Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Mysteriet om Henri Pick

20. august 2020 af Maria Bjerregaard

4 stjerner Skriv en kommentar

Mysteriet om Henri Pick billede

“Mysteriet om Henri Pick” er mystik tilsat fransk humor og charme.

Fransk humor er muligvis noget for sig selv, men alligevel blev der grinet og smilet igennem hele ”Mysteriet af Henri Pick”. Der er nok ikke den helt store forskel, når man begynder at grave ned i familiernes skeletter med en god portion selvironi. Ja, så bliver det nu en underholdende affære.

I et bibliotek I Bretagne finder den unge redaktør, Daphné ( Alice Isaaz) et fremragende manuskript. Teksten er skrevet af den afdøde lokal pizzabager, Henri Pick, som ifølge hans enke aldrig nogensinde har skrevet noget mere sofistikeret end en indkøbsseddel. Den anerkendte litteraturkritiker, Jean-Michel Rouchhe ( Fabrice Luchini) får hurtigt indtryk af, at noget ikke stemmer overens og begiver sig i gang med at finde frem til sandheden om den store Henri Pick.

Filmen starter ud meget modigt. Det er en utrolig usympatisk og uhøflig hovedperson, som i filmens første minutter gør grin af Henri Pick og hans enke og fremstiller dem begge som svindlere – og sågar på live tv! Dog har Fabrice Luchini den charme og provokerende, hudløse ærlighed, som gør filmen til at fryd. Der bliver ikke lagt noget sympati eller tvivl indenfor Jean-Michels rolle, som er fast besluttet på at finde sandheden omkring dette mystiske manuskript. Selv Henri Picks datter, Joséphine, bliver opslugt af at finde sandheden om sin egen far.

Der er lagt op til et godt mysterium og alle er under mistanke. Derfor gør filmen også noget klogt ved at ændre fortællerperspektiver undervejs i filmen, så man aldrig rigtig ved, hvem man kan stole på. Filmens instruktør, Rémi Bezancon ligger hele tiden små hints ud, og hvis man er rigtig skarp gættet plottet. Dog er der stadig mange overraskelser på vejen.

”Mysteriet om Henri Pick” er en sød, charmerende og humoristisk lille perle. Den får blandet humor og mystisk på en god og underholdende måde, og Fabrice Luchini er vidunderlige som den provokerende og charmerende litteraturkritiker.

Titel: Mysteriet om Henri Pick
Original Titel: Le mystère Henri Pick
Premieredato: 20. august 2020
Instruktør: Rémi Bezançon
Skuespillere: Fabrice Luchini, Camille Cottin, Alice Isaaz, Bastien Bouillon, Vincent Winterhalter
Spilletid: 101 min.
Selskab: Mandarin Cinéma, Another World Entertainment, 2019
Genre: Drama , Humor


banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...