Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Peter Pedal

4. august 2006 af Kristian Jensen

5 stjerner Skriv en kommentar

Peter Pedal billede

Abe-skøn underholdning med Peter Pedal og Manden med den gule hat!

På trods af Peter Pedal bøgerne efterhånden har over 60 år på bagen, så læses de stadig af børn over alt på jorden. Bøgerne er oversat til 17 forskellige sprog, og har tilsammen solgt over 30 millioner eksemplarer. Derfor kom det heller ikke som den store overraskelse, da man besluttede at give den lille abekat sin helt egen tegnefilm.

I filmen finder man ud af hvordan Peter og manden med den gule hat, der i filmen har fået navnet Ted, i sin tid mødte hinanden.
Den lettere klodsede Ted arbejder på et lukningstruet museum, og i et sidste desperat forsøg på at redde sit job, drager han ud på en mission til Afrikas jungle, for at finde en gammel skjult helligdom. Det lykkes desværre ikke for Ted at finde den skjulte skat, og han må drage slukøret tilbage til storbyen. Hvad Ted ikke ved er, at den lille Peter er med på fragtskibet som blind passager - og så kan løjerne for alvor begynde. Den ekstremt nysgerrige Peter roder sig gang på gang ud i problemer, som i sidste ende rammer den godmodige Ted. De to bliver dog alligevel gode venner, og sammen gør de et sidste forsøg på at redde Teds elskede museum fra at blive lukket.

Filmen er instrueret af Matthew O’Callaghan, og man må sige at han har lavet en fantastisk flot film. Tegningerne er utrolig flotte og farverige, men samtidig tro mod bøgernes oprindelige stil. Det er samtidig dejligt at se en ”almindelig” tegnefilm i en tid hvor computeranimerede film dominerer.
Den danske synkronisering er en af de bedste man længe har hørt. Martin Brygman er et perfekt valg til den klodsede Ted. Man har gudskelov valgt at bevare Jack Johnsons glimrende sange i deres originale form, og de fungerer fint selvom de er på engelsk.
Filmen er totalt renset for den voksenhumor, som man eksempelvis så i Shrek (2001), men det gør ikke filmen mindre underholdende. Tværtimod bliver man grebet af filmens enorme charme og renhjertede ånd, og man ender med at sidde og smågrine og rigtig hygge sig.

Selvom filmen henvender sig til de mindste i familien, kan de voksne sagtens være med, om ikke andet for at få et nostalgisk gensyn med den lille ballademager Peter.
Filmen om Peter Pedal og hans eventyr i storbyen er superunderholdning for de mindste, og den er uden tvivl sommerens bedste bud på en tegnefilm. Historien om den nuttede abe rammer plet, og man falder pladask for filmens charmerende historie.

Titel: Peter Pedal
Original Titel: Curious George
Premieredato: 4. august 2006
Instruktør: Matthew O'Callaghan
Skuespillere: Martin Brygmann, Kaya Brüel, Henning Moritzen, Christian Damsgaard, Michael Elo, Peter Zhelder
Spilletid: 87 min.
Selskab: Imagine Entertainment 2006/ United International Pictures 2006
Genre: Tegne- og animationsfilm
Link: http://www.curiousgeorgemovie.com/
Den nysgerrige Peter på nye eventyr.
Den nysgerrige Peter på nye eventyr.
Ted på sit elskede museum.
Ted på sit elskede museum.
Abekattestreger af den bedste slags.
Abekattestreger af den bedste slags.


banner
Overskrift Højre Block
meter i sekundet
Aftersun
Karaoke Paradise
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...