Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Lucky You

14. december 2007 af Jesper Pedersen

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Lucky You billede

Ja, her giver plus og plus altså minus. Mesterinstruktør Curtis Hanson og mestermanuskriptforfatter Eric Roth har sammen skabt et tamt, floskelfyldt drama om poker, kærlighed og livet som sådan

Hvad mon gik galt? Jeg mener, samarbejdet ser på papiret jo mildest talt interessant ud:

Curtis Hanson, der ikke mindst som eminent personinstruktør har udmærket sig med mesterværket L.A. Confidential; den vidunderlige, kloge Wonder Boys og senest dramakomedien In Her Shoes, der netop takket været personinstruktionen løftede sig op på mere end hæderlig.

Og manuskriptforfatter Eric Roth, der igennem 1990’erne og starten af det 21. århundred har leveret ordene til en stribe fremragende film – Forrest Gump, The Insider, Ali, Munich, The Good Shepherd - for nu bare lige at nævne nogle stykker.

Jo, man undrer sig over, hvordan netop de to herrer er kommet op med Lucky You. Et drama om poker, kærlighed og familiebånd, der måske ikke er fælt ringe, men til gengæld urimeligt tamt og kedeligt.

Vi er i Las Vegas i dagene inden den prestigefyldte pokerturnering World Series of Poker – som du i virkelighedens verden har haft rig mulighed for at følge på TV2 Zulu. Den professionelle pokerspiller og charlatan Huck Cheever (Eric Bana) kæmper for at skaffe de 10.000 dollars, der er adgangsbilletten til turneringen.

I Las Vegas er også hans far (Robert Duvall), der har vundet turneringen to gange tidligere, og som Huck har meget vanskeligt ved at tilgive for tidligere tiders familietrakasserier. Da han samtidig møder den godmodige, smånaive Billie Offer (Drew Barrymore), får den ustabile Huck ydermere et kærlighedsforhold at bokse med.

Her er masser af poker – især i filmens anden halvdel – så folk med aversion over for tv’s lange udsendelser fra alverdens pokerborde skal holde sig på afstand. Uden at det nogensinde bliver egentligt spændende, hvorvidt Huck klarer sig igennem til finalebordet, så er det faktisk ger, at Lucky You underholder bedst. I øvrigt med en hel stribe af virkelighedens pokerstjerner som tavse cameos.

Det er på sit forsøgte dybere plan, at Lucky You runger hult, når karaktererne klodset serverer os floskler om pokerspillet, kærligheden og livets genvordigheder som sådan. Med en dialog som fx ”Du spiller poker, som du burde leve dit liv – og du lever dit liv, som du burde spille poker” og ”Jeg smider mine gode kort væk,” da Billie nok engang forlader Huck, er virkelig klodset. Og der er desværre meget af det.

Aldrende Robert Duvall leverer en solid, om end lidt kedelig retræterolle som farmand, der på bundlinjen selvfølgelig er god nok. Men der er ikke meget gods i den uengagerende fader-søn tilgivelseshistorie. Gods er der altså heller ikke i kærlighedshistorien. Ikke engang Hollywoods sødeste smil Drew Barrymore, der nærmest har gjort en karriere ud af at skabe kemi i mere eller mindre velskrevne romancer, kan sparke gnist i Lucky You’s romantik. Hun er selv kedelig og ikke indlysende elskværdig, men værre er det god med Eric Bana, der i mimik og dialog hele vejen igennem er stiv som en papfigur.

EKSTRAMATERALET:

To dokumentarer: The Players at the table: Celebrities from the Worlds of Hollywood and Poker in the Movie og The Real Deal – The Time and Place of Lucky You. Derudover en stribe ekstra scener, der ikke nåede den færdige film.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Warner Home Video.

Titel: Lucky You
Original Titel: Lucky You
Premieredato: 6. november 2007
Instruktør: Curtis Hanson
Skuespillere: Eric Bana, Drew Barrymore, Robert Duvall, Debra Messing
Spilletid: 115 min.
Selskab: Lucky You Pictures Inc., Warner Bros. Pictures, DiNovi Pictures, Village Roadshow Pictures, Deuce Three Productions, 2007
Genre: Drama
Link: http://luckyyoumovie.warnerbros.com

banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...