Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Moses - The Law Giver

14. januar 2008 af Michael Panduro

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Moses - The Law Giver billede

Storslået og prædikende bibelfortælling

Der er ingenting nyt under den egyptiske sol i Gianfranco De Bosios Moses-filmatisering fra 1975. Den stort anlagte, episke sandalfilm er en forkortet miniserie beregnet på biografdistribution, men rødderne som TV-underholdning ses ikke. Produktionsdesignet er imponerende, scenerne storslåede og statisterne mange. Det er en af den slags grandiøse bibelfilm som Italienerne flere gange har stået bag, komplet med eftersynkroniseret lyd, faderlig voice-over og til tider ganske ubehagelige scener.

Historien er et af de mere berømte kapitler fra bibelen, så de fleste vil nok kende den i forvejen. Vi får hele molevitten her, fra Moses bliver født og sendt ud i floden til han modtager de ti bud på toppen af Sinaibjerget. Indimellem ligger brændende buske, egyptiske plager og den ene flugt efter den anden. Der er ikke noget nyt eller provokerende i selve historien. Til gengæld er der ikke lagt fingre imellem når de mere voldsomme passager er blevet lagt på film. Babyer en masse der bliver smidt i floden i starten, plagerne der rammer landet og forskellige, voldelige sammenstød er altsammen voldsomt skildret i blodig detalje med flere ganske modbydelige scener som resultat.

Kan man se igennem fingre med den tidssvarende make-up, de karikerede skuespil-præstationer – Burt Lancaster som Moses undtaget – og religiøse moraler er der masser af underholdning i ”Moses – The Law Giver”, men er man ikke i forvejen tilhænger af bibelhistorie, så må man hellere springe over. Filmen ligger konstant og vipper mellem blodig stiliseret fiktion og belærende, religiøs propagande, komplet med skolelærer narration og det hele. Personligt finder jeg store dele af filmen ufrivilligt morsomme, enkelte scener rigtig flotte, men det meste blot prædikende og lettere irriterende.

Se den hvis du nyder denne slags film, hvis du vil se en næsten lige så grandiøs Moses-film som ”De Ti Bud” eller hvis episk italiensk film fra 1970erne interesserer dig. Hold fingrene langt væk hvis du bliver provokeret af religiøs moralprædiken.

Billede og lyd fejler sådan set ikke noget, da de enkelte steder lyden er ude af synk nok skal tilskrives filmen og ikke DVDen. Bemærk at det jo er en TV-produktion, så billedet er i original 4:3-format og ikke Widescreen. Bonusmateriale er der intet af.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
SF/Fox.

Titel: Moses - The Law Giver
Original Titel: Moses - The Law Giver
Premieredato: 4. september 2007
Instruktør: Gianfranco De Bosio
Skuespillere: Burt Lancaster, Shmuel Rodensky, Joseph Shiloach, Irene Papas, Aharon Ipalé, Marina Berti, Anthony Quayle, Mariangela Melato
Spilletid: 136 min.
Selskab: ATV / ITC / Radiotelevisione Italiana, SF-FILM / Fox, 1975
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...