Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Lupin III: Cagliostros Borg

18. april 2024 af Maria Bjerregaard

5 stjerner Skriv en kommentar

Lupin III: Cagliostros Borg billede

Hayao Miyazakis første film kan nu for første gang opleves på det store lærred i 4K, og eventyret er hæsblæsende og går ikke stille for sig.

Den japanske instruktør og animator Hayao Miyazaki har haft en lang og succesfuld karriere. Både i hjemmelandet, men så sandelig også internationalt. Nu kan vi så for første gang i Danmark opleve hans allerførste film ”Lupin III: Cagliostros Borg” i en remastering version i 4K.

Mestertyven, Lupin, har besluttet sig fast for at sætte en stopper for trykning af falske pengesedler – for hvad kan man også bruge dem til, når man har gjort en kæmpe indsats for at stjæle dem? Han drager sammen med sin trofaste følgesvend, Jigen, hen til det lille rige Cagliostro. Alt går dog ikke helt efter planen, da Lupin også bliver fanget imellem den smukke Clarisse, som er tvunget til at gifte sig med den modbydelige grev Cagliostro. Nu må Lupin gøre alt for at undgå slottets farlige fælder og samtidig finde Cagliostros skjulte skat. Der bliver ikke et sekunds fred.

Dette er på ingen måde en typisk Hayao Miyazaki film, som vi efterfølgende er blevet præsenteret for. Han medskrevet manuskriptet til denne film, men har har ikke selv opfundet Lupin karakteren. Dette skal hovedsageligt anses som hans første spillefilm som instruktør. Derfor skal man ikke forvente en klassisk Miyazaki film med coming-of-age tematik, men derimod er der ikke skruet ned på slap-stick humoren. Lupin er som karakter rigtig underholdende, snedig og lidt af en Playboy.

De havde kun fire måneder til at producere denne film. Dette er bestemt ingenting i forhold til nutidens animationsfilm, og man kan kun gisne omkring hårde arbejdsvilkår og andre udfordringer. Dette har også gjort, at animationen muligvis ikke er så flydende som vi er vant til, men vi skal også have i mente, at filmen blev produceret i sidste i 70’erne. På baggrund af de hårde vilkår og små penge, så har Miyazaki alligevel sluppet godt fra at skabe et sjovt og underholdende eventyr.

” Lupin III: Cagliostros Borg” er sjov, underholdende og hæsblæsende. Dette er en perfekt mulighed for endelig at få set mesterinstruktørens første værk, hvor der hverken er skruet ned for charmen eller selvtilliden. Det er en meget atypisk Miyazaki film, da han ikke selv har opfundet Lupin karakteren, men han formår dog stadig at skabe et fornuftigt produkt af en elsket karakter.

Titel: Lupin III: Cagliostros Borg
Original Titel: Rupan Sansei: Kariosutoro no Shiro
Premieredato: 18. april 2024
Instruktør: Hayao Miyazaki
Skuespillere: Yasuo Yamada, Eiko Masuyama, Kiyoshi Kobayashi, Makio Inoue, Goro Naya, Sumi Shimamoto, Tarō Ishida
Spilletid: 100 min.
Selskab: Tokyo Movie Shinsha, Toho, 1979
Genre: Adventure , Familie , Humor , Tegne- og animationsfilm
banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...