Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Deadpool & Wolve...
Deadpool & Wolverine billede

Jagtsæson 2 - I ...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Pandaerne kommer...

13. januar 2011 af Jesper Poulsen Skriv en kommentar

Pandaerne kommer... billede

Fokus på DR2s nye satire-tegnefilm om 4 særdeles syrede bamser

Den ene en lille ildelugtende hobbit, den anden en høj ranglet freak. Sådan har Danmarks mest kendte flodhest Dolph, karakteriseret sine skabere Mikael og Anders. Med efternavnene Wulff og Morgenthaler kender vi dem også som hjernerne bag den satiriske og groteske tegneseriestribe i Politiken. Et univers der har vundet mange fans, og hvis baggrund snart gøres levende når DR2 onsdag 19/1 blænder op for allerførste afsnit af tegnefilmserien ”Pandaerne”.

Det er onsdag aften. Datoen siger 12. januar. Lido Biograferne i Vejle danner ramme om et sær-arrangement, hvor opmærksomme biografgængere har takket ja til at komme til snig-premiere på ikke bare et, men to afsnit af den nye serie. Duo'en Wulffmorgenthaler er naturligvis også til stede, til at guide publikum gennem løjerne. Fra lærredskanten strør de to hovedpersoner om sig med en pærevælling af ord, sætninger og vendinger, og allerhelst i munden på hinanden. Der er fart og tempo på, og der kan ikke være tvivl om at både freak'en og hobbit'en glæder sig...

At Mikael Wulff også fungerer i stand-up miljøet, fornægter sig ikke. Et par publikummer bliver ofre for Wulffs ”kærlige small-talk” og tilmed er jagten sat ind på en publikums-gæst som er indehaver af en lettere bizar email-adresse. Efter lidt ice-breaking, bliver også Anders Morgenthaler sat i spil. Med sig har Morgenthaler en flip-over og en tusch, som senere skal bruges til at pandaficere en frivillig. De to serie-skabere fortæller at processen angående ”Pandaerne” har stået på i 1½ års tid, og at ventetiden nu snart er forbi, da danskerne inden længe skal til at lære 4 pandaer at kende. Wulffmorgenthaler faldt over hinanden gennem Mette Lisby (navnet siger ikke publikum det store, og undertegnede undlader at stikke en hånd i vejret for at erindre om ”Klinkevals”, tv-vært eller komiker-tiden som blandt andet gjorde Lisby til en fast bestanddel af Talegaver Til Børn-shows omkring årtusindskiftet). De to hjerner smelter sammen, og de melder sig til en stribe-konkurrence udbudt af Politiken.

Og bingo, Anders og Mikael vinder. Duo'en kalder sig Calzone, opkaldt efter pizzaen af samme navn. Forfatteren er tildelt pseudonymet Pernille Richter Andersson (opkaldt efter henholdsvis nuværende x-factor dommer Pernille Rosendahl, skuespiller Sonja Richter og ”Nattevagt-luder”- skuespiller Rikke Louise Andersson) Dog sker der det, at Politikens læsere ikke er klar til al den nøgenhed og vold. Det ender med 20 % frafald blandt abonnenterne, og Politiken udelukker duo'en fra det fortsatte arbejde. Wulff tilføjer at det måske nok også hænger sammen med at de tildelte Tøger Seidenfaden en olfert... Striberne ender på nettet, hvor de bliver særdeles populære, og det får Politiken til at genoptage samarbejdet. De groteske og (for nogen) overskridende striber, ender med at få flere negative læserbreve end Danmarks deltagelse i Irak-krigen, men striberne bibeholdes – og har i dag nærmest kult-status.

De to endte på tv med bl.a. Stig Rømer Live og siden med særdeles markant succes med den føromtalte aggressive flodhest Dolph i hele 3 forskellige tv-shows. Nu er turen så kommet til at stifte bekendtskab med mere Wulffmorgenthaler-tv, og det er her at pandaerne kommer ind i billedet. Wulff forklarer at pandaer jo ofte betragtes som disse pelsede, nuttede og sympatiske dyr, og det netop derfor kunne være sjovt at udstyre dem med menneskelige egenskaber. Vi tager udgangspunkt i kernefamilien med far, mor og to børn. Et af hvert køn, nemlig drengen Conrad på 8 år og den 17-årige pige Vanessa. Inden vi får de to afsnit at se, beder Morgenthaler om en frivillig som skal pandaficeres. En ung tøs melder sig troligt, og Morgenthaler går straks i gang med at tegne hendes kønne ansigt. At han er en gudsbenådet tegner er åbenlyst for alle i salen. Men så sker der ting og sager. Det kønne ansigt tilføjes en stor pelset krop og lådne ører og ydermere udstyres figuren med hængepatter, eksem og en ordentlig rygestang i kæften og så er karikaturen færdig. Sådan bygger man en panda...

Vi er derefter klar til at lade mørket sænke sig. Inden al lys er slukket, oplyser Wulff at skulle man forsøge at udvandre under visningen af ”Pandaerne”, så er mellemgangsgulvet mineret!

