Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Metallica-Some Kind of Monster

2. februar 2005 af Ellen Norvang

4 stjerner Skriv en kommentar KØB MUSIK DVD'EN HER

Metallica-Some Kind of Monster billede

Den meget omtalte og roste dokumentar om super-gruppen Metallica er netop landet på DVD-markedet.

Publikumsmagneten på forrige Natfilms-festival var den meget roste dokumentar-film om det storsælgende heavy metal-band Metallica. Filmen skildrer den årelange periode bandet brugte på, at indspille og færdiggøre deres seneste album ”St. Anger”.
Der er små enkelte tilbageblik i Metallica’s tidligere perioder, men selve essensen af filmen drejer sig om gruppens bearbejdelse af diverse kriser med deres hyrede terapeut.
For det er netop en krise i bandet, der fostrer spændingen og selve handlingen i filmen.

Bandet købte rettighederne til dokumentar-filmen, men af den grund er der ikke kommet et mindre ærligt udtryk ud af filmen. De overvejende hovedpersoner, og ophavsmændene til Metallica, Lars Ulrich og James Hetfield er ikke altid sympatiske og polerede i deres udtryk. Spændingerne imellem dem er tydelige og dermed også en del af spændingen i filmen.

Varigheden af filmen kunne være skåret ned, da det let kan blive for kedsommeligt og langtrukkent. For inkarnerede fans af Metallica vil de lange snakke uden egentlige formål måske virke interessante, men for andre kan dette virke ligegyldigt.

Bagsiden af dvd’en proklamerer, at filmen også er for dem der end ikke er fan af bandets musik. Dette er dog lige lovlig store armbevægelser. Filmen er og bliver mest interessant hvis man er musik-interesseret og bare en lille smule glad for Metallicas musik.
Filmen hæver sig et niveau over de andre musik-dokumentarer vi er blevet præsenteret for de seneste år. Heriblandt de mange danske.

Den røde tråd ligger i indspilningen af albummet, fra start til slut. Og som de fleste film forekommer slutningen som en form for happy-ending. Slutningen er i hvert fald ikke sørgelig at vidne som fan der evt kunne frygte en slutning på bandets 20 år lange æra, men er derimod en smuk slutning på en gennengående god dokumentar-film. Middelmådig, men god.

Ekstramaterialet er af den gode kvalitet. Det er ligefrem relevant og interessant og der er meget af det. Guf for fans. Dog er hovedparten ikke tekstet på dansk.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Paramount Home Entertainment I/S.

Titel: Metallica-Some Kind of Monster
Original Titel: Metallica-Some kind of Monster
Premieredato: 26. januar 2005
Genre: Dokumentar
Link: http://www.somekindofmonster.com


banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...