 16 Blocks og She’s the Man.

Ekstramaterialet er bestemt ikke særlig sindsoprivende, dog er The bodyguards’ story en sjov lille historie, som er værd at se.
Featuren med filmens alternative slutning varer højest 45 sekunder, og er taget fuldstændig ud af sammenhængen. Jeg var derfor ret skuffet og følte, at det var overflødigt at medtage den lille scene som ekstramateriale.
Eftersom at ekstramaterialet mest består af trailers for andre film, bliver det kun belønnet med to stjerner ud af seks mulige.

Lyden er gengivet i Dolby Digital Stereo 5.1.
Filmen er tekstet på: Dansk, Norsk, Svensk og Finsk.

Filmen er venligst stillet til rådighed af: Scanbox.

Titel: Lucky Number Slevin
Original Titel: Lucky Number S7evin
Premieredato: 3. oktober 2006
Instruktør: Paul McGuigan
Skuespillere: Josh Hartnett, Morgan Freeman, Ben Kingsley, Lucy Liu, Bruce Willis, Stanley Tucci, Sam Jaeger, Michael Rubenfeld
Spilletid: 105 min.
Selskab: FilmEngine 2006
Genre: Thriller

banner
Overskrift Højre Block
meter i sekundet
Aftersun
Karaoke Paradise
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...