Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

The Hunger Games...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Millions

16. maj 2006 af Morten Pedersen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Millions billede

Hvad stiller en 7-årig håbefuld knægt op, nå en sækfuld penge rammer ham i hovedet?

Den 7-årige Damian og hans Far – samt broderen Anthony - flytter fra lejlighed til hus i lidt pænere omgivelser.
Drømmeren Damian har svært ved at falde ind i de nye omgivelser – primært fordi han anskuer verden lidt mere besynderligt end gennemsnittet, bl.a. har han et stort kendskab til helgener – et kendskab, han gerne deler med udenforstående, som hellere forholder sig til Man. U´s stjernespillere.

Damian søger dagligt drømme-tilflugt i en meget kreativt opbygget hule nær en jernbane – og da en person på et forbipasserende tog smider en taske med penge (MANGE penge) af i farten, tager handlingen fat. Damian – som er meget troende – i hvert fald på en slags højere magter – antager, at pengene er dumpet ned fra himlen, og som følge deraf begynder han at dele ud af dem til alle, han mener, kunne mangle penge. Lidt anderledes ser hans bror på det. Han aner en hurtig genvej til succes. Pengene er dog imidlertid ikke højere magters indgriben, men resultatet af et meget kreativt og veludført bankkup. Og røverne har ikke til sinds, at lade pengene gå til velgørenhed.

Og så begynder den store jagt – og det bliver ikke bedre af, at England er ved at gå fra pund til Euro, så Damian har kun 2 dage til at ombytte pengene, inden de bliver ugyldige.

”Millions” er en film med en skæg og opfindsom historie, langt fra den gængse mainstream, der oftest lander på det danske marked. Filmen er solidt skruet sammen, med gode skuespillere hele vejen rundt, dog med Alexander Natha Etel i rollen som Damian, som det store trækplaster. Instruktøren har lagt en del visuelle effekter ind, som virker godt, og giver nyt liv. Stemningen er sådan feel-good, selvom den mavesure bankrøver ikke sådan er til at spøge med. Damians måde at anskue verden på at er godt ramt – det er herligt barnligt (på den gode måde) naivistisk og ligefremt logisk, uden bagtanker og kun med ønsket om at ville det godt for andre.
I kontrast til ham er den ældre bror, der repræsenterer det egoistiske og pengeglade – men alligevel må bøje sig, for det gode må jo sejre, og penge er ikke alt. Måske en anelse pladderromantisk til tider, og lidt vel tyk smørelse ind i mellem, men det tilgives hurtigt.

Godt underholdt er man i hvert fald så længe det varer, og Damians familie mv. er svære ikke at holde af, når pengene forsøges distribueret, vekslet og spenderet på hver sin måde. De mindste børn kan ikke se denne film, men de lidt større vil finde den underholdende, og der er ingen grund til, at forældrene ikke også tager et kig med.

Ekstramateriale
På DVD´en findes følgende ekstramateriale

Skuespiller-biografier.
Soundbites cast. Interview
Soundbites crew. Interview, Danny Boyle.
B-roll. Bag om kameraet.
Featurerette. Diverse interviews mv.

Filmen er venligst stillet til rådighed af
Pan Vision.

Titel: Millions
Original Titel: Millions
Premieredato: 11. april 2006
Instruktør: Danny Boyle
Skuespillere: Alexander Nathan Etel, Lewis Owen McGibbon, Leslie Phillips, James Nesbitt, Daisy Donovan, Christopher Fulford
Spilletid: 98 min.
Selskab: Pan Vision, 2004
Genre: Familie


banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...