Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

One Night At McCool’s

23. maj 2001 af Jesper Rosenberg Antonsen

4 stjerner Skriv en kommentar

One Night At McCool’s billede

3 mænd forelsker sig uafhængigt af hinanden i den samme kvinde. Det giver visse komplikationer efterhånden som de 3 historier bliver til 1.

Randy (Matt Dillon) er bartender på den lille hyggelige bar McCool’s. Randy havde besøg af sin fætter Carl (Paul Reiser), som hyggede sig så meget nu da konen og børnene besøger noget familie, at han bliver hængende til efter lukketid. Da Randy langt om længe får lukket og slukket i baren er han vidne til et opgør udenfor mellem Jewel (Liv Tyler) og Utah (Andrew Silverstein). Randy kommer den smukke femme fatale til undsætning, og hun tager med ham hjem – hjem til en hed nat.

Den næste morgen bryder Jewel sammen og indrømmer at det hele var planlagt, og at hendes kæreste Utah snart kommer for at rulle Randy – og ganske rigtigt. De tager alle 3 ned til McCool’s for at hente gårsdagens omsætning. Men Jewel har i mellemtiden fundet ud af at hun faktisk godt kan lide Randy. Og inden der er gået lang tid er der i baren blevet begået et mord. Utah er blevet skudt, og ind i billedet kommer nu Detektiv Dehling (John Goodman). Han falder også med det samme for den smukke Jewel.

Ovenpå alt dette flytter Jewel ind hos Randy, og snart er det hende der bestemmer alt i huset. De besøger fætteren Carl og dennes familie, og Carl er også stadig betaget af Jewel. Det ene med det andet fører frem til at Randy er ved at gå ud af sit gode skind. Han opsøger derfor Mr. Burmeister (Michael Dougles).

Og det var vist hvad jeg ville afsløre af den lidt kringlede handling i denne ellers ret så underholdende film. Det er historien om Jewel fortalt ud fra 3 forskellige synsvinkler, Randys, Carls og Detektiv Dehlings. Udover at filmen har meget sort humor byder den også på en del overraskelser undervejs.

Filmen er bygget op på en sådan måde at historien fortælles med tilbageblik fra de 3 mænds historier. Randys udgave får vi i forbindelse med hans samtale med Mr. Burmeister under et bankospil. Carl har opsøgt en psykolog og fortæller her hans historie, mens detektiv Dehling beretter sin historie til Fader Jimmy. Det er en spændende måde at fortælle den overordnede historie på, fordi man får flere forskellige synspunkter på den samme scene. Det er også en god måde at flette de tre’s historier sammen på. Alt i alt synes jeg det er en fantastisk måde at klippe filmen sammen på.

Randy spilles af Matt Dillon. Han leverer en helt fantastisk indsats i rollen som bartenderen der kommer ud for lidt af hvert.. Han evner at få hans rolle til at virke meget troværdig, og får også vist at selv om man presser en person ud til det yderste, så vil man til sidst alligevel indse når man er på vej til at gøre noget forkert.

Carl spilles af Paul Reiser, som også leverer en udmærket præstation som den gifte mand der glemmer sin familie i samme øjeblik en skønhed kommer ind i hans liv. Han er som nævnt hos psykolog, og der viser han hvor overlegen han er på overfladen, men under facaden er han lige som alle andre.

John Goodman spiller detektiv Dehling, og han er som sædvanlig en oplevelse i sig selv. Han har slået sit navn fast indenfor komedierne, og denne film er ingen undtagelse. Han er en fornøjelse at se. Han har alle de egenskaber der skal bruges for at kunne udfylde rollen som detektiven der forsøger at komme sig over sin kones død, og i den forbindelse falder for skønheden.

Skønheden Jewel spilles af Liv Tyler. Hun startede jo som model, og har derfor udseendet med sig. Denne rolle kræver også en kvinde der ved at hun ser godt ud, og bruger det til at få det som hun vil ha’ det. Og det gør Liv Tyler. Hun spiller oven i købet godt og overbevisende. Samtidig har hun et fantastisk samspil med de 3 mænd hun spiller overfor.

Derudover medvirker Michael Douglas, som også har produceret filmen. Han leverer en vanlig god indsats. Og med vanlig god mener jeg at han holder den suveræne stil han har kørt fornylig med sine roller i Wonder Boys og Traffic. Den mand bliver bare bedre og bedre. Reba McEntire spiller Dr. Green, som er den psykolog Carl opsøger. Hun er nok mest kendt som countrysangerinde, men leverer faktisk en ganske udmærket præstation i denne film.

Instruktøren Harald Zwart er ikke blandt de mest kendte instruktører. Han er født i Holland, opvokset i Norge, og bor nu i USA. Han har tidligere lavet Hamilton, men derudover er der ikke rigtigt noget at berette om, men det er der nu. Denne film vil uden tvivl åbne døre for ham.

One Night At McCool’s er en rigtig god og underholdende film, som har masser af humor, men alligevel formår at byde på en historie der ikke er givet på forhånd.

Titel: One Night At McCool’s
Original Titel: One Night At McCool’s
Premieredato: 23. maj 2001
Instruktør: Harald Zwart
Skuespillere: Liv Tyler, Matt Dillon, Michael Douglas, Paul Reiser, John Goodman, Richard Jenkins, Sandy Martin, Andrew Silverstein, Rie Sarabia, Tim De Zarn
Spilletid: 93 min.
Selskab: Further Films, October Films, USA Films, 2001
Genre: Humor
Link: http://www.onenightatmccools.com/
Jewel (Liv Tyler) forstår at gøre sig til...
Jewel (Liv Tyler) forstår at gøre sig til...
Randy (Matt Dillon) i en samtale med Mr. Burmeister (Michael Douglas)
Randy (Matt Dillon) i en samtale med Mr. Burmeister (Michael Douglas)
Detektiv Dehling (John Goodman) i en lidt speciel scene med Carl (Paul Reiser)
Detektiv Dehling (John Goodman) i en lidt speciel scene med Carl (Paul Reiser)


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...