Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Robertprisen 2021
Omfattende Udvid...
Bag Skyerne – Nå...
Robert-Nominerin...
Casper

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Far Til Fire & V...
Far Til Fire & Vikingerne billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Max Pinlig

19. november 2009 af Malene Vinther

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Max Pinlig billede

En meget rammende familiefilm hyggelig, sjov og rammende. Bygget på den populære TV-serie Max.

Max (Samuel Heller-Seiffert) synes hans mor (Mette Horn) er max pinlig, hun er den mest unormale mor i hele verden, og hun kan ikke gøre andet rigtig end at spolere hans planer. Max går i 7. klasse og kæmper med problemer fra en manglende faderfigur, verdenssituation, forelskelse til venskab og social anseelse blandt klassekammeraterne.

Der er ikke nogen egentlig hovedhandling i filmen, men det behøver der heller ikke at være, en film kan sagtens være rørende uden den helt store action-pack. Denne film er ikke sentimentalt rørende, men den skildrer, for pre-teenagere (og sikkert også deres forældre), temmelig alvorlige problemer i hverdagen og den gør det med stor indlevelse og et varmt smil.

Teenage problemer lyder måske nok bekendt, men det er der en grund til. Det at være populær og at hænge ud med de rigtige mennesker er, hvad det meste af ens tankevirksomhed går med, når man går i 7. klasse. Filmen behandler emnet personligt og pudsigt, uden at blive for sentimental og navlebeskuende, forstået i, at den ikke gør de unges problemer større end de i virkeligheden er. For skal vi se på realiteterne, så er det jo en tid de fleste kommer ud af med skinnet på næsen, selvom problemerne i tiden ser store ud, kan man da godt tage sig selv i (og det kan man i øvrigt stadig selvom man ikke er 13 mere), at de katastrofale problemer i virkeligheden var ret banale.
Filmen var noget af en øjenåbner for mig, hvem 7. klasse ligger i rimelig frisk erindring. Aldrig har jeg set ”krisen” udefra, fra forælderens synspunkt. De har aldrig rigtig faldet mig ind, hvor svært det må være at stå som forældre til et teenage-barn, hvis verden lige er faldet sammen og skal forsøge at trøste trods stærk modstand fra barnets side. Mette Horn yder en enorm flot skuespillepræstation, og karakterens mange facetter gør, at man kan se mange venners mødre skinne igennem.

Jeg synes overordnet, at det er en rigtig god film, handlingen halter en lille smule nogle steder, hvor den bliver lidt for overdreven og urealistisk, og nogle af børneskuespillernes præstationer er til tider ikke overbevisende. Filmen virker stærkest i scenerne mellem Max og hans mor, hvor dialogen er ikke mindre end perfekt. Jeg tror det er subjektivt alt efter, hvordan ens egen ungdom udartede sig, eller efter hvordan den udarter sig for ens børn. Men jeg synes, at filmen er så præcis og rammende, at jeg måtte gå ned og give mine forældre et kæmpe kram, fordi den fik mig til at indse, hvor meget de max pinlige forældre egentlig har gjort for at hjælpe en igennem de neder’n pubertetsår. Samtidig skal vi ikke glemme de utallige steder, hvor man bobler af fryd over at kunne nikke genkendende til den pinlige mor, eller hvor man griner af de satiriske vittigheder, som er flot indarbejdet i filmens handling. Filmen er til tider for meget og for urealistisk, men jeg var i væsentligt bedre humør efter jeg havde set den, end jeg var før, derfor ender den på en femmer, trods megen indre diskussion om den skulle være en fire i stedet. Jeg vil på det varmeste opfordre både børn og voksne skal opleve denne film.

SF/Fox.

Titel: Max Pinlig
Original Titel: Max Pinlig
Premieredato: 3. november 2009
Instruktør: Lotte Svendsen
Skuespillere: Mette Horn, Samuel Heller-Seiffert, Lars Bom
Spilletid: 93 min.
Selskab: Asta Film, 2008
Genre: Familie


banner
Overskrift Højre Block
Crash Landing On...
Locked Down (HBO...
Star Trek: Picar...
C. B. Strike: Le...
The Dig
Clouds
The Godfather Co...
The New Mutants
Lykkebugten
The DefeatedKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...