Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Hvidstengruppen ...
Hvidstengruppen Ii - De Efterladte billede

Alle For Fire
Black Panther: W...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

My Friend Dahmer

29. april 2018 af Daniel Hartvig Nielsen

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

My Friend Dahmer billede

Verdens mest berygtede seriemorders unge år

I 1992 blev Jeffery Dahmer idømt 16 gange livsvarigt fængsel efter at have stået bag mindst 17 mord, der også inkluderede nekrofil og kannibalisme.

I 'My Friend Dahmer' dykker vi ned i en af USAs mest berygtede seriemorders unge år. Filmen er baseret på novellen af samme navn fra 2012, som er skrevet af John "Derf" Backderf teenager-venskab med Dahmer.

Historien burde derfor give et interessant indblik i et galt menneskes sind, men det er for alvor her, at 'My Friend Dahmer' skuffer, som ikke bidrager til andet end den sædvanlige klichefyldte seriemorder-stigmatisering.

At udspille det hele som en klassisk amerikansk high school indiefilm, hvor den eneste ændring er, at vores hovedperson godt kan blive at lege med døde dyr i sit skur, er egentlig "sjov nok". Det helt store problemer bare, at man aldrig for alvor kommer ind på livet af Dahmer.

Jo, vi forstår, at han kæmper med nogle problemer på hjemmefronten med en psykisk syg og alkoholiseret mor, en travl far og en skilsmisse. Men er det nok til at forklare Dahmers afgivelse?

Filmen udspiller sig i et brunt og quirky 70'er univers, hvor flere af skolens andre karakterer dog virker endnu mere syge i låget end Dahmer.

Ross Lynch gør egentlig god figur som den udflippede Dahmer, der pludselig begynder at få sig en vennekreds, da han i offentligheden lader som om, han får epileptiske anfald. Men som har svært ved at finde sig selv med de lyster som trækker i ham.

Kun momentvis kommer vi ind i Dahmers perverterede sind, mens ellers er det klassiske ungdomsproblemer omkring seksualitet og venskaber, som den unge seriemorder kæmper med. Måske er det pointen med filmen? Men ikke desto mindre bliver det hele lidt kedeligt.

Filmens bedste præstation varetages af Dallas Roberts, der momentvis formår at give en stærk personlig nerve som Dahmers frustrerede far, der har på fornemmelsen at hans søn måske er på vej ud på et sidespor.

Efter 'My Friend Dahmer' er man ikke blevet meget klogere på "hvorfor", at den lyshårede dreng med pagehåret og hornbriller endte som en af historiens mest opsigtsvækkende psykopater. Filmen bliver på overfladen, og det er en skam, for der er absolut potentiale.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Universal Pictures.

Titel: My Friend Dahmer
Original Titel: My Friend Dahmer
Premieredato: 8. marts 2018
Instruktør: Marc Meyers
Skuespillere: Ross Lynch, Alex Wolff, Zachary Davis Brown, Lily Kozub, Erf, Adam Kroloff, Anne Heche, Vincent Kartheiser
Spilletid: 107 min.
Selskab: Ibid Filmworks, Universal Pictures, 2017
Genre: Drama

banner
Overskrift Højre Block
Trold (Netflix)
Rimini
Andor (Disney+)
Bardo: False Chr...
Loving Highsmith
The Menu
She Said
Krysantemum
Den Milde Smerte
Ferskenlunden i ...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...