Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

Bastarden


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Mission: Red Julemanden

30. oktober 2015 af Jesper Poulsen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Mission: Red Julemanden billede

80 minutters juletidsrejse opfylder behovet om lidt ventetidsnedtælling for de yngste seere.

I denne tid bliver enhver butik, stormagasin og by pyntet til den kommende højtid. Kræmmerhuse, flettede hjerter, nisser og alverdens andre genstande i rødt, hvidt og grønt minder os om at julen snarligt står for døren. Derfor er det også samtidig sæson for at få reddet julen inden den for alvor er over os. Ja, for er det ikke sådan at ethvert juleeventyr er snedkereret?

Mission: Red Julemanden er i hvert fald ingen undtagelse. Julen er i alt fald i fare, og det er den klodsede nisse Bernhards skyld. Hans store drøm er at blive opfinder hos Julemanden, men under en demonstration af sit seneste påhit, kapper han som konsekvens heraf al strømmen på Grønland. En katastrofe, for det sikkerhedssystem som holder Julemandens værksted en hemmelighed brister. Vejen er dermed banet for Ondvald og hans Mutti, et par superskurke som driver et stort pakketransportfirma. De vil vældig gerne have fingre i fidusen bag at Julemanden kan levere så mange gaver verden over på blot en enkelt aften. Lykkes det, så bliver Ondvald og Mutti almægtige på deres felt, så de planlægger en invasion og en kidnapning af Julemanden. Dette lykkes, men Bernhard bliver nu klar over at han som skyldig i hele balladen også må mønstre snarrådighed og mod på at befri Julemanden og få bragt orden i tingene.

Til dette skal han bruge Julemandens tidsrejse-instrument, og så begiver han sig ellers ud i en tur tilbage i tiden før kidnapningen. Problemet er bare at Bernhard der ikke møder den store hjælp, for alle anser ham jo stadig for en dumrian. Ingen tror på ham, og alt synes jo at ånde fred og idyl. Tilmed skal Bernhard jo helst undgå at ændre tingene alt for drastisk, og det kræver at han undgå at komme i kontakt med sit eget jeg. Da tingene spidser til og mislykkes, indser Bernhard at han må foretage en ny tidsrejse forfra, men denne kompliceres yderligere af at han uheldigvis kommer til at rejse samtidig med sit tidligere jeg og skal undgå at møde sit gamle jeg. Vil det hele gå op i en højere enhed, så det kan blive jul?

Det er ikke mange dage siden at en Delorean stjal overskrifterne i forbindelse med markeringen af at Tilbage Til Fremtiden ramte den dato, som var omdrejningspunktet i film nummer 2 i trilogien. Det er på sin vis samme manøvre, som Bernhard skal foretage i Mission: Red Julemanden. Dertil kommer at han naturligvis, som i strengt taget hver eneste tegnefilm efterhånden, er påduttet en rolle som den lille uduelige mide som rejser sig, børster skidtet af sig, og ender med at blive dagens helt. Her er Bernhard reduceret til en ”rensdyrlorteskovler”, som drømmer stort og ender med at bestride en fornem titel som Julemandens højre hånd (for naturligvis ender det hele lykkeligt). Man skal altså ikke forvente nogen nyskabelse, når man først har smækket denne film i hjemmebiografens rille. Til gengæld får man så en stor portion julehygge med alt hvad det indebærer af f.eks. sne og rensdyr. Dertil kommer flere musical-lignende sange, som er lagt ind som en slags følelsesmæssigt understøttelse af det punkt i handlingen man er kommet til.

Det er en børnefilm for den yngste, og af en eller anden skør årsag, så virker det som om at udgiveren har skyndt sig at få produktionen klar til efteråret her. Per automatik vælger filmen nemlig dansk tale (på sin vis rigtig praktisk), mens det til gengæld er umuligt at vælge dansk undertekst, hvis man ønsker sig at høre de originale engelske stemmer leveret af blandt andre Martin Freeman, Tim Curry og Dollars-heksen Joan Collins (aka Alexis). Kun når der står noget på engelsk under selve filmen (eksempelvis er der et brev til Julemanden med skriften ”To Santa”), får man leveret en dansk stribe på sin skærm. Derfor må man tage til takke med de danske stemmer fra navne som Robert Hansen, Gordon Kennedy, Nis Bank-Mikkelsen, Birgitte Raaberg og hovedrolleindehaveren fra Antboy-filmene Oscar Dietz.

Mission: Red Julemanden er en fin julefilm, som såmænd nok skal slå lidt ventetid ihjel i nedtællingen til den 24/12. Men nogen revolutionerende julefilm er det altså ikke.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Scanbox.

Titel: Mission: Red Julemanden
Original Titel: Saving Santa
Premieredato: 29. oktober 2015
Instruktør: Leon Joosen, Aaron Seelman
Skuespillere:
Spilletid: 80 min.
Selskab: Gateway Films, CG Production, 2013
Genre: Familie , Tegne- og animationsfilm
banner
Overskrift Højre Block
Dungeons & Drago...
The Northman (Sk...
The Expendables 4
Dumb Money
Retribution
Mordet i Venedig
After Everything
Ehrengard - Forf...
Harold Frys Usan...
Den Blå KaftanKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...