Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Hbo Nordic Blive...
Bjørn Nørgaard –...
Nordisk Film Uds...
Slagtøjsspiller ...
Drama Af Nina Beier

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jungle Cruise
Jungle Cruise billede

Buster Oregon Mo...
Free Guy


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Nekrolog: Game Over for Super Mario

1. maj 2014 af Aino Bredtved Skriv en kommentar

Nekrolog: Game Over for Super Mario billede

Den elskede, engelske skuespiller, Bob Hoskins døde i går den 29. april 2014 af lungebetændelse. Han blev 71 år.

”Vi er knust over tabet af vores elskede Bob. Bob døde på hospitalet i aftes med sin familie ved sin side«, skriver Hoskins' kone, Linda, og hans børn i en erklæring”.

Bob Hoskins' skuespillerkarriere startede i 1968 ved et tilfælde på en pub i England, hvor han hang ud med en kammerat, der skulle aflægge prøve til teatret, i forvirringen blev Bob forvekslet med en anden aspirant til en rolle og fik stukket et manuskript i hånden – selvom han var lettere overrislet lykkedes det ham at klare optagelsesprøven, og det blev startskuddet til en pæn karriere, som nok ikke mange havde spået den unge knøs dengang i 1968 – søn af en lærerinde (for børnehaveklasse-børn) og en lastbilchauffør i datidens England.
I 1980 fik han sin første gangsterrolle i filmen Farlig fredag, hvor han spillede sammen med Helen Mirren.
I 1987 blev han nomineret til en Oscar og også til en Golden Globe for bedste hovedrolle i filmen Mona Lisa, hvor han spillede sammen med Michael Caine. Han vandt en Golden Globe-award for rollen. I det hele taget modtog han et hav af priser gennem tiderne. Se dem alle i linket nederst.

Bob Hoskins var med i over 100 film og tv-produktioner – han spillede alt fra både detektiv, familiefar,hårdkogt gangster og historiske skikkelser som Mussolini, Khrusjtjov og J. Edgar Hoover., men det var i filmenHvem snørede Roger Rabbit fra 1988, at han for alvor slog igennem i Hollywood – filmen var en af de første af sin art, hvor et menneske spillede ”sammen med” tegneseriefigurer.
i 1980 fik han sin første gangsterrolle i filmen 'Farlig fredag', hvor han spillede sammen med Helen Mirren.
Han blev nomineret til en Oscar for bedste hovedrolle i 1987 for filmen

Denne anmelders personlige favoritfigur var, da han spillede sammen med bl.a. Dustin Hoffman i filmen Hook, hvor han i den grad personificerede den tykmavede styrmand Smisk – Kaptajn Klos hjælper.
Men han var nu også skøn i filmen om Super Mario – en spil-figur fra det utroligt populære Nintendo-spil i slut-80'erne og start-90'erne, der handlede om den skøre blikkenslager Mario og hans bror Luigi, der skulle redde prinsessen i spillet Mario-Bros.

I august 2011, trak han sig tilbage fra skuespillet efter at have fået en Parkinson-diagnose året før. Og nu er rampelyset endeligt slukket fra en af dem, vi har set i mange film og serier gennem et helt liv.
Hvil i fred Bob Hoskins.


Link: http://www.imdb.com/name/nm0001364/awards?ref_=nm_awd
banner
Overskrift Højre Block
Når Det Bliver M...
Skyggen I Mit Øje
Antlers
Free Guy
Jungle Cruise
Gagarine
The French Dispatch
Halloween Kills
The Last Duel
Venom: Let There...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...