Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

NatFilm 2004 - Det fulde program er klar!

8. marts 2004 af Per C. Halling Skriv en kommentar

NatFilm 2004 - Det fulde program er klar! billede

Nu er det fulde program for NatFilm Festivalen 2004 klar og du kan allerede nu også både bestille og købe billetter til de forskellige film. Læs her om det spændende program.

Om lidt over 2 uger slår biograferne i København, men i år også med biografer i både Malmö og Lund, dørene op for 10 dage (undskyld nætter !) med en masse spændende serier, genre og fra/med personligheder fra hele verden. I år vises 145 film fra ikke mindre end 46 lande. Her er der som altid mulighed for se spændende og anderledes film, som bestemt beviser at små lande også har noget at byde på. Måske var det en ide at tage ind og se en af disse og udvide din filmhorisont. Et andet godt råd var måske at sige til din chef at du møder lidt senere, de dage/nætter du deltager, for så kan du rigtig nyde de mange gode og spændende tilbud, som også i år præger festivalen.

Ud over serien om Rock Hudson som vi tidligere har skrevet om her på ON-Z kan nævnes en serie med film fra Shaw Brothers oplev bl.a. One-Armed Swardsman på det store lærred og andre film fra Centralasien. I den største enkeltserie, Latin Beats vises 11 af de bedste film fra den stærkt udviklende latinamerikanske filmindustri. Er du til noget anderledes, kan du i serien Sound & Vision, kan du opleve musik- og kunsteventen RADAR.

Igen i år er Europa vanen tro også stærkt repræsenteret på festivalen. Der vil være mulighed for at se film fra Bosnien og Kroatien, og så sættes der i år desuden ekstra fokus på fransk films femme terrible, Catherine Breillat som nogen måske vil huske fra den provokerende Romance, som for et par år siden rykkede grænser for, hvad man kunne vise i en film uden at den blive stemplet som porno. Der er også mulighed for at se den nye stjerne i tysk film, Christian Petzold,.som vi endnu ikke har oplevet på danske lærreder.

Bollywoodserien er altid populær på Natfilm festivalen så de er også med i år med en række nye perler, og så er American Independents også med bl.a. de fremragende The Cooler, Cabin Fever og den Oscarvindende Monster . Ud over portrætfilmen om Rock Hudson, kan man også opleve Metallica på Imperials store lærred og lydanlæg.

Der er også forpremiere på diverse Hollywood film som fx Big Fish, men der er jo ikke derfor man går til Natfilm, eller …?

Nyt i år

Det er naturligvis ingen rigtig NatFilm festival uden nyheder. I fjor præsenterede festivalen et kuld af talentfulde unge europæiske skuespillere, de såkaldte Shooting Stars fra filmfestivalen i Berlin. I år udvides horisonten og her præsenteres i samarbejde med Asia-Europe Foundation 3 asiatiske og 3 europæiske instruktører, der har alle har markeret sig stærkt med deres debut film. De seks instruktører vil alle gæste festivalen og præsentere deres film for publikum inden filmen starter. De 6 film/instruktører er:

Free Radicals - Barbara Albert (Østrig)
Grand Theft Parsons - David Caffrey (Irland)
En Route - Jan Krüger (fra Tyskland)
Memories Of Murder - Bong Joon-Ho (Sydkorea)
Prosti - Erik Matti (Philippinerne)
Border Line af Lee Sang-Il (Japan)

Du vil både før og under festivalen kunne hente information om filmene, instruktørerne, skuespillere m.v. på festivalens hjemmeside (www.natfilm.dk), når festivalen kommer lidt nærmere og ved flere af forestillingerne vil du også kunne opleve flere af dem live under festivalen.

Årets Kritikerpris

En anden nyskabelse her til NatFilms 15. sæson er indstiftelsen af en Kritikerpris. Hele 8 film fra årets program, alle debut'er eller 2.-film, er blevet nomineret og vil blive bedømt af en særlig jury bestående af tre af landets toneangivende filmkritikere. Juryen består af Ebbe Iversen (Berlingske Tidende), Jacob Neiiendam (Screen International) og Morten Piil (Dagbladet Information). Kritikerprisen på 25.000 kr. går til vinderfilmens instruktør og uddeles ved festivalens afslutningsgalla, som vil finde sted den 4. april 2004 i Grand Teatret.

Til slut er der bare tilbage og sige, at du kan som sagt allerede nu både købe eller bestille billetter til de forskellige film og arrangementer og det ser ud til vi igen skal have en lang række gode og søvnløse nætter, så længe festivalen kører - Jeg glæder mig meget !


Link: http://www.natfilm.dk
Der er også film Film fra de centralasiatiske republikker, med lande som Kasakhstan, Kirgisistan, Tadsjikistan, på programmet
Der er også film Film fra de centralasiatiske republikker, med lande som Kasakhstan, Kirgisistan, Tadsjikistan, på programmet
Shaw Brothers film kan endelig igen opleves på et stort lærred og ikke en TV skærm herhjemme.
Shaw Brothers film kan endelig igen opleves på et stort lærred og ikke en TV skærm herhjemme.
Både Bollywood og Hollywood er med igen i år - hvad er du til ???
Både Bollywood og Hollywood er med igen i år - hvad er du til ???


banner
Overskrift Højre Block
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...
Monkey Man
Immaculate
Fire døtreKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...