Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

On-Z går med på RSS-bølgen ....

1. december 2005 af Carl Gustaf Hjelt Liebe Skriv en kommentar

On-Z går med på RSS-bølgen ....  billede

Nu gør On-z det nemmere for alle de læseivrige filmelskere! Vi udgiver de nyeste bio -og dvd anmeldelser fra On-z's RSS nyhedsfeed!

Hvad betyder det?
RSS betyder Real Simple Syndication og er et slags nyhedsbrev, man kan abonnere på uden at man behøver gå ind på websiden for at læse nyheder hele tiden. Det betyder at du via dit yndlingsfavorit feedreader program kan abonnere på On-z's nyhedsfeed, som opdateres i det minut en ny anmeldelse er på siden. Benytter du eksempelvis Firefox-browseren, kan du via et opdateringsmodul der hedder Sage, integrere On-z's nyhedsfeed direkte i din browser.

Hvad er så det smarte ved RSS?
Det er nyheder ”lige til døren”, så at sige. Du kan abonnere på mange forskellige RSS-feeds og dermed sammensætte din helt egen nyhedsflade. Du kan opdage, om et website har RSS ved at lede efter den lille orange RSS-knap, som mange placerer på forsiden af deres site. Nogle har også en knap, hvor der står XML. Nogle har også begge. On-z har en orange RSS-knap på forsiden.

Det er nemt at se, hvad der ligger bag. RSS-feedet er i virkeligheden et såkaldt XML-dokument, som bare overholder en bestemt standard. Overholder man standarden. kan man kalde dokuementet for et RSS-feed.

Hvor får jeg så lige fat i sådan et RSS program?
Der findes flere rundt omkring på nettet. Af nogle danske feedreader-programmer kan nævnes
1000 kilder, Pluck eller Feedreader. Der findes også websites, hvor man direkte kan vælge at sammensætte sine yndlingsfeeds.

Behøver jeg downloade et program for at læse nyhederne fra RSS?
Du behøver ikke downloade et RSS program, du kan også sætte RSS op i din Firefox browser, ved at installere et plugin, der hedder Sage der kan fås her http://sage.mozdev.org/
Det smarte ved at have det integreret i sin browser er, at feedet indeholder links og så snart man ønsker at læse mere kan man bare klikke på linket med overskriften og derefter åbnes den webside med det indhold man ønsker at læse mere om.banner
Overskrift Højre Block
Dungeons & Drago...
The Northman (Sk...
The Expendables 4
Dumb Money
Retribution
Mordet i Venedig
After Everything
Ehrengard - Forf...
Harold Frys Usan...
Den Blå KaftanKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...