Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Mugge & Hans Mær...
Mugge & Hans Mærkelige Hjerne billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Meet the Fockers

10. juni 2005 af Per C. Halling

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Meet the Fockers billede

To mennesker mødes og sød musik opstår, men spiller de også sammen efter de har mødt hinandens familier ???

Har du nogensinde været nervøs når din svigerfamilie skulle mødes med din egen, så kan du måske genkende nogle af mange situationerne og skøre indfald i denne film. Her kan du få et par hurtige grin, men desværre er filmen hurtig glemt igen.

Vi møder igen den mandlige sygeplejerske Greg for nogle år tilbage gruede sig for mødet med sin forlovedes forældre. Dette møde med svigerfamilien brugte han en helt film på i Meet the Parents, som var årets julefilm i 2000. I den nye Meet the Fockers har han det bestemt ikke bedre. Han er ikke bare betænkelig, men også rædselsslagen ved tanken om at skulle præsentere dem for sine egne forældre og det er, selvom han elsker dem højt og dem ham på en meget, skal vi sige . . . lidt speciel måde.

Byrnes-familien, med den tidligere CIA-agent Jack i spidsen, er gode konservative forældre, der sætter pris på en god konkurrence (og ikke mindst på at vinde den). Jack elsker sin datter og er for hendes skyld villig til at strække sig meget langt for at acceptere sin kommende svigersøns forældre – det er jo altid rart at vide lidt om, hvilke gener man pludselig slipper ind i sin familie. Men Greg har måske ikke været helt ærlig i sin beskrivelse af forældrene. Ikke så snart er de ankommet hos Bernie og Rox Focker, før skeletterne vælter ud af skabet: Nok er Bernie advokat, men han har været hjemmegående, siden Greg var lille. Nok er Roz læge, men hun arbejder som sexterapeut for ældre mennesker. Og de er noget mere, for ikke at sige meget mere, liberale, afslappede og flippede om du vil. Mødet mellem familierne Byrnes og Focker’e går ikke helt, som Greg hans kæreste Pam havde ønsket sig og det er dette møde mellem de 2 familier og sammenstødet mellem levemåder og sæt holdninger filmen vil fortælle os om.

Efter den store succes med Meet the Parents besluttede holdet både foran og bag kameraet, at der skulle komme en opfølger. I starten var det bare sjov og ballade, men meget hurtigt blev det klart, at alle var med på ideen, så nu var det bare at få alle kalendere til at passe og håbe på at dem man havde i tankerne som The Fockers også ville være med på ideen, og det ville de. Vi genser derfor Ben Stiller som Greg, Teri Polo som hans bedre halvdel Pam, Robert De Niro som svigerfar Jack og Blythe Danner som svigermor Dina Byrnes. I rollerne som Gregs forældre Bernie og Roz, ser vi Dustin Hoffman og Barbra Streisand. Tilbage i instruktørstolen har vi Jay Roach, som i mellemtiden har også har haft tid til at lave endnu et succesrigt kapitel om Austin Powers. Så alle forudsætninger for at lave en perfekt opfølger var tilstede.

Det lykkedes desværre ikke for alt hvad der gjorde frisk og morsom "Meet the Parents" gør "Meet the Fockers" forudsigelig og kedelig. Ideen med at lade de 2 familier mødes for at planlægge deres ungers bryllup udmærket, men her er det er bare så pokkers forudsigeligt og pokkers dumt og overgearet at det bliver meget trættende i længden, hvis man har set bare en af de mange komedier som Amerika har sprøjtet ud de sidste par år. Fx er trættende igen . . . at se Ben Stiller som den uheldige helt med et hjerte af guld kæmpe mod alle odds . . . at se Robert De Niro endnu engang lave grin med sine egne gangsterfigurer . . . at se en så fremragende skuespiller som Dustin Hoffman kæmpe med en totalt overskrevet og utroværdig figur . . . og se dem alle kæmpe med en meget plat dialog og et manuskript fyldt med så mange klicher og ideforladte påfund, som man har enten set før eller bare vil krumme tæer over.

Det er kedeligt, at et så godt hold af skuespillere ikke har fået noget bedre at arbejde med for der kunne virkelig underholdende film ud af, for kontrasterne (fx Hoffman – De Niro, Liberal - Konservativ) mellem de 2 familier og kulturer er velvalgte og typerne er gode.

Nu skal de siges, at jeg fik da grinet flere steder, fx den cameo som Owen Wilson gør hen imod slutningen af filmen. Når jeg er er så hård ved filmen er nok fordi mine forventninger var meget høje med sådan en god rolle besætning, men også at det ikke er en film, som har det der skal til for at man ser den igen og ikke mindst griner af de samme jokes flere gange.

Det var lidt om selve filmen, men lad os da også tage et kig på hvad dvd’en ellers har at byde på.

Ekstra materiale

Dvd’en er spækket med ekstra materiale, men desværre for det meste kun af den kedelige slags.

Der lægges ud med et okay, men til tider lidt for kedeligt kommentarspor med instruktør Jay Roach og editor Jon Poll, Der er ind i mellem sjove historier fra optagelserne og gode tekniske informationer om hvordan filmen blev lavet, men der bliver ikke sagt noget banebryde eller noget som gør det stikker ud fra alle de andre kommentarspor, der er blevet standard på dvd-udgivelser i dag.

