Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Årets Robert-Nom...
Nyt Fra San Seba...
Hbo Nordic Blive...
Bjørn Nørgaard –...
Nordisk Film Uds...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Monsterfamilien ...
Monsterfamilien - Den Uperfekte Mission billede

Tag Min Hånd


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Modesty Blaise

17. maj 2013 af Astrid Skov-Jakobsen

3 stjerner Skriv en kommentar

Modesty Blaise billede

Grin med og til tider også lidt af 60’er kultfilmen Modesty Blaise. Som charmerende, farlig og indehaver af en forførende sydeuropæisk accent giver Modesty superskurkene kamp til deres afblegede hår.

Det viser sig at den britiske efterretningstjeneste ikke kun sætter deres lid til James Bond når nationen er i fare, de har et trumf-kort i den behagelige form af Modesty Blaise. Missionen er enkel; den succesfulde transport af nogle dyrebare diamanter til en arabisk oliesheik. Helt så enkelt udfolder historien sig dog ikke, da det viser sig, at den udspekulerede og intelligente forbryder Gabriel er ude efter lasten.

Gennemført 60’er kitsch
Modesty Blaise er fra 1966 og det mærkes. Alt skriger simpelthen af 60’erne. Falske teknologiske bip/bop lyde flyder sammen med folkekomedie-agtige jazztoner og danner lydbilledet. Farverige kostumer, orange møbler, stort opsat hår og skurke med parykker er alt sammen med til at fuldende et camp 60’er udtryk.
Action, selvironi, lidt sex og en ordentlig omgang kitsch er hovedingredienserne i Modesty Blaise. Du skal være i det rette humør for at værdsætte den særlige type plathed, der ofte følger med kult-film. Der gøres lige dele tykt grin med spion-thriller genren, som den hyldes. Desværre virker det til, at en del af humoren har ældet lidt undervejs. Dette kan dog opvejes af det nostalgiske 60’er-trip, som Modesty Blaise leverer i overvældende grad.
Det anbefales at du væbner dig med tålmodighed, da første halvdel af Modesty Blaise drukner lidt i plot information redegjort for ved brug af voice-over. Langt at foretrække er de action-fyldte montager, som supplerer langt den største del af filmens afsluttende spænding.

Ekstramateriale
Af ekstramateriale finder du et slideshow og en trailershow. Slideshowet består af stillbilleder fra filmen, som kan være sjove at se, hvis du har yderligere interesse for den gennemførte 60’er kitsch-stil. Trailershowet er overraskende underholdende, da det består af en samling originale trailers for gyserfilm fra 60’erne og 70’erne. Her er der inspiration at hente til din næste udflugt i kultfilmens gemmer.
Her er desværre ikke noget ekstramateriale, der giver indblik til selveste Modesty Blaise, som f.eks. information om dens oprindelige form som tegneserie.
Det bliver derfor ved 2 ud af 6 stjerner til ekstramaterialet.

Kult med charme, men også lidt stilstand
Er du i humør til lidt ironisk film-seening, så er Modesty Blaise et udmærket valg. Monica Vitti er karismatisk i rollen som den tvetydige superagent, og holder du af vanvittige spion-gadgets, får du nok noget ud af oplevelsen. Historien fortælles til tider unødvendigt indviklet, og tempoet bliver derfor også i passager lidt trægt.
Nogle vil finde Modesty Blaise fuldkommen ligegyldig, mens andre vil holde af det parodiske tag på spion-genren. Ikke den bedste indenfor sin genre, men dog indebærer af en fin portion charme.

Another World Entertainment

Titel: Modesty Blaise
Original Titel: Modesty Blaise
Premieredato: 9. april 2013
Instruktør: Joseph Losey
Skuespillere: Monica Vitti, Terence Stamp, Dirk Bogarde, Harry Andrews, Michael Craig, Clive Revill, Alexander Knox, Rossella Falk
Spilletid: 115 min.
Selskab: Twentieth Century Fox, 1966
Genre: Action , Humor
Link: http://www.anotherworldent.com/index.php?n=catalogue&s=show&idem=b3f384d7f440966f

banner
Overskrift Højre Block
Petite Maman
Fabian: Going to...
The Tragedy Of M...
Seal Team (Netflix)
Don’t Look Up (N...
Encanto (Disney+)
Rumble (Paramount+)
Ron's Gone Wrong...
CODA (Apple+)
Swan Song (Apple+)KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...