Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Demon Slayer: To...
Demon Slayer: To The Hashira Training billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Next goal wins

4. januar 2024 af Line Gren

4 stjerner Skriv en kommentar

Next goal wins billede

Der er film om de ypperste sportspræstationer, som verden nogensinde har set. Så er der dårlige film om sportsbegivenheder, som aldrig skulle have fundet sted. Og så er der gode sportsfilm om spillere, som er dårlige til at spille f.eks. fodbold. Den kategori tilhører ”Next goal wins”

Den seneste film fra den newzealandske instruktør, skuespiller og komiker, Taika Waititi (bl.a. instrueret ”Thor: Ragnarok” 2017, ”Jo Jo Rabbit” 2019 og én af hovedrolleindehaverne i komedieserien ”Our flag means death” 2022) er baseret på dokumentaren med samme titel fra 2014 og er en kærlighedserklæring til folket og dets kultur på øen Amerikansk Samoa, et amr. territorium i det sydlige Stillehav mellem New Zealand og Hawaii.

”Next goal wins” er en finurlig dramatisering/komedie om det amr. Samoa fodboldhold, som forsøger at kvalificere sig til World Cup i 2011. Filmatiseringen om fodboldholdet og deres ambition om at få blot et mål er også en fortælling om at være ”underdog” og at få fravristet sig mærkatet som verdens værste fodboldhold ever. 10 år forinden havde det amr. Samoa fodbold oplevet det værste nederlag nogensinde, da de tabte 31-0 til Australien. Nederlaget gjorde dem verdenskendte og gik over i den internationale fodboldhistorie.

Efter nederlag på nederlag og ingen forbedringer eller motivation beslutter formanden for amr. Samoa Football Federation, Tavita (spillet hjertevarm af Oscar Kightley) at finde en ny fodboldtræner og gerne en udenfor øen. I skødet på ham, metaforisk sagt, falder Thomas Rongen (spillet intenst af Michael Fassbender) en hollandsk-født fodboldspiller/angriber og senere træner, hvis fodboldkarriere er gået stejlt ned ad bakke og ramt bunden. Han har økonomiske og alkoholiske problemer og bliver stærkt opfordret og lettere tvunget til bl.a. af sin ekskone Gail (spillet troværdigt af Elisabeth Moss, som løfter filmen) til at tage jobbet som den nye fodboldtræner, hvis mission er, at Amr. Samoa scorer blot et mål i den indledende runde til World Cup.

Svagheder ved filmen er Michael Fassbenders rolle, hvis karakter synes at være en smule tynd ellers fejler Fassbenders intense blik, hvorpå han fastholder publikum ikke noget. En anden sidehistorie som desværre ikke bliver udfoldet, er Jaiyahs (spillet eminent af Kaimana) historie om at være en ”fa’afafine”, som betyder, at i amr. Samoa kultur er der mennesker med flydende køn, som bevæger sig mellem maskuline og feminine verdener.

Den samoanske-newzealandske skuespiller, forfatter mm. Oscar Kightley formår med sin rolle som Tavita at blive hjertet og sjælen i filmen. Med hans menneskelige, åndelige råd som til tider leveres med humor, men ment seriøst til Thomas, forklarer han, hvorfor tingene er, som de er på Amr. Samoa. Trods en lidt letbenet film om det amr. Samoa fodboldhold så er den på alle måder inkluderende, dybt hjertevarm og en hyldest til diversitet og mangfoldighed.

Titel: Next goal wins
Original Titel: Next goal wins
Premieredato: 4. januar 2024
Instruktør: Taika Waititi
Skuespillere: Michael Fassbender, Oscar Kightley, Kaimana, Will Arnett, Elisabeth Moss, David Fane, Rhys Darby
Spilletid: 103 min.
Selskab: Searchlight Pictures & TSG Entainment 2023
Genre: Drama , Humor
Link: https://www.youtube.com/watch?v=pRH5u5lpArQ
banner
Overskrift Højre Block
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...
Society Of The S...
Next goal winsKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...