Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Lunefulde Lykke

5. januar 2002 af Jelena Durovic

4 stjerner Skriv en kommentar

Lunefulde Lykke billede

Sara og Jonathan mødes og sød musik opstår. Men de har begge kærester så de lader skæbnen bestemme om de skal se hinanden igen, da de skilles uden at udveksle telefonnumre.

Sara Thomas og Jonathan Trager mødes tilfældigt i et indkøbscenter på en travl dag op til jul, da de begge vil købe det samme par handsker. De falder i snak og ender med at tilbringe resten af aftenen sammen. Selv om de begge har kærester, vil de gerne mødes igen. Da Sara løfter hånden for at overrække Johnatan sedlen med hendes telefonnummer, kører en lastbil forbi dem og sedlen flyver ud af Saras hånd. Sara tror ikke på tilfældigheder. Derfor skriver hun sit navn og nummer i en bog som hun dagen efter sælger til et antikvariat. Meningen er at skæbnen skal bestemme om Jonathan skal have lov at finde bogen og dermed se Sara igen. På samme måde skriver Jonathan sit telefonnummer på en 5$ seddel, som Sara køber en pakke tyggegummi for.
Tre år senere har Sara og Jonathan stadig ikke fundet hinanden. Nu hvor Jonathan er forlovet med en anden, beslutter han sig for at gøre et sidste forsøg på at finde Sara. Han har aldrig glemt hende. Nu begynder han at spekulere over om hun måske var den rette og om han i så fald begår en kæmpe fejltagelse ved at gifte sig? Sara befinder sig i nogenlunde samme situation. Hendes nye kæreste har også lige friet til hende, men hun synes at tænke mere på Jonathan end kæresten. Så hun vender tilbage til New York for at finde ham.

John Cusack, som spiller Jonathan i denne varme romantiske komedie, er en talentfuld skuespiller. Det kunne man for alvor se i High Fidelity hvor han spillede overfor Iben Hjejle. Hans præstation i ‘Lunefulde Lykke’ er sandelig også forfriskende god. Det er dejligt at se ham i denne film som Jonathan, hvor han spiller denne ellers ret seriøse og voksne figur med drenget charme og humor. Dette gør at man hurtigt bliver forelsket i Jonathan og håber på at han finder lykke.
Kate Beckinsale hjælper også på at gøre filmen interessant. Hun har lige spillet overfor Ben Affleck i storfilmen ‘Pearl Harbour’, så de fleste har nok allerede dannet sig en mening om denne britiske skuespillerinde. Men selv hvis man har stemplet hende som uduelig, som én af få der har det, synes jeg at man skulle se hende i ‘Lunefulde Lykke’. Hun er simpelthen pragtfuld. Her formår hun så professionelt at spille Sara med hendes jordnære kvaliteter i almindelige hverdags situationer, så man næsten går ud af biografen i tro om at denne person virkelig eksisterer.

Derudover er filmen ganske enkelt sød hele vejen igennem. Plottet er simpelt med få detaljer og komplikationer, med vægten vejende tungt på de to hovedpersoners skuldre. Netop derfor trækker det meget op at personerne er så flot spillede. Men ser man bort fra det er filmen en smule tynd. Som romantisk komedie indeholder den for lidt komedie og meget romantik: en fordeling ikke alle vil bryde sig om. Men er man et par piger i byen, som gerne vil bekræftes i at drømmeprinsen er derude eller bare se en feel-good film , så er ‘Lunefulde Lykke’ et must.

Titel: Lunefulde Lykke
Original Titel: Serendipity
Premieredato: 4. januar 2002
Instruktør: Peter Chelsom
Skuespillere: Kate Beckinsale, John Cusack, Jeremy Piven, Molly Shannon, Bridget Moynahan, John Corbett, Eugene Levy, Lucy Gordon, Kate Blumberg
Spilletid: 91 min.
Selskab: 2001
Genre: Romantik

banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...