Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Hbo Nordic Blive...
Bjørn Nørgaard –...
Nordisk Film Uds...
Slagtøjsspiller ...
Drama Af Nina Beier

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Shang-Chi And Th...
Shang-Chi And The Legend Of The Ten Rings billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

På toppen af verden

26. januar 2017 af Lykke Jensen

4 stjerner Skriv en kommentar

På toppen af verden billede

Fransk og dansk-produceret adventure-animationsfilm er en eventyrlig coming-of-age-story

På toppen af verden handler om den unge Sacha der er en del af den russiske overklasse i 1800-tallets Sankt Petersborg. Sachas forældre planlægger et arrangeret ægteskab og en komfortabel tilværelse for deres datter, men Sacha har stor eventyrlyst og udlængsel - et træk hun har arvet fra sin elskede morfar.

Da Sachas morfar forsvinder på et skibstogt, pines Sacha af uvisheden omkring hans skæbne.
Morfaren er videnskabsmand og polarforsker og er draget til Nordpolen for at stå “på toppen af verden”. Sacha beslutter at følge i hans fodspor i håbet om at finde det forsvundne skib og sin morfar. Det bliver starten på et utroligt og farefuldt eventyr.

Eventyrlig fortælling med dansk islæt
På toppen af verden er instrueret af Remi Chaye, der startede sin karriere som tegneserie-tegner og storyboard-artist, men senere opdagede at han i virkeligheden brændte for at skabe animationsfilm. Det fik han chancen for med de visuelt flotte og stemningsfulde kortfilm Le Cheval Rouge, Grand-Pere og Eaux-Fortes. Derudover har han fungeret som assisterende instruktør på Tomm Moores Sangen fra havet (2015) og på Jean-Francois Laguionies The Painting (2011).

På toppen af verden er Remi Chayes spillefilmsdebut og er blevet medproduceret af Claus Toksvig Kjær og Frederik Villumsen fra det danske animationsfirma Nørlum, som ligger i Viborg. Desuden står Nørlum bag en stor del af den flotte animation man ser i filmen. Nørlum producerede også det danske Oscarbidrag Sangen fra havet, der blev nomineret til en Oscar for Bedste Animationsfilm i 2015.

Stemningsfuld prisvinder
På toppen af verden har allerede gjort et flot indtog på festivaler og prisuddelinger over hele verden. Filmen vandt bl.a. Grand Prize ved Tokyo Anime Award og blev nomineret som om Bedste animationsfilm ved Lumiere Awards i Frankrig og ved det prestigefulde Annie Award.

Det er ikke svært at se hvorfor. På toppen af verden er en visuelt overdådig fortælling med mange stemningsfulde landskaber. Sidste halvdel af filmen er fuld af flotte animerede snestorme og islandskaber, der får kulden til at sprede sig i tilskueren. Man kan næsten mærke den isnende vind og høre isflager knække af polar-landskabet.

Selvom filmen er målrettet til børn, tyr filmen ikke fra at vise mere mørke og voksne tematikker. Rejsen til Nordpolen er livsfarlig og benhård, og på sin vej må Sacha kæmpe mod et barskt klima, bryske sømænd og farlige farvande langt fra Sankt Petersborg bonede gulve og fornemme sale.

Alt i alt, er På toppen af verden en æstetisk flot oplevelse, hvor du mærker sneen fyge om ørerne, og kulden bide i kinderne, samtidig med at du får fortalt en vedkommende historie.

Titel: På toppen af verden
Original Titel: Tout en Haut du Monde
Premieredato: 26. januar 2017
Instruktør: Remi Chaye
Skuespillere: Sacha (Tilie Bech), Olukine (Stig Hoffmeyer), Lund (Lars Mikkelsen), Larson (Mikkel Boe Følsgaard)
Spilletid: 81 min.
Selskab: SF Film, 2017
Genre: Adventure , Familie , Tegne- og animationsfilm
SF Film
SF Film
SF Film
SF Film
SF Film
SF Film
SF Film
SF Film
SF Film
SF Film
SF Film
SF Film


banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Apples
The Hand of God
House of Gucci
Nisser (Netflix)
Last Night in Soho
Encanto
Pleasure
A-ha: The Movie
Solens BørnKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...