Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Resten Af Livet
Resten Af Livet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Match Point

21. april 2006 af Jesper Hintze Vildbrad

5 stjerner Skriv en kommentar

Match Point billede

En ganske usædvanlig Woody Allen film, filmet udenfor New York, i England! Og en dramathriller på et særdeles sublimt niveau.

Ikke siden ”Crimes and Misdemeanors” fra 1989, har instruktøren været så alvorlig, og dennegang med endnu mere suspence.

Den unge amerikanske tennistræner Chris Wilton (Jonathan Rhys-Meyers) ankommer til London, og indlogerer sig hurtigt blandt det eksklusiv selskabsliv, da han på Wimbledons anlæg bliver træner for Tom Hewett (Matthew Goode). Chris bliver hurtigt introduceret for søsteren Chloe (Emily Mortimer). Da straks bliver dybt betaget og tiltrukket af den mystiske Wilton. De forelsker sig hurtigt i hinanden, og Chris har nu fået et par ganske velhavende svigerforældre med i købet. Svigerfaderen Alec (Brian Cox) der besidder en del store virksomheder, har et særdeles godt øje til Chris, og han bliver hurtigt tilbudt en mellemlederstilling. Midt i det hele bliver Chris introduceret for Tom´s forlovede, den amerikanske mislykkede skuespillerindespire Nola Rice (Scarlett Johansson). Tæppet bliver revet væk under ham, et voldsomt begær efter denne unge kvinde, får alle hans planer og ambitioner ud af kurs. Der er gnistrende seksuelle spændinger imellem dem. Nola er ikke inde i varmen hos svigerforældrene, og hnedes frustrationer over deres manglende forståelse for hendes ambitioner, giver Chris et let spil. Da han er den eneste der rigtig forstår hende. Det udvikler sig, samtidig holder han også af sin forlovede Chloe. Men desperationen og afgrunden truer forude, det moralske er på spil, et matchpoint spilles, og boldens dans på nettet, afgør udfaldet.

Match Point blev af mange gode grunde den måske mest omtalte film på cannes Festivalen sidste år. Woody Allen har dennegang virkelig overrasket, og ved at trække sit location til Europa, har han mødt sine egne forbilleder mere udtalt, og søgt andre stemninger med denne film. Den er blottet for det neurotiske, men erstattet af en aggresivitet, et mørke og en fortættet spænding. Desuden spiller han ikke selv med, hvilket i særdeleshed klæder denne film, i de andre hard et altid været et savnet fravær.
Castingen har udløst et meget interesant mode med to kometer på filmhimlen, Jonathan Rhys-Meyers (“Velvet Goldmine”, “Alexander”, “Prozac Nation” m.fl) og ikke mindst Scarlett Johansson (“Lost In Translation”, “Pige Med Perleørering” m.fl.)
Det bliver spændende at følge hans massive filmkatalog for fremtiden, circa en film om året, hvis denne drejning fortsætter. Match Point er en særdeles underholdende thriller!

Titel: Match Point
Original Titel: Match Point
Premieredato: 21. april 2006
Instruktør: Woody Allen
Skuespillere: Jonathan Rhys-Meyers, Emily Mortimer, Scarlett Johansson, Matthew Goode, Brian Cox, Penelope Wilton, Alexander Armstrong, Paul Kaye
Spilletid: 124 min.
Selskab: Invicta Capital Ltd./DreamWorks Pictures/BBC Films/2005
Genre: Thriller
Link: http://www.matchpoint.dreamworks.com/main.html


banner
Overskrift Højre Block
Man vs. Bee (Net...
Elvis
Costa Brava, Lib...
The Black Phone
Playground
Obi-Wan Kenobi (...
Lightyear
Verdens Værste M...
The Hole in the ...
MenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...