Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Mugge & Hans Mær...
Mugge & Hans Mærkelige Hjerne billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Mig og Charly

17. september 2007 af Steffen Damkjær Moestrup

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Mig og Charly billede

Tomgang. Mig og Charly er en jævn trættend filmoplevelse. Filmen giver sikkert et ganske realistisk tidsbillede af 70’er-Danmark, men hvor ser det dog kedeligt ud.

Steffen går hvileløst rundt i Silkeborg i 1970’erne. Han er netop blevet færdig med skolen og aner ikke, hvad han vil med sit liv. I Silkeborg er der ikke det store at foretage sig. Man kan få en kradser nede på grillen. Tage til motorløb på Jyllands-Ringen eller hænge ud med kæresten, hvis man da ellers kan holde hendes irriterende far ud.

En dag render Steffen ind i københavneren Charly, som forsøger at stjæle Steffens knallert. Charly bor egentlig på et ungdomshjem, men han stikker gerne af og vimser rundt inde i byen. Steffens fascineres hurtigt af Charlys direkte og drengede facon. For Charly er – beklager klicheen – livet en leg. Sammen turer de to rundt i byen og forsøger at sætte kulorit på deres liv – og på filmen.

Sjældent har jeg dog oplevet en film, der forekommer så staccato. Det rumsterer på stedet, kommer med enkelte tiltag til dramatik, men bliver mest af alt et tidsbillede. Til tider er filmen så observerende i sin karakter, at den nærmest bliver dokumentarisk. Og det er givetvis ikke noget misvisende billede, Mig og Charly giver af 1970’ernes provins-Danmark med arbejdsløshed og tydelige klasseskel. Det var muligvis også så kedsommeligt, som filmen er det, men det ændrer altså ikke ved, at filmen mestendels er en lang tomgang, hvor de få tiltag til konflikter ebber ligeså sagte ud i sandet.

Skuespillet er fornøjeligt, især Allan Olsens fremstilling af Charly er en perle, men som tilskuer bliver man sjældent bevæget, og det er stadig mig en gåde, hvorfor Charly og Steffen overhovedet bliver venner. Filmen var muligvis seværdig i 1970’erne, hvor man kunne sidde og grine og nikke genkendende til verden udenfor. I dag er filmen som et stillfoto fra folkeskolens historiebøger. Man kaster et blik på den og bladrer videre.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Sandrew Metronome.

Titel: Mig og Charly
Original Titel: Mig og Charly
Premieredato: 18. september 2007
Instruktør: Morten Arnfred, Henning Kristiansen
Skuespillere: Allan Olsen, Kim Eduard Jensen, Ghita Nørby, Jens Okking
Spilletid: 98 min.
Selskab: Sandrew Metronome, 2007
Genre: Dramabanner
Overskrift Højre Block
Hvor Flodkrebsen...
Verden er uskarp
Triangle of Sadness
Ticket to Paradise
Pinocchio (Disney+)
Chiaras Valg
Europa
Kærlighed For Vo...
Anatolian Leopard
UdvandrerneKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...