Det første afsnit har naturligvis sit element af en præsentation af de fire bamser, og inden længe står det fast at far Tommy er på jagt efter forfremmelse på sit job hos MediPharm. Der er svært for Tommy, der samtidig lider under at hans kolleger alle er besiddere af en herlig hårpragt, mens Tommy har det lidt koldt på toppen (se billeder). Hans kone Debbie er en kvabset type, som er meget glad for tv-kiggeri og alkoholiske drikke. Datteren Vanessa er den rebelske teenage-pige der, som alle i den alder, har sine forældre at slås med. Sidst men ikke mindst er der den unge knægt Conrad, som er en rigtig spørge-Jørgen. De 4 pandaer er omgivet af mennesker, og figurerer på lige fod med disse. Og det er i kombinationen mellem menneske og dyr at satire-grundlaget er på plads. I seriens første afsnit får familien besøg af den gale morder Psykotiske Claus, og alene det at Claus har været på tv, gør ham særdeles interessant i Debbies øjne (mon der er en Peter Lundin-fascination gemt?). Efter 22 minutter er seriens første afsnit nået i mål, og umiddelbart efter igangsættes afsnit 2. Her accepterer Tommy at opbevare ”konserves” for sin chef, hvilket viser sig at være 4 lettiske ludere, som skal indlogeres i pandaernes garage. En rocker-type skal afhente varerne efterfølgende, så det er op til Tommy at sørge for at kvaliteten bevares samtidig med at familien ikke aner uråd.

Efter visningen af de to første afsnit, blev der åbnet op for spørgsmål fra salen.

ON-Z: Umiddelbart virker det oplagt at Anders er tegneren og Wulff er satirikeren, men det er jo ikke sikkert at arbejdsfordelingen har forholdt sig sådan?
WM: Der er en overordnet fordeling ved at Mikael har ansvaret for tekst og Anders har ansvaret for det visuelle. Men processen er jo flydende, hvor vi begge ligger inde med idéer og rettelser til det fælles projekt. Mikael kan jo godt have ønsker til hvordan jeg forbedrer tegningerne, mens jeg kan have forslag til hvordan dialogen bliver endnu mere skarp, lyder det fra Anders Morgenthaler.

ON-Z: Hvad har været den største arbejdsmæssige udfordring?
WM: Det har afgjort været at få hele det praktiske univers til at hænge sammen. Målet er jo at skabe en langtidsholdbar serie, som aldrig udvandes. Vi har også fokuseret på at holde produktet ”dansk”. Selvom vores forbilleder hedder South Park og The Simpsons rent stilistisk, så har vi hverken haft den slags tilsvarende økonomiske midler, men ej heller lyst til at ”jobbe amerikansk”. En af opgaverne har været at udvikle jokes, som ikke trodser handlingen, blot for at være sjove.

ON-Z: Føler I et forventningspres i forhold til at ”I er dem der skabte Dolph”?
WM: Allerførst gælder det om at slippe Dolph og holde ham ude af dette. For vores eget vedkommende, har det handlet om at vi selv ville lave noget vi synes var sjovt og finde den tone som passer til os. Derfor følger vi ikke decideret noget forventningspres, men håber blot at rigtig mange vil følge med og forhåbentlig føler sig underholdt.

ON-Z: Kan I begrunde jeres casting-valg til stemmelægningen?
WM: Først og fremmest vidste vi at vi VILLE have Angora-drengen Esben Pretzmann med. Han er sød og sjov og kan lave de mest særprægede stemmer. Christiane Schaumburg-Müller var et ret oplagt valg, for hun skulle såmænd bare spille sig selv (sagt med smil på læben, da rollen krævede en lesbende teenage-tøs – OG DET KAN HUN JO). Og så dukkede Helle Dolleris også op på listen, da hendes evne til at lave helt uforlignelige stemmer er uovertruffen. Hun kan lave nogle stemmer, der spænder så bredt at man tror det er løgn. På den måde har vi kunnet bibeholde et lille hold til stemmerne, hvor vi jo også selv begge to giver et nap med.

ON-Z: I har talt om håbet om en langtidsholdbar serie. Er der flere sæsoner på vej?
WM: Vi arbejder allerede på sæson 2, så vi er ikke afhængige af en eller anden form for altoverskyggende positiv publikumsrespons for at kunne fortsætte, fortæller Mikael Wulff og tilføjer at en sæson består af 8 afsnit.

Lyder det sjovt? Ja, og det var det så sandelig også. Jeg vurderer afgjort at serien indebærer en højspændt risiko for succes og har kapacitet til at blive landeplage. Om du er enig, kan du vurdere fra på onsdag og de efterfølgende 7 onsdage.

Vil du vide mere, så bliv ven med de 4 pandaer på facebook, hvor de har hver deres individuelle profil. Du kan også finde Pandaernes hjemmeside via DR Satire og derudover er jeg sikker på at du også gerne må besøge www.wulffmorgenthaler.dk, hvis du kunne tænke dig mere fra den ranglede freak og den ildelugtende hobbit som i disse dage besøger udvalgte biografer med et arrangement lignende ovenstående.


banner
Overskrift Højre Block
Deadpool & Wolve...
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens endeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...