Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Musik DVD’en – et medie i rivende udvikling

18. juli 2004 af Per C. Halling Skriv en kommentar

Musik DVD’en – et medie i rivende udvikling billede

I denne artikel skal vi kigge nærmere på Musikdvd'erne, som er dvd-mediet næsten er skabt til, men som producenterne indtil for få måneder siden virkelig ikke havde forstået at udnytte.

For blot et par måneder siden var musikdvd'er ikke det store. Det var meget tit bare hurtigt udsendte gamle koncertoptagelser eller en stak musikvideoer med meget svingende kvalitet og det var på tros af at selskaberne ligger inde med masser af godt materiale både med kendte og ukendte kunstnere.

Det er jo også sjovt for DVD’en er jo næsten som skabt til musik mediet/underholdning. Har man ikke tit når man har lyttet til en CD gerne villet genopleve stemningen fra en koncert, men måttet nøjes med at lukke øjnene og bare drømme sig tilbage til Roskilde eller, hvor man nu har oplevet dem. Konkurrencen fra Musik Tv-kanaler, MP3, Internet Radio osv. har tvunget musikselskaberne til at gøre mere ud af deres udgivelser, for hvem vil ikke gerne vide mere om deres favorit kunstner og samtidigt også gerne vil have følelsen af at være i stue med ham/hende/dem. Det har også gjort at musik-dvderne er dem som faktisk har udviklet sig mere end film dvd-erne, som for de flestes ved kommende er meget ens både med hensyn til præsentation og ekstra features med typiske ”Making of” – programmer, Instruktørkommentarer osv. osv. Kun få filmdvd’er har formået at være nyskabende.

Jeg mener at musikdvd’er både skal være for fans, men også for dem der vil lære nye kunstnere eller genre at kende. Når jeg lytter til musikdvd’er spiller jeg dem både med og uden tv’et tændt og det er vigtigt at de fungere begge gange for at jeg vil post 200 – 300 kr i dem. Ellers kan jeg jo bare optage dem fra MTV, VH1 osv.

Vi vil i den kommende tid her på ON-Z kigge lidt på nogle forskellige Musik dvd’er som virkelig viser udviklingen på klareste vis. Her er et par af de dvd’er du kan se frem til.

INXS: I'm Only Looking / The Best Of

Musikvideoer og meget andet godt præsenteret på den fede måde, med gode intros og respekt for sine gamle, nye og måske kommende fans

The Black Eyed Peas: Behind The Bridge To Elephunk

Musikvideoer præsenteret på den ufede måde, godt nok med et par making of’s men ikke noget, som ikke rigtig rykker udover hvis man er til den slags musik eller fan af gruppen.

The Who - The Kids Are Alright

En gammel, men flot dokumentarfilm om og med gruppen The Who, som i sin tid blev lavet forbindelse med deres 25 år jubilæum. Den er et godt eksempel på at gamle optagelser bestemt ikke er out of date bare de pudses af før genudsendelse.

Teenage Kicks - The Story of Undertones

En nyproduceret dokumentarfilm om og med den irske gruppe The Undertones, som viser på tros af godt materiale kan det godt præsenteres på en lidt kedelig måde, selvom om den bestemt er værd at se.

Vi skal også se på 2 megaboxe med Elvis: Elvis - 1968 Comeback Special: Deluxe Edition og Elvis - Aloha From Hawaii: Deluxe Edition, som viser at selskaberne stadig ligger inde med masser af materiale og bruger det til at holde legender i live med, men med stor kærlighed til den enkelte kunstner.

Som altid på CinemaOnline kan du klikke dig videre til den enkelte anmeldelse ved at klikke på titlen og det er vores håb at du ud fra de anmeldelser du læser her, kan få en lille ide om hvordan udviklingen har været.

Lyden på Musikdvd’er har jo mulighed for at være i top på disse dvd’er, men det er er der meget meget stor forskel på. Om den er bedst i Dolby 5.1, 2.0, DTS, PCM er meget forskelligt fra disk til disk, for den bliver aldrig bedre end den er blevet mixet til dvd-udgivelsen. Det jeg mener er, at et godt 2.0 kan sagtens overgå et DTS spor, hvis bare det er mixet ordentligt.

Billedsiden er et helt kapitel for sig. Fx den første udgave der kom af The Who dvd’en lignede en kopi af en kopi af en kopi, men nu er den som sagt blevet genudsendt og den ser ud til at være optaget i dag. Nogle af selskaberne tænker slet ikke på, hvor vigtigt det er at lige kigge materialet igennem først før de overspiller. Mange af de hurtige udgivelser kunne have vundet meget ved bare lidt finpudsning af billedet og tilpasset den højere opløsning, som dvd’erne jo har.

Andre gange formår en gammel indspilning med skod billede og skod lyd alligevel at fange en stemning så man føler man er tilstede den gang (Før eller nu), bedre end nogle nye og hurtigt producerede. Nogle gange har jeg slet ikke ondt af selskaberne når de beklager sig over faldende salg, men så må de altså tage sig sammen og lave nogle gode udsendelser for der skal meget til man betaler 50 – 100 kr. mere end normalprisen for blot at få billeder på og endnu engang de sange man har hørt masser af gange på almindelig CD.

Jeg tror at Musik dvd’erne i fremtiden bliver mere og mere almindelige og måde at få musik ud til sine købere for både nye og gamle kunstnere. Det er den formidlingsform og det medie, der gennemgår den største udvikling på dvd-området for tiden.

Jeg håber denne lille artikel har give dig mod på at læse vores musik dvd-anmeldelser og ikke kun filmanmeldelser og ikke mindst ikke kun købe film, men også musik på dvd i fremtiden, på samme måde, som du ville have købt en almindelig CD.banner
Overskrift Højre Block
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...
Monkey Man
Immaculate
Fire døtreKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...