Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Civil War
Civil War billede

For Evigt
Hammarskjöld


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Mere vild med Mary

30. januar 2004 af Uffe Karlsson

4 stjerner Skriv en kommentar

Mere vild med Mary billede

Bobby og Peter Farrellys ‘Vild med Mary’ er en varm og lattervækkende komedie om den første kærlighed, venskab og bedrag.

Selvom den charmerende og uhøjtidelige kærlighedskomedie, ’Vild med Mary’, netop er kommet på gaden i en udvidet version, er grundtrækkene for så vidt helt og aldeles uændrede. Mary, i skikkelse af den bedårende Cameron Diaz, er stadigvæk den samme hjertelige, gavmilde og, til tider, måske også lidt smånaive skønhed, der i sin søgen efter sit livs eneste ene sætter griller i hovedet på den mandlige genpart.
Ben Stiller står, som en kejtet, gennemført usikker og for i øvrigt altid uheldig Ted Stroehmann, i spidsen for den lange række hormonelt plagede bejlere, der også tæller Matt Dillon som lurvet privatdetektiv og Chris Elliott som sexfikseret ekskæreste og udslæthærget kammerat. Men i sagens natur er det imidlertid primært Ted, vi følger. Han har nemlig været smask forelsket i Mary, siden han for 13 år siden på skammeligste vis destruerede en date med netop hende. Han fik genitalierne i klemme i lynlåsen, og af gode grunde fik han altså ikke åbenbaret sin kærlighed for hende ved den lejlighed.
Mary er i mellemtiden uddannet ortopæd kirurg og flyttet til solbeskinnede Miami, hvor hun bor side om side med den excentriske enke Magda (Lin Shaye) og hendes neurotiske hund Puffy. Dagene fyldes ud med golftræning og hendes mentalt handicappede bror, Warren (W Earl Brown). Og herfra går det ellers over stok og sten. Som i et infernalsk hundeslagsmål slås de mange bejlere, bogstaveligt talt, både med Puffy men også indbyrdes om at gøre bedst muligt indtryk på Mary og dermed blive hendes hjertenskære. I øvrigt kommenteres hele seancen fra sidelinien med musikalsk akkompagnement af Jonathan Richman, der tydeligvis har været til direkte inspiration for adskillige tv reklamer for de danske banker senere hen. Under alle omstændigheder er fundamentet til en velfortalt og særdeles underholdende komedie dermed lagt. I hvert fald et langt stykke af vejen.
’Vild med Mary’ er alle tiders kærlighedshistorie leveret med elegant og taktisk flair for de humoristiske finesser. Det bliver soleklart, da Ted får sin absolutte mandighed i klemme hos Marys forældre og ender med at blive eksponeret for det meste af bydelen. Og det fremstår akkurat lige så soleklart, da Pat Healy prøver at genoplive Magdas hund, Puffy, med alskens lettere uortodokse metoder. Den største råstyrke skal imidlertid findes hos filmens karakterer. De bærer hver i sær rundt på deres finurlige små skævheder og karikeres glimrende på en nærmest underspillet facon. Og så er det tilmed en udsøgt fornøjelse, at opleve Cameron Diaz og Ben Stiller inden filmindustrien og nykkerne for alvor fik gjort kål på de to. Selvironien stråler igennem det hvide lærred.
Når det så er sagt, kunne ’Vild med Mary’ med fordel være strammet lidt op i kanterne. To timer er lang tid for en genre film af denne kaliber. Men det er detaljer og rokker på ingen måde ved helhedsindtrykket af en film, der må siges at være en klassiker inden for sin genre.

Ekstramateriale: Som den elegante krølle på halen lander ekstramaterialet med et exceptionelt og helt enestående udbud af interviews, kommentarer, bag om kameraet optagelser, musikvideoer og meget, meget mere. Der er stof til adskillige kolde vinteraftener, når skuespillere og instruktører afslører deres inderste tanker omkring produktionen af ’Vild med Mary’. Det er ganske enkelt en helt sublim kollektion til topkarakter.

Disc 1:
Den originale biografversion
Den udvidede version
Audio kommentarer
Alternativ indledning med animerede lerfigurer

Disc 2:
43 minutters kom-med-bag-Mary scener
”Skuespillerne blotter sig totalt!”
AMC Backstory: There’s something about Mary
”Bedste slagsmål”
Comedy Central’s Reel Comedy: There’s something about Mary
6 nye minifilm incl. bl.a. ”hvad lynlåsen gemte” og ”Puffys kærlige omgang med meloner og nødder”
”En verdensomsejling med Mary”
Markedsføring med Mary: Plakater, trailer og 13 TV reklamer
”Every Day Should be a Holiday” musik video
“Buttercup” karaokee video
Fraklip

Filmen er venligst stillet til rådighed af SF/Fox.

Titel: Mere vild med Mary
Original Titel: There’s Something More About Mary
Premieredato: 20. januar 2004
Instruktør: Peter Farrelly, Bobby Farrelly
Skuespillere: Cameron Diaz, Ben Stiller, Matt Dillon, Lee Evans, Chris Elliott, Lin Shaye, W, Earl Brown, Keith David, Markie Post, Jeffrey Tambor
Spilletid: 124 min.
Selskab: 20th Century Fox, SF/Fox, 1998
Genre: Humor
Link: http://www.aboutmary.com

banner
Overskrift Højre Block
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...