Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023
Franske Filmmand...
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Fabelmans
The Fabelmans billede

John Wick: Chapt...
Den, Der Lever S...
Livsvidner - Gud...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

M*A*S*H (Season 4)

14. december 2006 af Søren Falgaard

4 stjerner Skriv en kommentar

M*A*S*H (Season 4) billede

I fjerde sæson af M*A*S*H introduceres vi for B.J. Hunnicut og General Potter, der ankommer til felthospitalet i Koreakrigen, hvor vi stadig følger en række læger og sygeplejerskers hverdag

I starten af fjerde sæson af M*A*S*H (Mobile Army Surgical Hospitals) sker der store omvæltninger i lejrens besætning. Først ankommer B.J. Hunnicut, der snart skal vise sig som en fælde for den krigskritiske spøgefugl ”Hawkeye” Pierce. Derudover ankommer lejrens nye leder, oberst Potter. Det skaber naturligvis en nye stemning i serien med to nye hoveder på så vigtige pladser i sit com’en. Men heldigvis bliver serien ikke dårligere af det for begge karakterer passer glimrende ind i seriens univers. Pierce og Hunnicut driller videre på den irriterende major Burns, der må stå model til lidt af hvert.

Serien fortsætter naturligvis ud af sit krigskritiske spor, hvor heltene er Hawkeye og Hunnicut, der som dygtige læger, redder menneskeliv midt i krigens absurditet. Venstrefløjsaftrykket er således tydeligt og hadet til det militære tydeligt. Det regelrette og fnisende frittefjæs, Oberstløjtnant Burns fortsætter sit forhold til ”Hotlips” Houlihan, der også forsøger at holde den patriotiske facade. Seriens fjerde sæson giver naturligvis også plads til den barnlige men hjertens fornuftige ”Radar” O’Reilly og Klinger, der som en anden ”Catch 22” kæmper indædt for at blive erklæret sindssyg og uegnet til at tjene i krigen.

Seriens tone er overvejende let til bens med sjove sit com punch lines, men bagved det hele lurer alvoren og specielt i slutningen af serien, mærker man virkelig, hvilket pres lægerne ved fronten er under.

Gennemgående har vi at gøre med adskilte afsnit, der hver for sig søger at komme nærmere på seriens karakterer og opstille mindre konflikter samt problemer, der altid løses indenfor de ca. 23 minut, hvert afsnit varer. Karaktererne er velfungerende her i fjerde sæson, og man lader sig meget nemt glide med i de små sjove hverdagsklip, vi introduceres for.

Gang på gang tematiseres lejrlivet og afsagnet af dem derhjemme. Analogt med det, ser vi, hvordan de fornuftige individer kæmper en kamp med de bureukratiske og absurde militærsystem, der fremstår lidet flatterende i denne fiktionsoptik.

Det er således de fornuftige individers kamp med vanviddet der er den egentlige konflikt og i dette spil er sit com humoren bestemt ikke uden evner. Det hele bæres af sted på en båre af flot skuespil bedst eksemplificeret med Alan Aldas gennemførte spil som Hawkeye.

Så er du til M*A*S*H Sit Com Humor er også fjerde sæson som sine forløbere værd at spendere en hel del tid med.

DVDudgivelsen er i sig selv velkommen, da det er herligt henad aftentide, efter en absurd arbejdsdag at kunne tag et befriende afsnit af serien frem. I øvrigt er DVDmenuen ganske flot og indbydende sat op, og hvert afsnit har sit eget personlige layout, der også bidrager til at blade videre gennem serien.

Så de 24 episoder fra fjerde sæson er bestemt værd at have stående til mange timers underholdning de kolde vinteraftener.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
SF/Fox.

Titel: M*A*S*H (Season 4)
Original Titel: M*A*S*H (Season 4)
Premieredato: 5. december 2006
Instruktør: Alan Alda, andre
Skuespillere: Alan Alda, Wayne Rogers, McLean Stevenson, Loretta Swit, Larry Linville, Gary Burghoff, David Ogden Stiers, Mike Farell, Harry Morgan, Jamie Farr
Spilletid: 600 min.
Selskab: 20th Centery Fox (1975 - 1976)
Genre: Humor
Link: http://www.imdb.combanner
Overskrift Højre Block
Revir
Vi er Rusland, C...
Boston Strangler...
A Journey and th...
Dreaming Arizona...
The Last Of Us (...
The Inspection
Knock at the Cabin
Empire of Light
Creed 3KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...