Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Fri Mand
Fri Mand billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Phone Booth

28. maj 2003 af Lise Aakjær

3 stjerner Skriv en kommentar

Phone Booth billede

En snigskytte og en mand i en telefonboks, det er rammen om Joel Schumachers nervepirrende gidselsdrama Phone Booth.

En film i en telefonboks – det kan da ikke lade sig gøre. Sådan var reaktionen fra flere af de stjerner (bl.a. Brad Pitt), der pænt takkede nej til hovedrollen i Phone Booth.
Men Joel Schumacher lavede filmen alligevel, og trods alle odds holder konceptet og ikke mindst spændingen overraskende godt.

Stuart Shepard (Colin Farrell) er en glat pr-agent med tjek på karriere, image, kone og elskerinde. Elskerinden Pam (Katie Holmes) ringer Stu til fra en god, gammeldags telefonboks, så konen Kelly (Radha Mitchell) ikke finder mistænksomme numre på mobilregningen.

En ganske almindelig dag i telefonboksen ringer han til Pam, og knap har han lagt røret på igen, før telefonen ringer – og det er til ham. En stemme i telefonen (som i øvrigt tilhører Kiefer Sutherland) hævder at have Stu på kornet i sin avancerede, teleskopiske riffel, og at han uden tøven vil skyde ham, hvis han afbryder forbindelsen eller forlader boksen.
Manden i telefonen kender tydeligvis alt til Stus liv, hans bedrageri og løgne overfor både kone, elskerinde og forretningsforbindelser.

Snart starter et klaustrofobisk gidseldrama, hvor Stu er fanget i telefonboksen med den røde plet fra laser-sigtet på snigskyttens riffel hvilende på sit bryst. Medier, politi, kone og elskerinde dukker op ved telefonboksen uden den fjerneste anelse om, hvad der foregår.

Den gemene mand i telefonen forlanger, at Stu skal bekende sine synder på landsdækkende TV. Fanget som en mus i fælden er han nødt til at adlyde stemmens ordrer, indtil kriminalinspektør Ramey (Forest Whitaker) begynder at ane sagens rette sammenhæng.

Som det fremgår af resumeet, er det en ualmindelig ubehagelig situation, Stu befinder sig i, og det er en tilsvarende næsten lige så ubehagelig film at se. Dels fordi Colin Farrell spiller rollen som det forpinte offer så godt, at vi lider med ham og angrer alle hans små-synder med ham. Og så fordi snigskyttens motiver for at pine den jævne mand ud i sved og tårer af skyld og anger virker urealistisk i forhold til, hvilke synder Stu egentlig har gjort sig skyld i.

Til gengæld fungerer den klaustrofobiske effekt fint. Den lille, trange telefonboks i forhold til Time Square forøger følelsen af at være fanget, og med skuldrene trukket op om ørene ønsker man inderligt, at Stu slipper helskindet ud af situation.

Temaet med den geniale psykopat, der ser det som sit kald at afrette moralske syndere, virker knap så raffineret som set i andre film som f.eks. Seven. Det er måske fordi, det ikke er muligt at forstå gerningsmanden eller at sympatisere med hans intentioner. Stu er godt nok et usselt menneske på mange punkter, men i sidste ende har han nu ikke gjort sig skyldig i de helt store moralske forbrydelser mod menneskeheden.

Flere letkøbte effekter sænker desuden filmens kvalitet, som f.eks. at stemmen i telefonen slår en hjertelig latter op, netop mens Stus pinsler er på sit højeste. Det er langt hen ad vejen for letkøbt, men ideen fungerer dog til dels. For det er så spændende og medrivende i øjeblikket, at det faktisk først er bagefter, man opdager filmens indlysende plothuller og andre svagheder.

En anderledes men absolut ikke så nyskabende film, som det kunne forventes eller håbes. Filmen lever på sine gode skuespilpræstationer og på det klaustrofobiske spændingselement.

En effektiv thriller, der i sine bedste øjeblikke har sin tilskuer lige på kornet.

Titel: Phone Booth
Original Titel: Phone Booth
Premieredato: 28. maj 2003
Instruktør: Joel Shumacher
Skuespillere: Colin Farrell, Forest Whitaker, Kiefer Sutherland, Radha Mitchell, Katie Holmes, Arian Ash, Tia Texada, John Enos ll
Spilletid: 81 min.
Selskab: Fox 2000 Pictures, Zucker/Netter
Genre: Thriller
Link: http://www.phoneboothmovie.com/index2.html
Stu (Colin Farrell) er fanget i en telefonboks på Times Square af en snigskytte
Stu (Colin Farrell) er fanget i en telefonboks på Times Square af en snigskytte
Stu kigger sig nervøs omkring, hvor skjuler snigskytten sig?
Stu kigger sig nervøs omkring, hvor skjuler snigskytten sig?
Billeder fra filmen, yderst til venstre ses Stus kone Kelly (Radha Mitchell)
Billeder fra filmen, yderst til venstre ses Stus kone Kelly (Radha Mitchell)


banner
Overskrift Højre Block
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært År
HUNGER GAMES: TH...
MIRAKLET I GULLS...
FORSVUNDET I NATTENKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...