Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Ordets Magt

30. august 2018 af Maria Bjerregaard

4 stjerner Skriv en kommentar

Ordets Magt billede

Ordets Magt er et solidt og vellykket fransk drama med momenter af humor og varme. Filmen mangler dog lidt originalitet for at slå helt igennem som en ægte filmperle.

Franske film har igennem de seneste år domineret den internationale biografscene med oscarvindende film som De Urørlige fra 2011 og den moderne stumfilm The Artist, som vandt prisen for bedste film, hvilket er en sjældenhed for udenlandske film. Efter disse succeser er franske film blevet et velkendt syn både i danske og udenlandske biografer, da franskmændene har evnen til at fortælle medrivende og gode historier. Nu kommer tiden til Ordets Magt, som strøg direkte ind på 1. pladsen i Frankrig efter premieren. Historien er ganske vel også aktuel, da to generationer fra to kulturer mødes.

Mønsterbryderen

Den unge franske kvinde med arabisk oprindelse, Neila Salah, kommer ind på jurastudiet, selvom hendes fattige opvækst ikke har været særlig nem. Hun er dog fastslået på at blive jurist, selvom hun allerede fra første dag for hård modstand af den kontroversielle underviser, Pirre Mazard. Mazard er kendt for at være en dygtig underviser, men udviser også grove og provokerende sexistiske og racistiske holdninger. Derfor kommer disse to på prøve, da universitetsledelsen tvinger Mazard til at coache Neila til skolens prestigefyldte konkurrence i retorik . Dette bliver en lærerig oplevelse for begge generationer.

Sprogets virkemidler

” Det handler ikke om selve sandheden, men om at kunne overbevise den”. Sådan lyder det fra underviseren Mazard, som til dels skal forsvare nogle af hans uheldige vredesudbrud. Begge karakterer formår at give hinanden et interessant modspil, hvilket er det mest bæredygtige i filmen. Man forstår godt, hvor de begge kommer fra, og hvad de hidtil har måtte gøre for at overleve i en verden, hvor forventningerne er tårnhøje og ambitionerne store. Mazard inspirerer Neila, også selvom hans karakter er excentrisk og til tider meget dømmende. Men de har en fællesforståelse og en respekt for hinanden, som ultimativt gør rejsen bemærkelsesværdigt.

Sprogets virkemidler

Den anerkendte franske skuespiller, Daniel Auteiuil, indtager rollen som den strikse underviser og spiller også rollen overbevisende. Dog står han også overfor den franske popsanger, Camélia Jordana, og forventes at få et større gennembrud som skuespiller. Disse to vidunderlige skuespillere gør også filmen værd at se, da filmen stærkeste virkemidler er de skarpe replikker og skuespilspræstationerne.

Forudset fortælling

Desværre bærer filmen ikke præg af dens originalitet. Filmen er meget forudsigelig, da man allerede efter de første møder med hovedkaraktererne ved hvordan resten af historien kommer til at udfolde sig. Det er utrolig ærgerligt, da det også svækker filmens overordnet autenticitet, da ikke alle mennesker bliver succesfulde natten over udelukkende fordi, de havde den rigtige mentor til at skubbe dem.

Ordets Magt er en solid film med velspillende skuespillere og et velfungerende filmsprog, selvom filmen mangler sit eget originale afspor. Derfor er karaktererne dog stadig meget fascinerende og helt bestemt en biograftur værd.

Titel: Ordets Magt
Original Titel: Le Brio
Premieredato: 30. august 2018
Instruktør: Yvan Attal
Skuespillere: Daniel Auteuil, Camélia Jordana, Yasin Houicha, Nicolas Vaude, Claude Perron
Spilletid: 95 min.
Selskab: Chapter 2, Pathé, 2017
Genre: Drama , Humor
Link: http://www.anotherworldent.com/bio/title/ordets-magt-1133


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...