Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Oscar 2006 - nomineringer - del 2

1. februar 2006 af Jesper Poulsen Skriv en kommentar

Oscar 2006 - nomineringer - del 2 billede

Vi følger her op på gårsdagens annoncering af Oscar-nominerede film og personligheder anno 2006

Så tager vi kvindernes kamp under luppen – hvor det umiddelbart kan virke sværere at ramme plet med sit gæt på en samlet vinder. I kategorien for ”bedste kvindelige hovedrolle” er Felicity Huffman (Transamerican) på manges læber – ikke alene fordi hun jo snuppede en Golden Globe, hvilket oftest i Oscar-sammenhæng tolkes som et vink med en vognstang. Reese Witherspoon (Walk The Line) er nu heller ikke chanceløs, hvilket også gælder Keira Knightley (Pride And Prejudice), men i sidstnævntes tilfælde skal der jury-mæssigt så yndes i klassisk stil. Dark Horse er Judi Dench (som jo har titel som Dame) for hendes præstation i ”Mrs. Henderson Presents”, mens altid elskelige Charlize Theron (North Country) nok må belemre sig på at ”Monster” i sin tid var hendes svendestykke.

I bi-rollerne er der lagt i kakkelovnen til en duel for to. Katherine Keener (Capote) og Michelle Williams (Brokeback Mountain) står ganske vist i skyggen for de mandlige kontraster i de pågældende film, men hvis der er noget om ”a woman behind the man”, så er det ekspemplificeret her. Skulle det falde anderledes ud, så må Rachel Weisz være solo-udfordrer (The Constant Gardner), mens Frances McDormand (North Country) og Amy Adams (Junebug) næppe behøver at forberede en takketale.

Ang Lee – husk på det navn. Han kan meget vel blive kaldt på scenen, når ”bedste instruktør” skal kåres. Brokeback Mountain kan blive den helt store vinder, selvom jeg ikke kan udelukke de fire øvrige. Nogle vil mene at Spielbergs Munich er for skræddersyet til eventen, men til hans fordel er filmen jo baseret på virkelige begivenheder, hvilket Titanic og Schindler's Liste m.fl ikke har lagt dem til last. Dog synes komkurrencen ganske skarp og om det i så fald bliver George Clooney, Bennett Miller eller Paul Haggis som snupper den ærefulde titel, det må tiden vise – og ja, det kan der så som optakt hjemme i stuerne heldigvis gættes lystigt på...

Manuskript-kategorierne er også præget af gengangere fra de største kategorier – men derimod bliver det op til film som A History Of Violence, Syriana, Match Point, the Squid And The Whale og The Constant Gardner at byde dem trods. Dog er der (næsten) altid en vis sammenhæng mellem disse to kategorier og de tidligere omtalte...

Blockbusters som Narnia, King Kong og War Of The Worlds må nøjes med den opmærksomhed som visualisering og det lydmæssige. På den måde kan kampen mellem løve, gorilla og gæster fra rummet fortsætte kampen medierne har svulmet over gennem sommeren og frem til vinteren, hvor de to førstnævnte kom på tapetet.

Memoirs Of A Geisha, den seneste Harry Potter og Star Wars III får næppe en gylden fyr med sig hjem – men en nominering er vel trods alt heller ikke af vejen, hvis man regner på hvor mange film som var mulige kandidater til de få pladser.

De animerede films kategori – kan enten blive en hyldest til den rå tegnefilm, den computer-skabte eller det legetøj som de fleste af os i en tidlig alder har haft mellem fingrene, nemlig modellervoksen!

Lad gætterierne blot begynde – og god nedtælling til den pompøse og overdimensionerede fest, som vi ikke kan undgå at elske.

Her på ON-Z følges der op på Oscar-uddelingen mandag 6. marts, så på gensyn.

Se den komplette liste over de nominerede på http://www.oscar.com/nominees/list.htmlbanner
Overskrift Højre Block
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...