Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

På toppen af verden med VOID International Animation Film Festival Copenhagen

26. januar 2017 af Astrid Skov-Jakobsen Skriv en kommentar

På toppen af verden med VOID International Animation Film Festival Copenhagen billede

Fra den 26. januar og frem til den 4. februar overtager filmfestivalen, VOID, Cinematekets biografsale, med et varieret program af animationsfilm for voksne.

Festen blev skudt i gang allerede onsdag aften med forpremiere på den fransk-dansk producerede film, På Toppen af Verden. Den har regulær biografpremiere i dag og er anmeldt her på siden. Helt undtagelsesvist overlod VOID det store lærred til en film, der først og fremmest er målrettet et yngre publikum. Fra nu af er det fortrinsvist det voksne publikum, der kan se frem til alt det fabulerende og udfordrende, som animationsfilmen har at byde på.

I vesten er de fleste af os vokset op med Disney og Pixar, og selvom det er blevet hipt for voksne at se disse, så har animationsfilmen i manges opfattelse stadig primært været forbeholdt børn, med små voksne jokes indlejret for forældrenes skyld. Sådan er det ikke i resten af verden og langsomt, men sikkert har den voksne animationsfilm også vundet indpas i Danmark. Det fejrer VOID, og hurra for det.
På Toppen af Verden var både eventyrlig og smuk med en distinkt tegnestil, og derfor en fin film at snigstarte festivalen med. Med denne som udgangspunkt, er det vist sikkert at forvente, at det vil være film med særegne udtryk, og stor variation i tone, stil og tema, som vil spille i Cinemateket de kommende dage.

Et smugkig på programmet tegner i hvert fald godt. Der er bl.a. en stribe kortfilmsprogrammer, hvor unge filmskabere og gamle kendinge slipper legesygen løs og eksperimenterer i det korte format.

Den legendariske tjekkiske filmmager Karel Zeman hyldes desuden med en serie. Her kan man lade sig forundre og inspirere af de opfindsomme metoder, den gamle mester benytter sig af i skabelsen af eventyrlige verdener, i en tid før der fandtes digitalisering og computeranimerede special effects.

I den mere aktuelle ende af skalaen finder vi den sydkoreanske instruktør Yeon Sang-Ho, hvis zombie-film Train to Busan netop nu er i biograferne. En prequel til den film findes i animeret form. Den hedder Seoul Station, og vises på VOID sammen med to af instruktørens tidligere animationsfilm. Hvor Karel Zeman er børnevenlig, så er Yeon Sang-ho’s tre film det bestemt ikke. Det vidner lidt om det spænd, der er at finde ved VOID i år.

Det var blot en lille oversigt, over nogle highlights programmet byder på.

VOID er en vigtig tilføjelse til de rigtig mange gode filmfestivaler, der allerede findes i København. Animation er nemlig rigtig mange ting, herunder også for voksne. Programmet lover eventyrlige film, uhyggelige film, korte film og lange film. Smukke film og eksperimenterende film. Gamle og spritnye film. Dem der forestiller nye verdener, dem der siger noget om den verden vi lever i, og de der gør begge dele samtidigt.

Tjek selv programmet ud via VOID filmfestivalens hjemmeside, og følg med her på siden for løbende dækning af et udvalg af festivalens film.banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...