Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

On the basis of sex

7. marts 2019 af Marco Sebastian Bentsen

3 stjerner Skriv en kommentar

On the basis of sex billede

For 60 år siden var mange kvinder hjemmegående. I en mands verden ville mænd le, hvis en kvinde overvejede en påbegynde en tungere uddannelse. Én kvinde ville dog ændre det kvindelige køns muligheder i samfundet. Hun hed Ruth Bader Ginsburg.

”On the basis of sex” er baseret på Ruth Bader Ginsburgs(Felicity Jones) historie inden hun brud igennem og blev højesteretsdommer i 1993, som den kun anden kvinde i USA's historie. I 2015 blev hun udnævnt som en af de 100 mest indflydelsesrige personer af Time Magazine. Hun skabte sig en karriere inden for et felt dominerede af mænd, hvilket er filmens fokus. Vi får hurtigt et indtryk af en stærk kvinde omgivet af mænd i jakkesæt, som alligevel får årgangens højeste snit på jurastudiet. Med støtte fra hendes mand(Armie Hammer) med samme karriere, forsøger Ruth at komme ind på et arbejdsmarked hvor kvinder diskrimineres. Selvom hun ikke møder andet end modstand, holder hun håbet oppe om at skabe en forskel. Lige pludselig får Ruth en lille sag, der kan vise sig at have enorm betydning for kvinders fremtidige rettigheder i USA.

It’s a mans world
”On the basis of sex” indeholder flere gode sekvenser, hvor vi mærker samfundet i denne tid. Kvinderne levede hovedsageligt med formålene om at passe deres mænd og skabe en familie, imens mændene stod for indtægterne. Filmen skaber et indtryk af en undertrykkelse, der kunne sammenlignes med den vi kender for sorte i sydstaterne. Filmen er dog meget sort/hvid når det gælder heltene og skurkene. De grådige mænd i jakkesæt gør alt for at blokere Ginsburgs korstog, imens de fremstår meget onde. Det fremmer pointen, men virker for urealistisk.En uværdig film
Ruth Bader Ginsburg er blandt de vigtigste personer i kvinders kamp for selvstændighed, men ”On the basis of sex” lever ikke op til det arbejde hun har gjort. Filmen er alt for ordinær ift. hvem den omhandler og det er ærgerligt, når Ginsburg har en stærk historie bag sig. Filmen er ikke særlig informativ om hvad Ginsburg gjorte, men har en mere overfladisk tilgang til tingene. Dokumentarfilmen om Ginsburg, ”RBG”, udkom sidste år og fik massiv succes med en golden globe og oscarnominering. Det kan tydeligt mærkes at spillefilmen synker i sandet ift. dokumentarfilmen. Man for et indtryk af at ”On the basis of sex” er blevet skabt pga. den succes ”RBG” har haft med sig og derfor føles denne film som et biprodukt af den anden.

Ruth Bader Ginsburg er selvfølgelig blevet mere populær efter ”#metoo-kampagen” tog sin start. Verden har brug for at udrydde al undertrykkelse og ved at vise en rollemodel som Ginsburg, kan det inspirere andre. Jeg ville dog vælge ”RBG” fremfor ”On the basis of sex” for ret skal være ret, Ruth Bader Ginsburg fortjener mere end denne spillefilm.

Titel: On the basis of sex
Original Titel: On the basis of sex
Premieredato: 7. marts 2019
Instruktør: Mimi Leder
Skuespillere: Felicity Jones, Armie Hammer, Cailee Spaeny, Justin Theroux, Kathy Bates, Chris Mulkey, Jack Reynor, Stephen Root, Wendy Crewson.
Spilletid: 120 min.
Selskab: Focus Feature, Nordisk Film, 2019
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...