Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...
Oscar-Arrangemen...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jojo Rabbit
Jojo Rabbit billede

Kollision
Knives Out - Var...
Kød & Blod


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Otto Brandenburg – Spor af en Baggårdspuma (Bog)

14. november 2006 af Ole Jessen Hansen

4 stjerner Skriv en kommentar

Otto Brandenburg – Spor af en Baggårdspuma (Bog) billede

Hvad du ikke vidste om Otto Brandenburg… interessant bog om Danmarks første stjerne

Mon ikke vi alle, uanset alder, har et minde eller en erindring om Otto Brandenburg ? Uanset om man er 12 år og synger med på Søren Banjomus når julen nærmer sig eller som 60 årig og nynner med på ”To lys på et bord”, så har Otto sat sig som et minde i vores erindring. Frank Toft Thomsen har lavet en velskrevet bog om vores alle sammens Otto. Manden med de mange talenter som han i den grad har fået lov til at folde ud. Om det så var inden for film, teater, revy eller hans store sang talent, så har denne mand fået lov til at udfolde sit talent, på hans helt egen måde. Og det er det, som er Ottos store styrke: han har gjort tingene på sin måde, og har som hans karriere skred frem, valgt ikke at gå på kompromis. Det er måske også grunden til at Otto Brandenburg ikke har valgt at deltage i forbindelse med at denne bog blev skrevet.

Frank Toft-Nielsen har derfor valgt at skrive bogen på baggrund af de mange mennesker der har kendt Otto, og udfra de mange kilder som der har været fra starten af Ottos karriere.

Det fungerer godt, og giver en god bog som man bliver fanget af. Der er ikke alle der ved at Otto nok var Danmarks først rigtige mandlige stjerne som teenagepigerne var vilde med, og at han var med i gruppen ”Four Jacks” sammen med blandt andet John Mogensen. Bogen er bygget kronologisk op, hvilket gør at man følger Otto fra starten til i dag.

Helt personlig bliver bogen ikke, da man mangler Ottos egen input og historier i bogen, men når man læser bogen, og fornemmer den udvikling der foregår i Ottos liv, syntes jeg at det ville være forkert at Otto havde deltaget. Otto har valgt at trække sig tilbage til et anonymt liv, i hverfald mere anonymt end tidligere.

Hvis man er i tvivl om hvor meget Otto har haft fingere i, ja så bliver man overrasket, når man når til Diskografien sidst i bogen. Her er ALT hvad Otto har lavet listet op, og det er imponerede hvad denne mand har lavet.

Rent filmmæssigt har han mere eller mindre haft del i 63 film !! Hvem kan efterhånden slå det ? Det er film lige fra den lette genre som sengekants filmene til de mere alvorlige som filmatiseringen af Hans Kirks ”Fiskerne”.

Alt i alt en god og spændende bog, hvor Otto Brandenburgs mange sider bliver flot fremstillet i et sprog som vi alle kan forstå. Nu mangler vi bare at høre noget fra Otto selv, men det må nok blive et ønske.

Bogen er venligst stillet til rådighed af:
Gaffa Forlag.

Titel: Otto Brandenburg – Spor af en Baggårdspuma
Original Titel: Otto Brandenburg – Spor af en Baggårdspuma
Premieredato: 14. november 2006
Genre: Dokumentar
Link: http://www.gaffa.dk


banner
Overskrift Højre Block
The Peanut Butte...
Kød & Blod
Weathering with You
Black And Blue
En Helt Almindel...
Jumanji: The Nex...
Escape at Dannemora
Samurai Marathon
Aren’t You Happy?
SnatchersKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...