Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Memory

12. maj 2022 af Maria Bjerregaard

2 stjerner Skriv en kommentar

Memory billede

Hukommelsestab og lejemord ender i ligegyldighed i den seneste Liam Neeson film.

Den newzealandske instruktør, Martin Campbell, har tidligere stået bag både James Bond-film og ”Zorro” filmene – begge til stor succes. Dog har han også stået bag den helt forfærdelige superheltefilm, ” Green Lantern”, der blev sablet ned af både publikum og anmeldere. Nu har han så kastet sig ud i en belgisk remake af filmen ”De Zaak Alzheimer” fra 2003 med en halvgammel Liam Neeson som hævntørstig lejemorder.

Alex Lewis (Liam Neeson) er en professionel lejemorder, men opdager at hans hukommelse er begyndt at smuldre væk. Selvom han er klar til det søde pensionistliv, får han tilbudt et nyt job, men alt går ikke efter planen, da jobbet involverer børn. Samtidig forsøger FBI-agenten, Vincent Serra (Guy Pearce) at opklare både en lang række mord, som alle synes at kæde sammen. Og når det kommer til det hele, viser det sig tydeligt, hvordan overklassen er beskyttet for loven, og hvor selvtægt måske er den eneste mulighed.

Der er ikke særlig meget interessant at fortælle om ”Memory”. Selvom Alzheimer er et ømt emne, og sidst set fremragende leveret i den britiske film ”The Father”, så bliver det aldrig rigtig spændende eller rørende. Filmen formår ikke at åbne sindet for en mand med tidligt stadie i Alzheimer, men prøver mere på at være en kliché action-thriller, som vi har set så mange gange før.

Liam Neeson skal selvfølgelig have ros for fortsat at kunne være med i actionfilm – selvfølgelig ikke en fjern genre, efter hans genvundne succes i ”Taken” franchisen og samtidig forsøger den rutinerede skuespiller Guy Pearce også at holde sammen på filmens tråde. Det lykkes bare aldrig helt.

Det hele ender med at være så uinteressant, at man slet ikke er investeret i hverken plot eller karaktererne.
Selvom filmen forsøger at fremhæve den grusomme verden imellem den amerikanske og mexicanske grænse med menneskesmugling og børneudnyttelse bliver det aldrig filmens højdepunkt. Monica Bellucci er utrolig utroværdig som den rige ejendomsinvestor, selvom hendes karakter er den, som trækker i alle strengene. Og så er filmens morale om selvtægt også utroligt klichéfyldt, når man har et system som svigter gang på gang.

”Memory” er højt sandsynligt en film, som man hurtigt kommer til at glemme igen – ligesom Liam Neesons karakter. Den er meget uinspirerende og uinteressant, da den hellere vil vise en rå action-thriller end grave dybere ned i sindet på en Alzheimer patient. Liam Neeson og Guy Pearce gør, hvad de nu kan, men ”Memory” ender i ligegyldighed.

Titel: Memory
Original Titel: Memory
Premieredato: 10. maj 2022
Instruktør: Martin Campbell
Skuespillere: Liam Neeson, Guy Pearce, Monica Bellucci, Taj Atwal, Ray Fearon, Harold Torres
Spilletid: 114 min.
Selskab: Black Bear Pictures, SF Studios, 2022
Genre: Action


banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...