Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Nattevagten - Dæ...
Nattevagten - Dæmoner Går I Arv billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Pippi på de syv have

21. april 2003 af Christina L. Spender

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Pippi på de syv have billede

Farlige sørøvere, hajer og hjemmebyggede flyvere er nogle af de ting Pippi og hendes venner, Tommy og Annika, oplever på deres mission for at befri Pippis far der er blevet taget til fange.

Det er ikke til at se det, men Pippi på de syv have er faktisk fra 1970- den er bare blevet digitally remastered- og det er gjort flot. Billedsiden er faktisk næsten på standard med hvad man kan finde i dag, og det er ret imponerende. Jeg kunne dog godt have ønsket mig at de så havde gjort lidt mere ud af lydsiden også, for det fungerer altså ikke optimalt. Indtalerne kommer til at lyde kunstige fordi det åbenbart ikke har været muligt at kombinere indtaling med lydene i baggrunden.
Ellers er det et kærkomment gensyn med Pippi Langstrømpe, og hendes venner Tommy og Annika, der skal ud for at finde Pippis far der er blevet taget til fange af sørøvere. Og den færd er ikke helt uden farer, men Pippi er som bekendt ikke bange for noget som helst, så hende venner er i gode hænder.
Rejsen starter i en af Pippis konstruktioner, nemlig en luftballonsseng. Der går dog ikke længe før den går i stykker, og Pippi laver så en flyvemaskine med cykelmotor- for de skal jo finde hendes far. Imens lider hendes far frygteligt, sørøverne har nemlig sat ham på vand og brød- og derudover må han trækkes med en skrækkelig papegøje som virkelig forstår at sige det forkerte på det forkerte tidspunkt. I mellemtiden er Pippi og hendes venner nødlandet på en øde ø med hajer svømmende rundt langs kysten. Dette er dog ikke det store problem, for tilfældigvis ligger der er sørøverskib udfor kysten, og Pippi narrer alle sørøverne ind på øen, og ”låner” sørøverskibet.
Desværre er 1½ time for lang tid, selv min 4 årige søn, der normalt er meget filmentusiastisk, kunne ikke holde opmærksomheden rettet mod filmen hele vejen igennem. Så er det mindre børn man har skal man være forberedt på at se filmen i flere dele. Dette ændrer dog ikke noget på at Pippi er sjov og spændende- og at børn synes hun er fantastisk. Pippis univers er jo blottet for tøven eller kompromiser. Pippi gør hvad hun vil- og det kan der ikke stilles spørgsmålstegn ved.

Ekstramateriale: Det er synd at man ikke lige har lagt en sidste hånd på ekstramaterialet, og lavet en mulighed der hed dansk tale på trailers og kommentarer fra Astrid Lindgren og instruktøren. Disse ting foregår på svensk, med dansk undertekst- og det får de yngste jo ikke meget ud af.
Så er der en ”syng med Pippi”, hvilket fungerer helt fint. Alt i alt ikke prangende, og heller ikke det mest børnevenlige. **

Filmen er venligst stillet til rådighed af Fox Film.

Titel: Pippi på de syv have
Original Titel: Pippi Långstrump på de sju haven
Premieredato: 8. april 2003
Instruktør: Olle Hellbom
Skuespillere: Inger Nilsson, Maria Persson, Pär Sundberg; Beppe Wolgers; Martin Ljung mfl.
Spilletid: 94 min.
Selskab: AB Svensk filmindustri, SF film, 2003 (først udgivet 1970)
Genre: Familie


banner
Overskrift Højre Block
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...