Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Støt Cinemaonline
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Invisible Man
The Invisible Man billede

A Beautiful Day ...
Emma


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Nye Løjer med Emil fra Lønneberg

3. juli 2003 af Morten Pedersen

5 stjerner Skriv en kommentar

Nye Løjer med Emil fra Lønneberg billede

Et øresønderivende Emiiiilll - skarnsknægten fra Katholt, Lønneberg er på spil igen

Astrid Lindgren har været kvinden bag et hav af fantastiske fortællinger for børn, hvor "Nye Løjer med Emil fra Lønneberg" er en af dem.

Det er ikke underligt, at filmen nu er udkommet på DVD, idet historierne om den lille skarnsknægt fra Lønneberg er uforgængelige og tidløse. De mange gode karakterer fra bøgerne er glimrende omsat til film, og de idylliske rammer med røde træhuse, løsgående høns og blåbærsuppe er de perfekte omgivelser til en god familieoplevelse.

Selve filmen er egentligt mange små historier - men hovedtemaet er, at den lille dreng Emil gerne vil gøre det hele så godt, men tit kommer galt af sted - og det går oftest ud over hans Far. For at undgå en rusketur flygter Emil fra sin far, når det går galt - og låser sig inde i et lille skur, hvor han snitter træfigurer.
Dem har han efterhånden en anseelig samling af.

Udover Emils galsindede far består universet også af hans mor, den tuttenuttede søster Ida, Emils bedste ven, karlen Alfred og pigen i huset, den lidt naive Line. Meget mere skal der faktisk ikke til for at skrue en masse gode historier sammen, og filmen igennem når Emil at få skræmt livet af Vimmerbys fornemste dame, få sig en gratis hest (og ride den ind i borgmesterens stue), låse sin far inde på das og redde Alfred fra at dø af blodforgiftning. Så godt nok er Emil en skarnsknægt med en god portion energi og til tider lidt for fantasifulde ideer, men inderst inde er han en god dreng, som familien alligevel ikke vil bytte med nogen - eller sende til Amerika, som beboerne i nabolaget forslår det i starten af filmen.

Skal der findes nogen negative sider ved filmen, er det de danske stemmer. På DVD-coveret slås det ellers stort op, og det er da også en god idé, når filmen nu mest er henvendt til børn. Men det virker sjusket, og man savner de originale stemmer. Når nu man flere gange har set, hvor godt det kan gøres (bl.a. med Disneys film), lader dette en del tilbage at ønske.

Og så er der det evindelige ekstramateriale, som gang på gang viser sig at være tyndt. Når nu der er så mange muligheder på DVD-mediet, kan det undre, at udgiverne ikke gør lidt mere ud af det, men også på denne DVD er materialet dårligt. Det kan blive til lidt sing-along, en enkelt anekdote fortalt af Astrid Lindgren, lidt snak om instruktøren og så et par trailers til andre filmatiseringer af Astrid Lindgrens værker. På den konto trækker det en stjerne ned.

Filmen i sig selv er der dog ikke en finger at sætte på, og har man børn, kan det kun anbefales af få skaffet filmen og servere den i løbet af sommerens regnfulde perioder. God fornøjelse !

Filmen er venligst stillet til rådighed af SF/Fox.

Titel: Nye Løjer med Emil fra Lønneberg
Original Titel: Nya hyss av Emil i Lönneberga
Premieredato: 3. juni 2003
Instruktør: Olle Hellbom
Skuespillere: Jan Ohlsson, Lena Wisborg, Allan Edwall
Spilletid: 89 min.
Selskab: AB Svensk Filmindustri, SF-film, 1972
Genre: Familie


banner
Overskrift Højre Block
Sagen Collini
Luna og den magi...
Spioner på Missi...
Unhinged
Familiefesten
Peninsula
Mælkekrigen
Dolittle
Wild Rose
Den Gode HustruKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...