I Fockers' Family Portrait fortæller hver af de 3 skuespillere om deres roller og filmen. Disse beskrivelser bliver udvidet i Matt Lauer Meets the Fockers til også at omfatte de andre skuespillere.

I den godt 4 minutter lange Inside the Litter Box - Behind-the-Scenes with Jinx the Cat får vi et lille indslag om en af de vigtigste figurer i både den første og også denne film, men hvad Focker’s hund er den ikke også vigtig ? Nååå - nej den var jo heller ikke med i den første film.

I The Adventures of a Baby Wrangler ser du hvordan de 2 små drenge, som spillede Greg’s nevø, blev trænet, for det er jo ikke altid lige nemt at instruere så unge skuespillere.

The Manary Gland fortæller om hvorfor Jacks ammeanordning var sådan en vigtig rekvisit i filmen og hvordan den blev lavet.

På den amerikanske dvd har du mulighed for at se filmen og med eller uden de Fraklippede scener men på den danske må du nøjes med at se dem for sig selv og gætte på, hvor de var klippet fra. Disse varer godt 15 minutter, men er efter min mening ikke nogen, som gør filmen decideret bedre men smag og behag er jo forskellig.

Bloopers er lidt over 10 minutter, hvor vi ser primært De Niro og Stiller bumme i den og fjolle rundt. Men ærlig talt virker det lidt for konstrueret.

Ligesom filmen er ekstra materialet, nok heller ikke noget som jeg ser/høre mere end en gang.

Menu, Kapitler og Tekster

Menuerne er animerede med forskellige klip fra filmen som overgang fra punkt til punkt. Menuerne findes på bl.a. dansk og engelsk. Der er et stillbillede i hver, men kun hovedmenuen har lidt flere og den er den eneste, som er ledsaget af noget musik fra filmen.

Kapitel inddelingen er på 20 kapitler og det er okay steder man har valgt at lave de forskellige stop.

En glædelig nyhed på denne dvd er, at man denne gang har tekster på alt ekstra materialet. Dette gælder også på kommentarsporet – flot ! Noget som andre selskaber godt kunne lære af.

Video og Audio

Billedet præsenteres i Anamorphic Widescreen 1.85:1, men bestemt ikke en udgivelse, der er kælet for. Billedet står skarpt og godt, men ellers ikke noget at skrive hjem om.

Lyden er heller mere ved end hvad man kunne forvente af en dvd i dag – 5.1 Dolby Digital uanset hvilket sprog du vælger at se filmen med. Lyden er ren og klar og som den skal være, men også den er hurtigt mixet sammen uden de større tanker.

Konklusion

Dette er ikke slet slet ikke den fortsættelse som jeg havde gået og glædet mig til ligeså snart de annoncerede den.

Manuskriptet tyndbenet og for forudsigeligt. Klicherne er tomme tykker og står i kø for at blive fyrret af. Det er åresagen til, at jeg tror næppe at det er en jeg vil bruge tid på igen.

Jeg syntes dog at skuespillerne er velvalgte, specielt kombinationer af Robert De Niro og Dustin Hoffman er god, men det er bare synd at de ikke har lidt bedre ord og handlinger at arbejde med.

Filmen har sine sjove øjeblikke og jeg grinte da også flere steder undervejs af situationer, man kan genkende fra sit eget møde med svigerfamilien.

Hvis du er vild med amerikanske sitcoms, vil du elske denne film. Den er nemlig i bund og grund ikke andet end end et forlænget afsnit af denne slags shows – Better luck next time my friends !

Filmen er venligst stillet til rådighed af Universal Pictures.

Titel: Meet the Fockers
Original Titel: Meet the Fockers
Premieredato: 8. juni 2005
Instruktør: Jay Roach
Skuespillere: Ben Stiller, Robert De Niro, Dustin Hoffman, Barbra Streisand, Blythe Danner, Teri Polo, Owen Wilson
Spilletid: 110 min.
Selskab: Universal Pictures - DreamWorks SKG - Tribeca Productions - Everyman Pictures [us], Universal Danmark, 2004 på dvd 2005
Genre: Humor
Link: http://www.meetthefockers.com/index.php
Robert De Niro og ikke mindst Dustin Hoffman stjæler billedet fra de andre i denne film.
Robert De Niro og ikke mindst Dustin Hoffman stjæler billedet fra de andre i denne film.
Hele familien samlet for at hygge sig - fra venstre ser du Barbra Streisand, Blythe Danner, Dustin Hoffman, Robert De Niro, Ben Stiller og Teri Polo.
Hele familien samlet for at hygge sig - fra venstre ser du Barbra Streisand, Blythe Danner, Dustin Hoffman, Robert De Niro, Ben Stiller og Teri Polo.
On Location med instruktør Jay Roach og producer/skuespiller Robert De Niro.
On Location med instruktør Jay Roach og producer/skuespiller Robert De Niro.


banner
Overskrift Højre Block
Hvor Flodkrebsen...
Verden er uskarp
Triangle of Sadness
Ticket to Paradise
Pinocchio (Disney+)
Chiaras Valg
Europa
Kærlighed For Vo...
Anatolian Leopard
UdvandrerneKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...