Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Mugge & Hans Mær...
Mugge & Hans Mærkelige Hjerne billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Ouija

26. oktober 2015 af Daniel Hartvig Nielsen

2 stjerner Skriv en kommentar

Ouija billede

Langsommelig teen-gys tør ikke udfordre sig selv og holder sig på (u)hyggens rene sti.

Blumhouse Productions har over de senere år stået bag en lang række økonomisk succesfulde gysere fra ’Paranormal Activity’ til ’Insidious’, og flere af dem har endda også været ganske seværdige.

Den nye Michael Bay-producerede ’Ouija’ har også været en økonomisk gevinst og spillet sig selv hjem 7 gange på det amerikanske biografmarked, men filmen stinker langt væk fra kreativ stagnation.

Teenageren Debbie tager sig selv af dage, men hendes gode veninde Laine er overbevidst om, at Debbie ikke gjorde det selv. Hun og en række venner prøver at få kontakt til Debbie via et Ouija-bræt, som de mener, har en forbindelse til venindens død. Og pludselige begynder mærkelig ting at ske…

Bag ’Ouija’ er Stiles White, der blandt andet har skrevet den udskældte og ringe ’Boogeyman’ (2006), og denne gang har White, som debuterer som instruktør, heller ikke meget at byde på. ’Ouija’ formår at anvende enhver teenage horror kliche i mens den langsomt snegler sig frem mod en langt fra overraskende afslutning.

Uhyggen er i den grad fraværende, hvilket ikke mindst skyldes det langsomme tempo og de mislykkede ”fake-scares” – og så hjælper det jo ikke, at ’Ouija’ på intet tidspunkt afviger fra den allerede eksisterende horror model. Den skal dog roses for dens få velfungerende scener, og den onde ånd som dukker op er ganske udmærket skruet sammen speciel effects-afdelingen (som White i øvrigt også har erfaring med).

Desværre er ’Ouija’s karaktergalleri også noget kønsløs, vi kommer aldrig på livet af nogle af vennerne, og selvom den talentfulde Oliva Cooke (’Bates Motel’) gør, hvad hun kan, kommer ingen af karakterne nogensinde til at leve på skærmen.

Den velproducerede ’Ouija’ er en kedelig omgang gysersuppe, der er kogt helt ned til de sidste rester. Og Blumhouse Productions seneste produktion er altså nok økonomisk gunstig, men kan langt fra holde niveauet fra deres tidligere film – og spørgsmålet er om ’Ouija’ er et symptom på en kreativ krise, der også tæller andre Blumhouse film som de seneste 'Paranormal Activity'-film, ’Sinister 2’ og ’The Gallows’? Eller om det bare et lille bump på vejen mod nye, interessante horrorfænomener.

Ekstramateriale
Filmen indeholder 3 featuretter; 'The Spirit Board: An Evolution', 'Adapting The Fear' og 'Icon of the Unkown'.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Universal Pictures.

Titel: Ouija
Original Titel: Ouija
Premieredato: 2. oktober 2015
Instruktør: Stiles White
Skuespillere: Olivia Cooke, Ana Coto, Daren Kagasoff, Bianca A, Santos, Douglas Smith, Matthew Settle, Vivis Colombetti, Robyn Lively
Spilletid: 100 min.
Selskab: Blumhouse Production, Universal Pictures, 2014
Genre: Gyser


banner
Overskrift Højre Block
Into The Deep (N...
Blonde (Netflix)
Hvor Flodkrebsen...
Verden er uskarp
Triangle of Sadness
Ticket to Paradise
Pinocchio (Disney+)
Chiaras Valg
Europa
Kærlighed For Vo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...