Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Bastarden
Bastarden billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Paranoia Agent 3: Serial Psychosis (DVD)

10. november 2005 af Søren Rasmussen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Paranoia Agent 3: Serial Psychosis (DVD) billede

Vores helt, Little Slugger, skøjter stadig rundt og uddeler retfærdighed (og uretfærdighed) efter hans helt eget system. Den kasket klædte, bat-svingende, skøjtebølle dukker her op i endnu en film.

Paranoia Agent er en af de her film som er svære at beskrive og endnu sværere at bedømme.
Man bliver aldrig helt klar over om det man ser er genialt eller dybt meningsløst. Man kan kun undre sig mens man går hele følelses registret igennem. Alt fra gys og overraskelse til vantro og kedsomhed. Til sidst opdager man så at man egentlig er blevet underholdt, men at man ikke rigtig ved om man gider se den en gang til.

Efter de to tidligere film er Little Slugger blevet et fænomen, en vandrehistorie i samfundet, og det er netop vandrehistorier og historier i al almindelighed som er tema for Paranoia Agent 3.
Filmen består af en række mere eller mindre sammenhængende kortfilm som alle bliver afsluttet af Little Slugger på hans helt egen blodige måde.
Little Sluggers univers ligner vores eget til forveksling, men alting her er lidt skævt. Lidt foruroligende og hårrejsende. Tingene er ikke helt som de bør være og det er dette der skaber gyset i Paranoia Agent, ikke Little Sluggers kølle-justits som er mere komisk en skrækindjagende af natur.

Første historie præsenterer tre personers (eller er de nu også det) jagt på det vellykkede selvmord. 10 minutter inde i det skulle man så gerne være godt desorienteret og undre sig over hvad det er man sidder og ser på. Herfra skulle man så gerne begynde at forstå lidt af hvad der sker og det går op for en at den her film kræver opmærksomhed. Meget opmærksomhed. Herfra møder vi tilfældige skæbner i det moderne japan og deres møde med Little Slugger.
Vi møder tøjdyret Maromi og den stab der tegner hans tv-show. Dette er en meta-fortæling om staben og dens funktioner og problemer i tegnefilms produktion. Men også fortællingen om deres voldsomme død som mere eller mindre indvolverer Little Slugger… eller gør den. Det er i orden at være forvirret. Paranoia Agent er ikke ligetil fredags underholdning med Amin Jensen.
Vi får også historien om enhver studerendes værste eksamens mareridt, historien om svigermoderen fra helvede, bokseren på slankekur og mange andre.

Japansk anime er kommet langt i sin tekniske kvalitet og dets popularitet er umiskendeligt voksende i Danmark. At Paranoia Agent bliver udgivet i DK, er et klart tegn på dette, for den slags meta-fortællinger som Paranoia Agent er, appelerer umiddelbart til et meget smalt publikum.
Men her er noget at komme efter hvis man er træt af de evindelige Disney film og de fatale anime serier over mærkelige kortspil som man kan finde på tv. Animationerne er set flottere, både fra vestlig animation og andre anime film, men den er stadig glimrende og historierne er finurlige og ikke noget man falder i søvn til.
Paranoia Agent er en af de mest bizare og nyskabende anime jeg har set og hvad der er nyskabende i anime sammenhæng er bestemt også nyskabende efter vestlige forhold.

DVD’en har mulighed for engelsk tale og danske undertekster. De danske undertekster følger dog ikke den engelske tale videre præcist og så er det jo værd at lure over hvor meget de overhovedet følger den japanske original lyd. Dette er dog ingen direkte gene. Derudover er der ingen ekstra materialer med på DVD’en.

Filmen er venligst stillet til rådighed af
Sandrew
Metronome.

Titel: Paranoia Agent Volume 3 – Serial Psychosis
Original Titel: Paranoia Agent Volume 3 – Serial Psychosis
Premieredato: 4. oktober 2005
Instruktør: Satoshi Kon
Skuespillere:
Spilletid: 66 min.
Selskab: Sandrew Metronome
Genre: Tegne- og animationsfilm


banner
Overskrift Højre Block
Beautiful Disast...
Saw X
The Creator
Madeleines Paris
Love Life
Dungeons & Drago...
The Northman (Sk...
The Expendables 4
Dumb Money
Starstruck Sæson...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...