Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Bastarden
Bastarden billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Moulin Rouge! (DVD)

12. maj 2002 af Niclas Christian Dahl

5 stjerner Skriv en kommentar

Moulin Rouge! (DVD) billede

Endelig er denne utrolig prisbelønnede film kommet på DvD, og den sparker...

Moulin Rouge er den sidste film i Baz Lurhmanms triologi, "The Red Curtain", de to første er Strictly Ballroom og Romeo + Juliet.
Som hans to andre film har musikken en stor rolle i selve filmens betydning, som i Romeo + Juliet hvor de svenske Cardigans sang, Lovefool, var valg som tema til næsten hele filmen.
Som noget nyt har Lurhmann fået nogle dygtige musikkere til at Remixe de store 90-er hits. På soundtracksiden, finder man bl.a. Fatboy Slim, som har stået for musikken til den store Can-Can-scene.
Altså er her en film der virkelig tager udspringet i musikken, faktisk mere end en musikal ville gøre.

Historien er utrolig tynd, men det gør på ingen måde noget, når sangerne/skuespillerne Ewan McGregor og Nicole Kidman, står for stemmerne.
Lige omkring det 1900-århundrede trodser den unge Bohemian-poet, Christian sin far ved at melde sig ind i et af Paris mest oprørske teatre, anført af den kendte maler Toulouse-Lautrec.
Hurtigt kommer Christian på den helt store natklub i Pars... The Moulin Rouge. Her er stemningen vild, pigerne viser alt (med et næsten uhyggeligt stramt korset) og næsten hver mand i hele byen sidder og kigger på. Det hele ledes af den succesrige Harold Zidler.
Chirstian møder den forførende Satine, og med det samme har han udset sig sin udkårne. Satine forveksler ham med en rig greve og prøver derfor at give ham "den helt store tur". Men da hun finder ud af at han blot er en fattig poet der vil opsætte sit teaterstykke på Moulin Rouge er hun lige ved at smide ham ud. Altså lige indtil at han begynder at synge. Og hvem kan også modstå en lille mand i underligt tøj der synger Elton Johns første (og bedste) hit; Your Song? Satine kan i hvert fald ikke. Og meget hurtigt er hun næsten mere forelsket i Christian end han er i hende.

Selvfølgelig er ikke alt ikke lutter lykke. Moulin Rouges indtægtskilde er de rige mænd i Paris der vil være med til at producere de forestillinger de laver, og den eneste der vil være med til at producere Christians stykke er Greven af Monroth, i lokale munde kaldet "The Duke". Der er dog en hage ved det. For at producere stykket, vil The Duke have at Satine skal blive hans kone. Et foreslag der ikke falder i Christians smag.
Prøverne er igang og Christian skriver undervejs stadig på stykket. Ham og Satine er stadig sammen, men hurtigt finder The Duke ud af dette og truer med at trække sig ud hvis Satine ikke binder sig trofast til hans kærlighed. Det hele skal kolminere... og det gør det skam også, endda på premiereaftnenen.

Moulin Rouge er helt sikkert en etter hos mange som bedste Musical - og det kan man nemt forstå. Alle skuespillerne spiller helt utroligt og med en iver der smitte af på alle der ser den.
Som sagt er der gjort utroligt meget ud af lydsiden på filmen, og ikke lydeffekterne er der skam heller ikke sparet på. Hver gang nogen laver en hurtig bevægelse, får vi det at vide vha. lyden. Meget hen efter alle de tegneserier der findes. En slags "lydbilleder".

Alle sange er hentet fra kendte hits, nogle gode eksempler er: Nirvana - Smells Like Teenspirit, U2 - Pride (In The Name Of Love), Madonna - Material Girl, Madonna - Like A Virgin, Diamonds Are A Girl's Best Friend, The Beatles - Alle We Need Is Love, Phil Collins - One More Night, David Bowie - Heroes og selvfølgelig Lady Marmalade. Alstå uhyggelig mange gode grunde til at se filmen. Hvis ikke for den søde kærlighedshistorie så for den utrolige musik.

Og historien er sukkersød det kan man ikke komme uden om, men det passer ret godt til hele stilen, musisk og billedmæssigt. Det hele er lidt kærligheds-rødt.
Men man sidder der bare og æder det råt. Det hel fiser ind ad det ene øre og ud af det andet og alligevel sidder man bare overrasket tilbage når det hele sluttet og vil have det til at fortsætte.

En film man bare må se... uden tvivl.

Læs ON-Z's anden anmeldelse af filmen her.

DVD Anmeldelse:
Moulin Rouge kommer på 2 cd-er. Den første med filmen på og to rigtig gode audiospor. Det ene med Lurhmann og de visuelt orinterede folk bag filmen, det andet med Luhrmann og Co-Writer Craig Pearce, det sidste er helt klart det bedste og det sjoveste.
Der er 8 forskellige bag-scenerne - de fleste ret vellykkede. Masser af Interviews både med alle skuespillerne og for den sags skydl alle der havde noget med musikken at gøre.
3 Musikvideo, Lady Marmelade i orginal-udgave og som Live-optræden. Desuden er Come What May også på med Musikvideo.
Alle dansescener uklippede, så du kan se dem "som de var". Ret sjovt at se hvordan det hele er sat sammen.
Et program der fortæller den fulde historie om det rigtige Moulin Rouge.

Og nu kommer så det aller sjoveste; Klip din egen dansescene. På DvD-en ligger 3 forskellige dansescener, hvor du kan styre kameravinklen som du vil. Lyder det sjovt? Det er det bestemt også. Et stort forarbejde er der lagt i denne lille ekstra-feature.

Det hele er sammensat nemt og overskueligt så man ikke skal lede lang tid efter det rigtige program man vil ind i.
Altså en DvD-udgivelse jeg ikke har set overgået af mange andre... bare alle andre ville gøre det samme.
Fem ud af Seks stjerner for denne utrolige DvD-sammensætning.

Titel: Moulin Rouge!
Original Titel: Moulin Rouge!
Premieredato: 9. april 2002
Instruktør: Baz Luhrmann
Skuespillere: Nicole Kidman, Ewan McGregor, Jim Broadbent, John Leguizamo, Richard Roxburgh, Kylie Minogue, Ozzy Osbourne, Jacek Koman, Caroline O'Connor, Matthew Whittet, Garry McDonald (I), Kerry Walker.
Spilletid: 123 min.
Selskab: 20th Century Fox, 2001
Genre: Romantik
Link: http://www.moulinrouge.dk

banner
Overskrift Højre Block
Beautiful Disast...
Saw X
The Creator
Madeleines Paris
Love Life
Dungeons & Drago...
The Northman (Sk...
The Expendables 4
Dumb Money
Starstruck Sæson...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...