Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Maj og Charlie

26. september 2009 af Julie Klausen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Maj og Charlie billede

Kan man være venner med ekskæresten til ens egen ekskærestes nye kæreste?

Maj er en 29-årig stand-up’er, der har svært ved at slå helt igennem i København med hendes rosenrøde jokes. Men hun har pludselig mere end rigeligt materiale at arbejde med, da hendes gulddreng af en kæreste dumper hende til fordel for en anden, og efterlader hende desperat, vred, men også meget meget sjovere.
Et andet sted i København arbejder 30-årige Charlie, hårdt for at slå igennem som skuespiller, og selvom det går virkelig dårligt, giver han ikke op. Charlie er en følsom og entusiastisk ung mand, der bor sammen med sin kæreste, der også en dag meddeler ham, at hun har mødt en anden.
Både Maj og Charlie kæmper sig igennem den næste tid, med salte tåre løbende jævnligt ned af kinderne. De to begynder at støde ind i hinanden tilfældige steder, og til trods for at de kommer meget skævt ind på hinanden i begyndelsen, må de med gru erkende at de har én ting der binder dem sammen; Ekskæresterne der knuste deres hjerter har fundet sammen. Det giver dem en fantastisk ide. De må hjælpe hinanden og vinde deres ekskærester tilbage. Men kan en mand og en kvinde overhovedet være venner? Og kan man være venner med ekskæresten til ens egen ekskærestes nye kæreste? Både Maj og Charlies standpunkter bliver sat på en alvorlig prøve i denne morsomme komedieserie.

Maj og Charlie er en hylende morsom dansk komedie-serie, hvor vi møder nogle helt fabelagtige roller, og selvom rollerne er en smule uoriginale, giver skuespillerne dem alligevel en vis charme og personlighed.
Vores kvindelige hovedperson Maj, er både den typiske ”har-jeg-en-stor-røv-i-de-her-bukser”- pige, men gør også karriere som kvindelig stand-up komiker. Charlie, vores mandlige hovedperson, udlever med stor stil klichéen ”den følsomme fyr”, men forstår at gøre det med nuancer, der giver rollen et friskt pust.
Derudover har vi de to bedste venner; Majs barndomsveninde Laura, og Charlies bedste ven Bo. Både Laura og Bo er deres bedste venners totale modsætninger. Laura er en hårdkogt fitnesstræner, hvis forhold aldrig har varet længere end en tandbørstning, og Bo er en übermacho ejendomsmægler, der elsker jakkesæt med slips, og studiner med store bryster.
Serien er sød og morsom, og virker pålidelig da mange af de gæsteskuespillere vi ser i serien, er allerede kendte skuespillere, der spiller sig selv. Plottet i sig selv er en smule banalt, men det gør ikke rigtig noget, idet karaktererne er så farverige som de er, og de forstår virkelig at holde historien kørende afsnit efter afsnit, med nye twists hver gang.
Serien henvender sig primært til aldersgruppen 16-40 år, da alle vores hovedpersoner ligger et sted derimellem, og humoren til tider kræver en vis alder at forstå. Til gengæld er det en serie som både mænd og kvinder kan se, fordi vi skiftevis følger Maj og Charlie.
Anne Vester Høyer i rollen som Maj, Johannes Lilleøre i rollen som Charlie og Mira Wanting og Ken Vedsegaard i rollerne som Laura og Bo, gør alle et godt stykke arbejde og spiller rollerne overbevisende. Også mange af gæsteskuespillerne vi møder serien igennem, er både morsomme og troværdige. Sofie Lassen-Kahlke og David Owe i rollerne som ekskæresterne, må dog siges at være noget af en skuffelse. Deres præstation og skuespil er dårligt, og næppe nævneværdigt.
Soundtracket til serien er Gitte Hænnings ”I aften”.

Indeholder ikke ekstramateriale.

Warner Bros..

Titel: Maj og Charlie
Original Titel: Maj og Charlie
Premieredato: 11. august 2009
Instruktør: Mikkel Serup
Skuespillere: Anne Vester Høyer, Johannes Lilleøre, Mira Wanting, Sofie Lassen-Kahlke, Ken Vedsegaard, David Owe.
Spilletid: 390 min.
Selskab: Metronome Productions, 2008
Genre: Humor

banner
Overskrift Højre Block
meter i sekundet
Aftersun
Karaoke Paradise
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...