Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Ørnen Box 17-24 

19. februar 2007 af Mads Bluhm

3 stjerner Skriv en kommentar

Ørnen Box 17-24  billede

DRs rovfugl, Ørnen, lander lettere vingeskudt efter en sidste sæson, der desværre karakteriseres af svingende skuespil, halvsjuskede manuskripter og manglende forløsning.

Ved vejs ende
I tredje og sidste sæson af DRs såkaldte krimi-odysse Ørnen er der en masse tråde, der skal samles og forløses. Problemet er, at visse tråde helt bliver tabt og andre slet ikke taget op.
Vi har nu fulgt den karismatiske og plagede Hallgrim i 16 afsnit, der har budt på en lang række forviklinger og mysterier, som nu i seriens sidste 8 episoder skal reddes ud. Hvad betyder de syner, som Halgrim ser? Hvorfor kan han tale med de døde, og hvorfor har de døde overhovedet svar på ting, som er sket efter, de er døde? Det er blot nogle af de mysterier, vi aldrig får svar på.

Ikke god nok
Serien er ikke raffineret nok i sin historiefortælling. F.eks. vader Hallgrim i damer til op over begge ører, én af dem er hans chef, én anden får han et barn med, og en tredje skulle være hjemme på Island men er muligvis omkommet i Chicago. Selv James Bond ville være misundelig på vores islandske politiinspektør, men i sidste ende bliver vi som seere bare ligeglade, og da Hallgrim til slut i serien kædes sammen med en mørkhåret journalist, som hans søster på kort tid bliver meget fortrolig med(!), ja så trækker vi bare på skuldrene og siger, nå så er der endnu en dame og hva’ så? Skulle hele krimi-odysse-tingen – som man i det hele taget får alt for lidt ud af - have virket, skulle Hallgrims sande kærlighed vel have befundet sig på Island som en parallel til Odysseus’ trofaste kone Penelope, og Halgrim skulle vende tilbage til øen efter lang tids fravær. Den mytologiske sammenhæng bliver dog sværere og sværere at få øje på, og til sidst er det kun de enkelte afsnits titler, som henviser til den græske mytologi. Det virker søgt og unaturligt. I sidste ende smider seriens forfattere hele den mytologiske del over styr, og tilbage står vi med en serie, som da indrømmet er ganske underholdende, men som i den grad er uforløst og uden bid.

Ikke meget ekstra
I forhold til seriens popularitet er det ikke meget ekstramateriale, vi får med på denne udgivelse. Et ”Making of” program og et interview med seriens bagmænd er, hvad det kan blive til. På DRs hjemmeside kan man finde en slettet scene, der forsøger at gøre it-eksperten Michaels historie færdig. Det er nu ok, at den ikke kom med både i serien og på DVD’en, for denne scene er simpelthen noget af det værste, man har set på dansk tv længe. Dårlig skrevet dialog, kikset skuespil og dramaturgisk flad og pinlig. I det hele taget er seriens niveau for ubalanceret, det gode er rigtig godt, og det dårlige er virkeligt dårligt. I top finder vi Hallgrim (Jens Albinus) og Nazim (Janus Nabil Bakrawi), mens vi i bunden finder Michael (David Owe) og Jens (Henrik Løkkegaard).

Billede & lyd
Teknisk set brillerer denne udgivelse heller ikke. På lydsiden bliver vi præsenteret for et stereo og et 5.1 lydspor, som begge lider under den uldne lyd, der også kendetegnede seriens forløb på TV. Helt galt går det på seriens 3. disc, hvor talesporet helt mangler, hvis man væger 5.1 Det er bare for amatøragtigt.
Billedet er til tider meget grynet, men det er ok og bidrager sine steder til at gøre serien mere autentisk, men i længden er det dog ikke med til at trække den samlede karakter op.

Alt i alt
I det store hele er Ørnen en ok underholdende serie, som kunne have været rigtig god, hvis man havde strammet op de rigtige steder (læs manuskript og skuespil) og haft et klarer billede af, hvad man egentlig ville med serien. Det gjorde man altså ikke, og derfor lander vi i den mere lunkne ende af karakterskalaen.

Handlingsoversigt
EPISODE 17 – Kodenavn Kalypso: del 1
En colombiansk kvinde er kommet til København og kontakter sin danske veninde, som er gift med den narkodømte forretningsmand Frederik von Halle. Da en ladning kokain fra Colombia dukker op i Københavns havn, giver Hallgrim von Halle et tilbud, som han ikke kan sige nej til…

EPISODE 18 – Kodenavn Kalypso – del 2
Den internationale narkohaj Frederik von Halle er stukket af fra politiet, men dukker op hos den norske rederiarving Estrid, som Hallgrim har en affære med. Estrid tror, at von Halle arbejder på at få befriet hendes kidnappede kæreste, men sandheden er en helt anden.

EPISODE 19 – Thanatos del 1
Hallgrim holder fri i Stockholm, da liget af en 8-årig dansk pige bliver fundet på et hotel i nærheden. Opklaringsarbejdet peger på, at pigens forældre er involveret, og at der bagved står en international ring af pædofile. En ring, som er langt mere omfattende, end nogen havde forventet… (Fortsættes i næste afsnit…)

EPISODE 20 – Thanatos del 2
Hallgrim og hans team har optrevlet et internationalt netværk af pædofile og identificeret gerningsmanden bag mordet på en 8-årig dansk pige i Stockholm. Men for at pågribe ham, må Hallgrim til bunds i en korrupt, norsk børnehjælps-organisation…

EPISODE 21 – Minos del 1
Thea forbereder en sag mod Bosco Markovich – en politichef anklaget for massakrer i det tidligere Jugoslavien. Da det eneste overlevende vidne flygter fra Danmark til Berlin, begynder en intens menneskejagt. Men Hallgrims hold er ikke de eneste, som vil have fat i vidnet Nino… (Fortsættes i næste afsnit...)

EPISODE 22 – Minos del 2
Nazim er livsfarligt såret, men det lykkes Hallgrim at finde frem til den undslupne Bosco. I mellemtiden er Thea trods flere dødstrusler på vej til et internationalt topmøde. Og selv om Bosco er arresteret, har han skræmmende planer…

EPISODE 23 – Ithaka del 1
Hallgrim har taget ferie for endelig igen at besøge Island. Men bedst som han er på vej, får han besked om, at Bosco er på fri fod og også på vej til Island. Og samtidigt har amerikanske og russiske mafia-chefer valgt Island til deres årlige topmøde. Hallgrim er tilbage på Island - men ikke på ferie…

EPISODE 24 – Ithaka del 2
CIA blander sig i Hallgrims jagt på Bosco, som nu er i forbindelse med Radomsky, chefen for den russiske mafia. Imens må Ditte og Frandsen af sted på en begivenhedsrig rejse til Rusland - på sporet af Radomskys hovedkvarter. Mens Thea må igennem en personlig sorg, kommer Hallgrim endelig tilbage til sit barndomshjem - men konfrontationen med Bosco venter.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Ørnen Box 17-24
Original Titel: Ørnen Box 17-24
Premieredato: 23. januar 2007
Instruktør: Diverse
Skuespillere: Jens Albinus, Ghita Nørby, Marina Bouras, Steen Stig Lommer, Janus Bakrawi, Susan A, Olsen, David Owe, Henrik Lykkegaard
Spilletid: 355 min.
Selskab: Nordisk Film 2006
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...