Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Casper
Idiot Prayer – N...
Sophia Loren Ven...
Disney+ Streamin...
70Mm-Film Samler...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Honest Thief
Honest Thief billede

Trolls På Verden...
Herself


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Mørkets Vogter

9. september 2005 af Jesper Hintze Vildbrad

4 stjerner Skriv en kommentar

Mørkets Vogter billede

I bedste Blade Runner stil, er denne science fiction, hvor en 1000 år gammel våbenhvile hersker mellem de lyse og mørke vogtere, men en dag dukker en fremmed op!!

Stedet er Moskva, og tiden er nutid, men mørke og lyse vogtere kæmper en tavs kamp, ventende på den næste vogter lys eller mørk, til at kunne afgøre slaget, da en urgammel profeti vidner om en stor ny leder vil ankomme! Anton Gorodetsky (Konstantin Khabensky), bliver konverteret til en lys vogter, der skal komme alle ondsindede handlinger til livs, gerne før de er sket, og med et ambulancehold, konstant bringe balance mellem de gode og onde. De er alle slags vampyrer, de mørke vogtere mæsker sig med gerne levende blod, medens de lyse må tage for sig, hvad slagteren og andre godgørende personer kan stille til rådighed!
Jagten går da en almindelig dreng konstant høre en stemme kalde i sin bevidsthed, hvilket er tegn på et brud på den oldgamle fredsaftale! For at redde drengen, fra mørke vampyrvogtere, må Anton se sig nødsaget tilat slå vampyren ihjel, og dermed har han selv overtrådt reglerne, og er nærmest fredløs. Han får hjælp fra lederen, også chef for Moskvas energifabrik! En ugle, som hurtigt forvandler sig til den smukke Svetlana (Maria Poroshina), som beskytter med særlige kræfter! I jagten på drengen mødte Anton et fænomen I metroen, en kvinde der havde malstrømmen over sig. Alarmberedskabet er slået til, da det kan få hele spillet til at tippe over til dommedag, til en mørk mørk fremtid! Men samtidig er drengen stadig I fare, og drengen har Anton helt specielle rødder til!!

En særdeles interessant historie, flot visuelt fortalt, med de utroligste effekter, og bringer virkelig rusisk film ind i fremtiden indenfor denne genre! Det er goldt og meget effektfuldt. Instruktøren Timur Bekmambetov har ikke så meget på samvittigheden, er ganske ukendt i disse farvande, men har med denne markeret sig, og vil også videre fortælle historien i en toer plus treer. Det eneste der halter igennem historien er tiden, det er noget roddet virvar man skal igennem, men efterlades lidt for ofte som tilskuer, og derved går det blændende af historien, en film som kunne meget mere end sine kun fire stjerner. Men dejligt og forskriskende med en film fra disse kanter indenfor sci-fi genren!

Titel: Mørkets Vogter
Original Titel: Nochnoi Dozor
Premieredato: 9. september 2005
Instruktør: Timur Bekmambetov
Skuespillere: Konstantin Khabensky, Vladimir Menshov, Maria Poroshina, Galina Tunina mfl.
Spilletid: 114 min.
Selskab: Fox Film/2004
Genre: Sci-Fi
Link: http://foxsearchlight.com


banner
Overskrift Højre Block
Saint Maud
Greta
Herself
Body Swap
Idiot Prayer - N...
Roadkill
The Painted Bird
Retfærdighedens ...
Psycho - 60th An...
FreakyKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...