Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Need for Speed

20. marts 2014 af Rasmus Legene

3 stjerner Skriv en kommentar

Need for Speed billede

Lækkert filmede racerscener kæmper for at holde opmærksomheden fra et hovedløst plot

Tre ens sportsbiler drøner ned af landevejen. Lyden de laver minder om det truende brøl fra en løve. I et sving forsøger den ene kører at overhale en anden, og pludseligt befinder den ene af de tre biler sig i den forkerte vejbane med modkørende traffik hoppende til højre og venstre for at undgå den fænomenalt hurtige bil.

Sådan kan Need for Speed beskrives hurtigt. Fantastisk hurtige biler der kører racerløb på, ofte, trafikerede gader. Og det ser fandeme godt ud. Instruktøren, Scott Waugh, har udtrykt, at han ville bruge så lidt computer effekter som muligt, og det kan ses. Bilerne føles ægte, når de blivet flået rundt i svingene eller eventuelt tumler rundt i ulykker.

Desværre er der andet til filmen end racerscenerne, og det er betydeligt mindre vellykket. Plottet, som handler om, at en ond mand har fået en ung knøs til at køre galt i et løb og skudt skylden på hovedpersonen, som så har siddet to år i fængslet og nu vil have hævn, er så forudsigeligt, som de kan købes. Og både hovedrollerne og birollerne er så ensidige, at man tænker manuskriptforfatteren kunne have lært noget fra pixiebøger.

Som sagt er racerscenerne fantastiske, og filmen behøver ikke et kompliceret plot eller gode karakterer for at fungerer, men det havde nu været bedre med det ved hånden også. Og så virker filmen unødigt lang, når den strækker sig over to timer og alt der ikke er gaderæs, er dårligt.

Det er også en smule svært at holde med hovedpersonen, når han nu lever af ulovligt gaderæs siden vi flere gange tydeligt ser, hvordan det resulterer i at sagesløse civile kører galt. Ofte ret voldsomt. Og selv om vi aldrig ser nogen, der er kommet til skade, ligger det nemt lidt i baghovedet. Resultatet er, at skurken kun virker ond i forhold til hovedpersonen, hvis man accepterer præmisset, at navngivne roller er end overklasse af mennesker i forhold til andre i filmen...

Filmen er en god oplevelse, hvis man kan slå hjernen fra og bare opleve de lækkert filmede racerscener. Desværre kommer det dårlige plot og de papirstynde figurer lidt meget i vejen for oplevelsen og til tider er der lige lovligt langt til næste action scene.

Titel: Need for Speed
Original Titel: Need for Speed
Premieredato: 20. marts 2014
Instruktør: Scott Waugh
Skuespillere: Aaron Paul, Dominic Cooper, Imogen Poots
Spilletid: 132 min.
Selskab: Dreamworks SKG, Walt Disney Studios Motion Pictures, 2014
Genre: Action
Link: http://www.theneedforspeedmovie.com/
Aaron Paul i hovedrollen
Aaron Paul i hovedrollen
Dominic Cooper som skurken
Dominic Cooper som skurken
Imogen Poots som kvindelig hove...bi...en rolle
Imogen Poots som kvindelig hove...bi...en rolle


banner
Overskrift Højre Block
Elvis
Costa Brava, Lib...
The Black Phone
Playground
Obi-Wan Kenobi (...
Lightyear
Verdens Værste M...
The Hole in the ...
Men
Esthers OrkesterKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...