Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Til Verdens Ende
Til Verdens Ende billede

The Apprentice


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Megalopolis

26. september 2024 af Maria Bjerregaard

1 stjerner Skriv en kommentar

Megalopolis billede

Francis Ford Coppola afslutter en flot karriere med en kæmpe rodebunke.

Mange lærte Francis Ford Coppola at kende med kæmpe succesen ”The Godfather”, der satte nye standarder for amerikansk biograffilm og for alvor satte gang i gangster-genren. Fuld forståeligt og meget fortjent. Det er film som disse, at Francis Ford Coppola skal huskes for – og ikke denne kæmpe nye rodebunke, der bliver hans sidste.

Cesar ( Adam Driver) er en arkitekt og et geni, der har opfundet det nye materiale megalon, som kan opbygge byer på få sekunder. Dog er han ikke kæmpe favorit, da byen New Rome også har andre modstandere og helte, der bestemt ikke mener, megalon er fremtiden. Det bliver en magtkamp uden lige, hvor manipulation og bedrageri også er hverdagen.

Det er tydeligt, at Coppola har hentet en kæmpe inspiration fra det gamle Romerrige. Både navnene og de evige kampe er en direkte reference, og dette er muligvis også Coppolas bud på et fremtidigt amerikansk, hvor præsidentkampen ingen ende vil tage. Lige meget hvilket valgkamp, der er tale om. Tankerne om det gamle Romerrige er fine, og man kan i hvert fald ikke beskylde Coppola for at være uambitiøs. Det er mange tekniske midler i denne film, hvor alle Coppolas tanker, følelser og små papirslapper endelig er kommet ud på én film.

Det er dog bare ærgerligt, at alle disse tanker slet ikke fungerer som film. På nogen måde. Det er vitterligt en kæmpe rodebunke uden hoved og hale eller nogen form for morale, tematik eller budskab. Der er ingen, der bliver stillet op som skurke eller helte, selvom alle karaktererne virker meget usympatiske. Præcis ligesom hverdagens politikere, men derfor burde der fortsat være noget logik iblandt dem – men nej. Det hele bliver for kedeligt og ligegyldigt.

Adam Driver har heldigvis før bevidst, at han er en god skuespiller, men i denne rolle som det egoistiske geni falder han virkelig fladt, og han er nærmest det mest kedeligste i hele filmen. Lige bagefter Game of Thrones stjernen Nathalie Emmanuel, som overhovedet ikke har nogen form for karakter, men blot er til stede. Det er lige før, at den udskældte Shia LaBeouf er filmens lille højdepunkt, da han i det mindste tør gøre sig utrolig grim og højrøstet.

Der er desværre intet, som fungerer i den seneste film fra Francis Ford Coppola, hvilket er en ærgerlig måde at stoppe en yderst imponerende karriere. Coppola dedikerede film til hans kone, Eleanor, som gik bort for kort tid siden, og solgte endda sin vingård for at finanserne dette sidste kapital. Det var desværre ikke ventetiden værd.

”Megalopolis” er en lang, ligegyldig og kæmpe rodebunke i Francis Ford Coppolas sidste film. Der er bestemt ikke hovedet eller hale i historien, de visuelle effekter, eller det mærkelige magtmisbrug, der er dominerende igennem filmen. Dette skulle ellers være en hyldest til Francis Ford Coppola og hans mange fantastiske film, men det hele falder til jorden, nu hvor hans sidste film er sådan noget rod.

Titel: Megalopolis
Original Titel: Megalopolis
Premieredato: 26. september 2024
Instruktør: Francis Ford Coppola
Skuespillere: Adam Driver, Giancarlo Esposito, Nathalie Emmanuel, Aubrey Plaza, Shia LaBeouf, Jon Voight, Laurence Fishburne, Kathryn Hunter, Dustin Hoffman
Spilletid: 138 min.
Selskab: American Zoetrope, Lionsgate Films,2024
Genre: Drama , Sci-Fi






banner
Overskrift Højre Block
The Exorcism (Bl...
Joker: Folie a Deux
AFTERWAR
Megalopolis
Lee
Føreren og forfø...
Blod og vand
Speak No Evil
Vogter
BLOD OG VAND



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...