Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Game Of Thrones ...
Galla Premiere P...
Den Ukendte Dans...
Jaime Rosales Ta...
The World Of Han...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Ad Astra
Ad Astra billede

Us
Pokémin Detectiv...
After


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Optimisterne

25. september 2014 af Astrid Skov-Jakobsen

5 stjerner Skriv en kommentar

Optimisterne billede

Volleyballspillende norske seniorer bringer det store smil frem, såvel som tårer i øjenkrogen med deres smittende livsglæde, gode humør og stærke personligheder.

Der skal komme et godt råd herfra: sørg for at forsyne lommerne med kleenex inden turen går ind i biografsalen. En norsk dokumentar om en flok ældre damer, der spiller volleyball lyder måske ikke umiddelbart som en tåreperser af dimensioner, men hold op hvor Optimisterne formår at ramme der, hvor man bliver rigtig rørt. Men bare rolig, det er ikke triste tårer, der løber ned af kinderne. Øjnene vædes simpelthen bare godt og grundigt af den ubøjelige livsglæde og boblende legesyge humør, som volleyball damerne udstråler i filmen. Indrømmet har undertegnet let til tårer hvad angår film og tv, men man skal nu være gjort af ualmindeligt hårdt stof, hvis ikke mødet med Optimisterne fremkalder et kæmpe smil på læben.

Seniorer tager (volleyball)kampen op
En flok damer i aldersgruppen 66-98 mødes en gang om ugen for at træne volleyball i den norske by Hamar. Det med officielle regler og kampe bruges der ikke meget tid på. Det er samvær, fysisk aktivitet og den simple præmis at have det sjovt, der samler kvinderne omkring volleyballnettet.
Og sikken en skøn forsamling af personligheder som Gunhild Westhagen Magnors dokumentar giver os anledning til at møde. Vi får både et kig ind i det rørende fællesskab som kvinderne har oparbejdet omkring volleyball-spilleriet, såvel som nogle mere intime kig ind i enkelte medlemmers hverdag.

Livsbekræftende og flot dokumentar
Udover sit livsbekræftende indhold, så er Optimisterne også en flot film at se på. Gunhild Westhagen Magnor skildrer kvinderne med stor varme og ikke uden humoristisk sans, hvilket blot genspejler den herlige humør og stemning, der hersker på selve volleyballholdet. Hun udviser samtidig løbende en dejlig snilde for det flotte filmiske billede.
Oven i hatten belønnes man også med en klassisk sportsfilm, hvor Optimisterne som de undertippede underdogs skal møde Krutgubbarna fra Sverige. En landskamp mellem to rivaliserende nabolande, fyldt med spænding, dramatik og rørende øjeblikke.

Gør et ualmindeligt varmt indtryk
Kynikeren vil måske spørge hvilken interesse en flok ældre kvinder, der spiller volleyball i Norge skulle have for den gængse danske filmseer. Udover at give et tiltrængt og forfriskende perspektiv på det at blive gammel, så er Optimisterne så ualmindelig varm en film fyldt med så meget livsglæde, at den simpelthen tilføjer et skud ekstra energi til sjælen. Og det kan vi vel alle sammen godt trænge til en gang imellem.

Titel: Optimisterne
Original Titel: Optimisterne
Premieredato: 25. september 2014
Instruktør: Gunhild Westhagen Magnor
Skuespillere:
Spilletid: 90 min.
Selskab: Skofteland Film AS, Mantaray Film AB, Øst for Paradis, 2013
Genre: Dokumentar

Goro (98 år) og Lillemor (89 år)
Goro (98 år) og Lillemor (89 år)banner
Overskrift Højre Block
Pokémon Detectiv...
Late Night
Ready or Not
Good Boys
I Trygge Hænder
Letter from Masa...
The Last Gentleman
Hacker
Diego Maradona
It del 2KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...