Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Civil War
Civil War billede

For Evigt
Hammarskjöld


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Mark Knopfler and Emmylou Harris - Real Live Roadrunning

1. januar 2007 af Per C. Halling

5 stjerner Skriv en kommentar

Mark Knopfler and Emmylou Harris - Real Live Roadrunning billede

Oven på et par dage med sikkert høj musik og mange gøremål, kommer her en dvd/cd med masser af god musik og sjæl at slappe af til.

Går du efter solid 80’er rock á la Dire Straits eller en omgang mellow moody country feel, skal du måske ikke læse videre her, og så gør alligevel, for her skal vi se nærmere på en DVD/CD udgivelse, der er en god start på det nye år, med lækker lyd til ørene og rolige billeder til øjnene.

Tilbage til rødderne

Bruce Springsteen gør det, Bob Dylan gør det , Van Morrison gør det . . . Ja, flere og flere af musikkens store navne ikke blot bryder op med deres gamle band og går solo og laver plader direkte deres hjerte og rødder. I 2006 fik vi således bl.a. de fremragende fremragende CD’er We Shall Overcome: The Seeger Sessions fra Bruce Springsteen og Modern Times fra Bob Dylan, der bestemt viser at de nye bands og kunstnere har meget at lære og ikke mindst leve op til. For nok er rockens legender blevet ældre, men de er langt fra blevet gamle, trætte, kedelige og rødderne til den musik, vi kender i dag, bestemt holder mindst ligeså godt som en symfoni af Mozart eller en opera af Verdi.

Samarbejde på tværs

Det er ikke nogen ny ide at navne fra forskellige genre slår sig sammen om at indspille en sang en sang eller to og drage fordel af fans fra begge lejre. Det var også tilfælde med Mark Knopfler og Emmylou Harris, da de mødtes i forbindelse med en hyldest koncert for Chet Atkins tilbage i 90’erne. Dog fandt de hurtig ud af, at de havde en helt speciel kemi når de spillede sammen, så i et par år mødtes de mest for hyggens skyld, men mere og mere blev de enige om, at andre også skulle have glæde af dette musikalske partnerskab. Efter et par år i studiet og sammen fik de stykket et album - All the Roadrunning – sammen, der udkom i april måned sidste år.

Albummet var en blanding af kendte og ukendte numre fra Mark Knopfler og Emmylou Harris, dog i helt nye arrangementer, hvilket bestemt ikke faldt i alles smag, hverken hos fans af de 2 stjerner eller kritikerne.

CD’en var meget personlig, tilbagelænet, men også i nogens øjne en anelse kedelig, tros flere gode numre. Det var derfor spændende at se hvordan det ville gå på den efterfølgende turne, som fulgte i kølvandet på udgivelsen. Personligt hører jeg til dem, som var lidt skuffet over CD’en, men som stor tilhænger af live musik og koncerter med sjæl, følte jeg at jeg ville give dem en chance mere og det var godt jeg gjorde det.

Et er en studie CD - Et andet er live optræden

Så et par anmelder kollegaer og jeg tog til koncert i forum den 27. maj i fjor for at opleve disse 2 store navne, som ingen af havde hørt live i et par år. Koncerten blev næsten genoplevet, da jeg sad og så og lyttede til denne dvd her til morgen. For hvad CD’en manglede viste helt klart at denne live DVD at have, nemlig den helt specielle energi og varme mellem Mark Knopfler og Emmylou Harris, som koncerten bød på og klart viser, at musik af denne art kommer mere til sin ret live, end i et studie.

Det er ikke en koncert, hvor man stiller sig op på stolene, huer eller skråler med på fx Dire Straits numrene Romeo and Juliet og Why Worry, men sætter sig tilbage i stolen og nyder kemien mellem disse 2 fremragende kunstnere og deres medbragte musikere i de godt 2 timer koncerten varer/ede. Koncerten har mange højdepunkter fx Why Worry hvor Mark Knopfler og Emmylou Harris fremfører nummeret som en duet, hvilket giver sangen ekstra dynamik, for slet ikke at tale om den stærke og følsomme 911-sang This Is Goodbye, hvor man tydeligt kan mærke beundringen mellem de to kunstnere, såvel menneskeligt som musikalsk. Dire Straits fans vil dog heller ikke blive skuffede for med Speedway To Nazareth viser han helt klart, hvorfor han stadig er blandt verdens bedste guitarister og bestemt ikke har glemt sin fortid i denne førhen populære gruppe.

Der er masser af soloer, som gør numrene længere, men bestemt ikke kedelige fx i nummeret I Dug Up A Diamond som blander country mandoliner med Mark Knopflers guitar i et super mix, man ikke kan undgå at holde af, ligesom den lange piano solo, som afslutter This Is Us og violin soloen i Red Staggerwing, som giver støvlerne lyst til at stampe med.

Ekstra Materiale

På selve DVD’en er det store ekstra at byde på for man har valgt at give plads til et lækkert DTS spor i stedet, så udover koncerten er det eneste du får ekstra en slags en vejs interview med Mark Knopfler og Emmylou Harris, som fortæller lidt om baggrunden for deres samarbejde.

Udover det får du også mulighed for lidt mulighed for at opleve lidt opvarmning, med Mark Knopfler, Emmylou Harris og deres musikere inden de går på scenen, som faktisk kan ses som en god appetitvækker til selve koncerten.

