Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billede

Bamse


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

My Little Eye

12. juni 2003 af Diana Monica Szatanik

4 stjerner Skriv en kommentar

My Little Eye billede

6 måneder i et hus der ligger i ingenmandsland og 5 unge får 1 million dollars til deling, men går én fra huset, taber de alle. Den sidste måned af forløbet begynder de at dø... én for én.

5 unge mennesker tilmelder sig et reality show. De skal bo i et hus i 6 måneder, omringet af kameraer 24 timer i døgnet. Hvis de alle bliver i huset de 6 måneder får de en million til deling. De første 5 måneder forløber stille og roligt, mens kedsomheden breder sig langsomt.

Den sidste måned vil vise sig at blive den værste i hele deres liv.
Endnu engang viser den sædvanlige pakke med mad o.lign. sig på grunden. Den indeholder en masse mursten, det giver ingen mening for husets beboere. Senere på aftenen står Emma (Laura Regan) på sit badeværelse for at gøre sig klar til seng, men på hendes vindue står skrevet ”SICK BITCH” i frosten der har lagt sig. Pludselig går det op for hende at noget ikke er helt som det skulle være. I sin skoletid var hun ven med en dreng der dræbte sine forældre ved at slå dem ihjel med en hammer. Han var en god ven af hende, indtil hun engang gik over stregen i deres leg om hvem der kunne skræmme hinanden mest. Hun tror at det måske er ham der kommer tilbage for at tage hævn.
Rex (Kris Lemche) overbeviser hende og de andre om at det er firmaet der står bag produktionen der har gravet i hendes baggrund og prøver at få hende ud af den.

Foruden Emmas bizarre oplevelse, sker der andre ting rundt i huset. En fremmede mand viser sig ved deres hoveddør. Hans påstår at han var ude og stå på ski, men vennerne er skeptiske. De er vilde efter at vide hvad omverdenen synes om dem og programmet, men han fortæller dem at han aldrig har hørt om dem, aldrig set dem hverken på TV eller på internettet, hvor showet skulle vises for betalende brugere.
Han forfører den kontante, men smukke Charlie (Jennifer Sky) og morgenen efter er han ude af døren, så hurtigt som han kan. De undrer sig meget over hvordan han kan tage det så roligt med alle kameraerne omkring, men deres konklusion bliver blot at han nok er sendt fra firmaet.

Rex (Kris Lemche) er dog lidt mere skeptisk for denne fremmede og da han morgen efter er væk og har efterladt sin mobiltelefon, får Rex gang i sin computerviden og kobler den til sin egen computer og så til internettet. Han søger hele nettet igennem for at finde noget om dem og én enkel side kommer frem ud af mange tusinde søgeord. Men siden er krypteret!
Da siden endelig bliver hacket venter dem et syn de næppe havde forestillet sig.
Er det bare en spøg eller kan de være rigtigt, at der bliver spillet om deres liv?

Alle former for gyser film står nærmest i kø for at få premiere dag fredag d. 13... My Little Eye er en af dem. Den er blevet indspillet på en anderledes måde, for ikke nok med at vi ofte ser filmen i ”big brother-perspektiv”, er der ikke aftalte kameravikler. Skuespillerne vidste altså ikke hvilken vinkel der hele blev optaget i. Men udover at det, er det med til at give en mere virkelig følelse af filmen. Man føler at dette er virkeligt. Der er lidt Blair Witch Project over det, for vi er ikke så vante til den slags filmning.

Det er i hvert fald et godt gys. Der kunne selvfølgelig have været lidt mere på, men
det er tilstrækkeligt til, at det ikke opfanges som overdrevent.

Skuespillerne er ikke de store navne der pryder Hollywood, men unge der ikke har haft så mange film bag sig igen. Dette er igen med til at gøre filmen mere virkelig, da vi ikke kender disse personer vældig godt. Vi har måske ikke engang set dem før. Filmen og hele konceptet ville tabe meget af sin charme ved at have kendte med.
Skuespillerne er meget overbevisende og passer godt ind. Deres roller er meget forskellige og det bliver udtrykt flot på hver sin måde.

Marc Evans som er instruktør har før lavet film som: Beautiful Mistake (2000), Resurrection Man (1998) og House of America (1997). Nu er han i gang med at film Trauma (2004).

Titel: My Little Eye
Original Titel: My Little Eye
Premieredato: 13. juni 2003
Instruktør: Marc Evans
Skuespillere: Jennifer Sky, Stephen O’Reilly, Laura Regan, Sean Johnson, Kris Lemche
Spilletid: 95 min.
Selskab: Universal, UIP, 2003
Genre: Gyser
Rundt hele grunden er der sat hegn op!
Rundt hele grunden er der sat hegn op!
banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...