Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Til Verdens Ende
Til Verdens Ende billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Nyt Dansk forsøg på at hylde filmkunsten på DVD

7. april 2005 af Per C. Halling Skriv en kommentar

Nyt Dansk forsøg på at hylde filmkunsten på DVD billede

Læs her om det nye danske selskab, som gør sit til at udbrede kendskabet til de kunstneriske film på et lille marked som Danmark.

Nu er der godt nyt til dem som enten ikke går meget i biografen eller til Natfilm-festival.

Det ellers så udskældte selskab On Air Video har tidligere været synonym med billige og ikke altid gode udgaver af diverse store filmsucceser som fx Terminator 2 og The Deer Hunter, men også kultfilm af fx Peter Jackson og Dario Argento og film, som blev kendt på grund af hovedrolleindehaveren som fx Bruce Lee, samt en lang række mindre gode film som de fleste store selskaber for længst har opgivet, men som de har ment fortjente endnu en chance. Filmene har for de flestes vedkommende, været i meget skrabede udgave med næsten intet eller slet intet ekstra materiale og en teknisk kvalitet der bedst kunne sammenlignes med en mellem almindelig VHS og S-VHS pakket ind i ikke altid lige spændende covers.

Det forsøger de nu at rode bod på med det nye søsterselskab, Criterion Film, som kan ses som et beskedent forsøg på at skabe en dansk udgave af den kendte amerikanske kvalitetsudgiver. I første omgang kan man se de har koncentreret sig om at udgive kvalitetsfilm i lækre indpakninger og man må da håbe for dem, at de må få succes så der med tiden også kommer godt ekstra materiale med på dvd’erne.

Som sagt så har man gjort meget ud af indpakning, som de godt er klar over samlere sætter pris på. Indpakningen består af 2 dele - en slipcase og en digipack. Digipacken er den inderste del, hvor selve skiven er monteret. Den er trykt med 4/4 farvetryk, hvilket vil sige at der er tryk på begge sider af pappet. Plastikholderen hvor DVDskiven er monteret er specielt fremstillet og tyndere end normalt. Dette giver digipacken et slankere og mere elegant udseende. Slipcasen er den yderste del som digipacken bliver lagt indeni. Slipcasen er lavet af en speciel glat pap, hvor der er farvetryk på både inderside og yderside. Til sidst er hele pakningen cellofaneret i stedet for folieret. Dette giver pakningen et flot finish uden synlige svejsninger i enderne.

Men hvilke film er det så vi kan finde på det nye selskab ? Jo - du vil her kunne finde titler af bl.a. Bernardo Bertolucci, Roman Polanski, Paulo Pasolini, Werner Herzog, Federico Fellini, Ettore Scolas, John Ford og John Huston, samt mange andre banebrydende og skelsættende instruktører. Desuden er filmene ikke kun fra i dag, men også fra fx 60’erne og 80’erne godt repræsenteret, hvilket må betegnes som noget af et sats.

De lover desuden, at dvd’erne vil blive lavet fra de absolut bedste tilgængelige materialer af disse exceptionelle film og allerede nu kan man glæde sige over titler som fx The Piano, Jamon Jamon, Les Parapluies De Cherbourg, Grimme, Dumme og Beskidte, Decameron, Bagdad Cafe, Underground, en serie med Pasolinis bedste og berygtede film og mange andre spændende titler og flere kommer til de næste par måneder.

For at understrege, at der her er tale om et kvalitetsprodukt har man valg kun at sælge disse dvd’er i ganske få butikker og butikskæder, hvilket jeg syntes er helt fint for man går jo heller ikke i fx Brugsen eller Føtex for at købe delikatesser fra fjerne himmel strøg.

Det er rart, at se nogen tør tage chancen og udsende disse smalle film, for Danmark er jo tros alt et meget lille marked. Med en startpris på ca. 200 kr. tænker de fleste sig om, men når de ser at de pludselig kan få titler med dansk tekst, som førhen kun har været tilgængelig med fx Engelsk tekst, bliver der nu mulighed for at filmkunstens store værker kommer nu også kommer ned i indkøbskurven, side om side med den seneste film med Tom Cruise, og hjem i de små stuer.

Her på ON-Z vil vi naturligvis i de kommende uger anmelde dvd’er fra dette nye og spændende selskab, med film som nok skal tilfredsstille enhver smag og lyst.


Link: http://www.criterionfilm.dk/criterion/
Jane Campion – Tidligere har vi her på Cinemaonline set på andre af hendes film, her er 2 andre – hendes debut En Engel Ved mit Bord og hendes største film The Piano.
Jane Campion – Tidligere har vi her på Cinemaonline set på andre af hendes film, her er 2 andre – hendes debut En Engel Ved mit Bord og hendes største film The Piano.
Pasolini lavede både nogle erotiske fortolkninger af bl.a. 1001 Nats Eventyr og Decameron, men også den meget frastødende Salo – 120 dage i Sodoma.
Pasolini lavede både nogle erotiske fortolkninger af bl.a. 1001 Nats Eventyr og Decameron, men også den meget frastødende Salo – 120 dage i Sodoma.
Lidt covers fra de andre udgivelser.
Lidt covers fra de andre udgivelser.


banner
Overskrift Højre Block
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en drengKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...