Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Mine Helte

8. marts 2014 af Jesper Poulsen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Mine Helte billede

Feel-good på fransk...

Mød franske Maxime. Hans liv kører ikke lige frem på skinner, da hans kone har været ham utro, hans børn gider ham ikke rigtig og hans lille ambulancefirma fattes penge. Det er på alle måder op ad bakke for Maxime, så det sidste han har brug for, er et opkald fra politiet omhandlende at hans mor er blevet arresteret. Men det er netop sidstnævnte begivenhed som bliver startskuddet til bedre tider for vores hovedperson. For da Maxime betaler kaution og dermed frigiver hans mor, så får han sig lidt af en overraskelse. Maximes mor holder en lille dreng ved navn Tiemoko skjult for myndighederne, da dennes mor står til at blive udvist af landet. I første omgang ikke lige hvad Maxime stod og manglede, men da han indvilliger i at hjælpe, kommer han i kontakt med elementer af glæde og lykke som han troede var forsvundet for altid.

”Mine Helte” er en lille finurlig historie om familiebånd på godt og ondt, og en påmindelse om at man trods stor forskellighed sagtens kan løfte i flok. Den er en afbalanceret og til tider morsom fortælling, indeholdende nogle karakterer som rummer både humor, passion og beslutsomhed. Desværre er filmens store svaghed at tingene går alt for stærkt. Efter blot 20 minutter er plottet mere eller mindre afdækket, og så er der altså en helt time, som handler om at få figurerne til at interagere med hinanden. Et brud på den gængse opbygning, hvilket kunne have været en genistreg, hvis der samtidig havde været mere at byde på. Tiemokos situation bliver centrum uden den store gennemslagskraft, for selvom det ikke sker direkte, så er det gennem den lille mørke drengs øjne at vi lærer Maxime og dennes forældre at kende. Det bliver et pudsigt foretagende, for med små stikpiller og spydigheder, klarer Maximes forældre sig gennem dagligdagen uden at være enige om særlig meget. Ja, det er da ganske sjovt – men harmonerer utilfredsstillende, når filmen nu buldrer frem med handling for så at stagnere totalt i replikbaseret skuespil.

Det er set før i franske værker som ikke er kunstprægede. Her er ganske vist charme og hjertet på rette sted, men altså også i sidste ende uforløst potentiale. ”Mine Helte” får 3 stjerner.

Bonus-materialet består af filmens trailer og produktionsbilleder.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Another World Entertainment.

Titel: Mine Helte
Original Titel: Mes Héros
Premieredato: 6. marts 2014
Instruktør: Éric Besnard
Skuespillere: Josiane Balasko, Gérard Jugnot, Clovis Cornillac, Pierre Richard, Ibrahim Burama Darboe, Magaly Berdy
Spilletid: 87 min.
Selskab: Canal Plus, Pathéfilms, 2012
Genre: Drama
banner
Overskrift Højre Block
Triangle of Sadness
Ticket to Paradise
Pinocchio (Disney+)
Chiaras Valg
Europa
Kærlighed For Vo...
Anatolian Leopard
Udvandrerne
Farvel hr. Haffmann
BeskytterenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...