Udgivelsens bedste ekstra materiale er den vedlagte CD, der giver dig mulighed for at tage koncerten med dig i bilen, i parken eller hvor du nu får lyst til at nyde den uden billeder. Den indeholder dog ikke alle sange fra koncerten, men i stedet et ekstra nummer, som så ikke er med på dvd’en – You lose some – You gain some !

Udover CD’er er det ikke meget, men det betyder ikke det store for, hvis man vil vide mere kan man jo altid besøge Mark Knopfler og/eller Emmylou Harris’ respektive hjemmesider www.mark-knopfler.net og www.emmylou.net , så for mig er det helt okay.

Trackliste

DVD

1. Right Now, 2. Red Staggerwing, 3. Red Dirt Girl, 4. I Dug Up A Diamond, 5. Born To Run, 6. Done With Bonaparte, 7. Romeo and Juliet, 8. Song For Sonny Liston, 9. Belle Starr, 10. This Is Us, 11. All The Roadrunning, 12. Boulder To Birmingham, 13. Speedway At Nazareth, 14. So Far Away, 15. Our Shangri-La, 16. If This Is Goodbye og 17. Why Worry

CD

1. Right Now, 2. Red Staggerwing, 3. Red Dirt Girl, 4. Done With Bonaparte, 5. Romeo and Juliet, 6. All That Matters (bonus nummer), 7. This Is Us, 8. All The Roadrunning, 9. Boulder To Birmingham, 10. Speedway At Nazareth, 11. So Far Away, 12. Our Shangri-La, 13. If This Is Goodbye og 14. Why Worry

Lyd og Billede

Optagelsen er teknisk set meget flot og en fryd specielt for ørene.

Du har på DVD'en mulighed for at vælge enten et 2 kanals PCM stereo spor (Dolby Soround 2.0) og IKKE mulighed som coveret angiver Dolby Soround 5.1, men i stedet et lækkert og meget sprødt DTS spor. Begge giver en flot lyd, selvom jeg nok vil sige at DTS-lyden er klart er bedre og mere luftigt, specielt i de numre, hvor Mark Knopfler spiller solo guitar kan man virkelig kan høre de sprøde toner i hans forskellige guitarer. Men også specielt Emmylou Harris’ klokkeklare stemme får rigtig mere liv i DTS udgaven, så man i de smukke ballader føler nakkehårene rejse sig.

Koncerten er skudt i HD og præsenteres i 16:9 format og billedet står både flot og skarpt under hele koncerten kontrasten er god og farverne er gode og velvalgte til de enkelte numre hele vejen igennem, så det bidrager til en god stemning, selvom der nok skal være dem som finder billederne en anelse for mørke. Koncerten er filmet så man virkelig til tider føler, at man er med oppe på scenen sammen med Mark Knopfler og/eller Emmylou Harris’ og andre gange, at man bare er blandt det publikum, som sidder og nyder de forskellige numre. Denne følelse skabes gennem de flotte nærbilleder, klip og rolige overgange.

Publikummet er ikke så dominerende på denne DVD, så den har ikke helt den samme live følelse, hvis man afspiller den med tv'et slukket, men som helhed følte jeg mig tilbage i Forum under hele koncerten, hvilket er et stort plus for udgivelsen.

Konklusion

Dette var en rigtig god DVD, som på mange måder mindede mig om en anden flot live DVD - Diana Krall - Live in Paris. Flot lyd, Flot Billede og rigtig gode liveudgaver af de forskellige numre som faktisk overgår studieudgaven af albummet. Personligt vil jeg derfor denne gang anbefale, at du køber denne i stedet for studiealbummet, også selvom du ikke få nogen informationer om dem med i købet i ekstra materialet.

Når dette er sagt, vil jeg også sige, at det ikke er en koncert som du tager til dig lige med det samme, men efter et par gange er der sikkert flere af numrene, som lyder mere spændende end første gang du satte den på, for pludselig åbner sig forskellige detaljer i de forskellige numre, som måske ved første gennemlyt fik dig til at hoppe et nummer videre. Dette er en kvalitet jeg godt kan lide og sætter meget pris på, når jeg køber liveoptagelser, men om det er noget for dig skal jeg ikke kunne sige.

Så læn dig tilbage og nyd en koncert, der er rigtig god at slappe af til dagen derpå, en stresset arbejdsdag eller bare har lyst til at lytte til 2 kunstnere, som nyder at fremføre deres musik med varme, hjerte, sjæl og har lyst til at dele deres magi med os andre.

I stedet for screenshots fra dvd’en få du i stedet billeder fra koncerten taget af en fan og kollega, da den blev fremført i Brüssel !

DVDen er venligst stillet til rådighed af: Universal Music Danmark.

Titel: Mark Knopfler & Emmylou Harris: Real Live Roadrunning
Original Titel: Mark Knopfler & Emmylou Harris: Real Live Roadrunning
Premieredato: 13. november 2006
Genre: Musical
Vores 2 skønne værter for en dejlig aften - Mark Knopfler og Emmyloy Harris.
Vores 2 skønne værter for en dejlig aften - Mark Knopfler og Emmyloy Harris.
Mark Knopfler og Emmyloy Harris sammen med det meget velspillende band de havde med sig :)
Mark Knopfler og Emmyloy Harris sammen med det meget velspillende band de havde med sig :)
Selvom det var musikken, der var i focus var det nu alligevel også en fryd for øjet, med en meget flot lyssætning.
Selvom det var musikken, der var i focus var det nu alligevel også en fryd for øjet, med en meget flot lyssætning.


banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...