Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Når musikken spiller hovedrollen

19. november 2019 af Jesper Rosenberg Antonsen Skriv en kommentar

Når musikken spiller hovedrollen billede

Torsdag den 14. november indtog Symphony Orchestra of the Bolshoi Theatre fra Hviderusland Boxen i Herning. Med dirigent Gavin Greenaway i spidsen skulle salen underholdes med musik fra den verdenskendte filmkomponist Hans Zimmer – og det blev bestemt ikke en kedelig aften.

I ikke mindre end 2½ time blev publikum, hvor alle aldre i øvrigt var repræsenteret – fra 7 til 70 år, suget ind i filmmusikkens magi. Første del bød på musik fra blandt andet The Dark Knight, King Arthur, Mission Impossible, Pearl Harbour, The Da Vinci Code – og min favorit Rush. Ikke alle numre var genkendelige, og da Hans Zimmer selv tronede frem på storskærmen kunne han da også forklare, at vi havde hørt den udgave af nummeret, som han havde forestillet sig det skulle være – og altså ikke nødvendigvis som vi kendte det fra filmene.

Hans Zimmer kom jævnligt frem på storskærmen, med både gæster og anekdoter. Det var en god idé – det gav lige showet det ekstra touch. Til nogle af numrene gled det yderste af skærmene til siden, og frem kom Belarus Radio and Television Choir med deres skønne korsang. Musikken blev ledsaget af billeder på storskærmen bag det store orkester – det var både animationer, men også klip fra filmene. Her må jeg igen fremhæve nummeret fra Rush, som var utroligt godt sat sammen med filmen bagved – for mig – aftenens højdepunkt.

Anden del bød på musik fra Madagascar, Spirit, Kung Fu Panda, The Holiday, Hannibal, The Lion King og Gladiator. Her var der mere genkendeligt musik, og den blev ledsaget af animationer af de kendte tegneseriefigurer – specielt lavet til lejligheden.

Som om det ikke var nok, så dukkede selveste Lisa Gerrard også op. Hun er nok mest kendt for at have lagt vokal til Gladiator, som vandt hende en Golden Globe og en Oscar nominering. Lisa sang selvfølgelig Gladiator-sekvensen, men var også med på et par andre numre.

Også Pedro Eustache var med i orkestret – han er også kendt for mange film, selvom mange nok ikke lige kan genkende navnet, men fløjtestykket fra Kung Fu Panda vil de fleste nok kunne genkende.

Ekstranummeret var en uovertruffet udgave af musikken fra Pirates of the Caribbean – en forrygende måde at sige tak for i aften på.

Jeg tog fra Boxen med blandede følelser – den gode oplevelse havde givet mig lyst til at gense en masse af de film jeg netop havde hørt musik fra, men på den anden side…. Vil det lyde ligeså godt derhjemme – næppe. Så jeg tror jeg vil nøjes med at konkludere, at det alt i alt var en fantastisk aften, med masser af god filmmusik, mageløst fremført af et stort symfoniorkester – krydret med anekdoter fra manden bag det hele – enhver filmentusiast skulle have været der.


Link: https://www.worldofhanszimmer.com/banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...